ترفند های ویندوز (بخش دوم)

همان طور که میدانید ویندوز به طور خودکار از تمام فایل هایی که شما در اینترنت با آنها برخود کرده اید یک نسخه بر روی هارد شما ذخیره میکند. به طور پیش فرض این مقدار ذخیره بسیار بالاست و در نتیجه سرعت کار شما در هنگام گشت و گذار در اینترنت بسیار افت میکند. با این ترفند میتوانید حجم فایلهایی که به صورت موقت بر روی هارد شما
يکشنبه، 22 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ترفند های ویندوز (بخش دوم)

ترفند های ویندوز (بخش دوم)
ترفند های ویندوز (بخش دوم)


 






 

کاهش حجم فایلهای ذخیره شده از اینترنت و بالا بردن سرعت ویندوز
 

همان طور که میدانید ویندوز به طور خودکار از تمام فایل هایی که شما در اینترنت با آنها برخود کرده اید یک نسخه بر روی هارد شما ذخیره میکند. به طور پیش فرض این مقدار ذخیره بسیار بالاست و در نتیجه سرعت کار شما در هنگام گشت و گذار در اینترنت بسیار افت میکند. با این ترفند میتوانید حجم فایلهایی که به صورت موقت بر روی هارد شما ذخیره میشوند را کم کنید و در نتیجه سرعت ویندوز خود را بالاتر ببرید.
برای اين كار کافی است در اینترنت اکسپولرر از منوی Tools به Internet Option بروید.
در پنجره باز شده بر روی قسمت Settings كليك كنيد.
در آنجا قسمت Amount of disk space to use را برابر مقدار 1 MB تنظيم كنيد.

کپی CD های خراب ویدئویی بر روی هارد
 

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که قصد دارید یک فیلم را از روی سی دی به هارد کامپیوتر انتقال بدید که هنگام عملیات کپی برداری با پیغامی مبنی بر عدم انجام صحیح کپی مواجه میشوید. با استفاده از این ترفند میتوانید تا حدودی فیلم مورد نظر را بر روی هارد کپی نمایید.
بدین منظور:
1- تمام برنامه ها و پنجره ها را بسته و فقط محيط Desktop را پيش رو داشته باشيد.
2- سي دي معيوب را در سي دي رم كامپيوتر قرار داده و از فيلم مورد نظر خود Copy گرفته و به يك درايو كه اطلاعات آن از تمام درايوها كمتر باشد رفته و در آن جا Paste كنيد. صبر كنيد تا آنجا كه براي ويندوز مقدور است از سي دي كپي بگيرد تا آنجا كه پيغام خطا در كپي سي دي ظاهر شود. اين پيغام فقط به شما امكان انتخاب يك كليد Ok را مي دهد.
3- توجه كنيد كه اكيداً Ok را كليك نكنيد، در عوض يك كار غير منطقي را انجام دهيد. بي مقدمه و به طور مستقيم كليد Restart (راه اندازي) را كه بر روي كيس واقع است را زده تا كامپيوتر به طور غير اصولي راه اندازي شود!
4- بعد از راه اندازي، حتماً صبر كنيد تا ويندوز هارد كامپيوتر را Scan Disk كند تا خطا هاي احتمالي را بر طرف سازد.
5- حالا به همان درايو كه فايل را در آنجا كپي كرده بوديد برويد و فايل فيلم تان را در آنجا مشاهده كنيد، البته تا آنجايي كه كپي شده است.

چند نكته مهم:
 

از اين روش فقط براي مواردي استفاده كني كه كپي فيلم مورد نظر بر روي هارد كامپيوتر تان براي تان خيلي مهم است، چون اسفاده مرتب از اين روش كم كم به هارد آسيب مي رساند.
بعد از اين راه اندازي غير اصولي حتماً به ويندوز اجازه Scan Disk را بدهيد.
تمام برنامه ها و پنجره هاي غير ضروري را بسته تا هيچ برنامه اي در مسير نباشد و صدمه ببيند.
سعي كنيد براي Paste كردن از درايوي كه حاوي كمترين اطلاعات است، استفاده كنيد.
توجه كنيد كه بعد از آمدن پيغام خطا در كپي، حتي يك لحظه كوچك را هم از دست نداده و فوراً كليد Restart را بزنيد. سعي كنيد كه اين فاصله كمتر از يك ثانيه باشد.
اجراي اين روش بدون استفاده از نرم افزار خاصي مي باشد، حال اينكه براي اين مشكل هم نرم افزار هايي ساخته شده كه از اصول و قواعد مخصوص به خود براي كپي كردن اين گونه سي دي ها بر روي هارد كامپيوتر استفاده مي كنند كه البته در صورت موجود بودن پيشنهاد میشود از آنها براي كپي كردن استفاده كنيد.
تمامی عواقب استفاده از این ترفند و آسیب دیدگی احتمالی بر عهده فرد میباشد

کپی فیلم های غیرقابل کپی بر روی هارد
 

برای اینکار:
در یک محل خالی از درایو کلیک راست کرده گزینه new و از پنجره ای که باز شد گزینه Briefcase (کیف دستی ) را انتخاب می کنیم. سپس روی آیکون آن 2 بار کلیک کرده و فایل مورد نظر را داخل آن Paste می کنیم. صبر كنيد تا آنجا كه براي ويندوز مقدور است از سي دي كپي بگيرد . بعد از اتمام کپی می توان فایل داخل آن را به راحتی از Briefcase خارج کرد.
کیفیت کارت گرافیکی خودتان را بالا ببرید
بر روی سیستم های امروزی کارت های گرافیکی با کیفیتهای متفاوتی وجود دارد. هر کدام این کارتها ، توانایی خاص خودشان را در اجرای برنامه های گرافیکی و بازی ها دارند. در این ترفند قصد داریم به معرفی روشی کارآمد بپردازیم که با استفاده از آن میتوانید کیفیت کارت گرافیکی خودتان را تا حد زیادی بهبود ببخشید.
بدین منظور:
ابتدا بر روی آیکون My Computer در دسکتاپ راست کلیک کرده و Propeties را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده به تب Advanced رفته و از قسمت Startup and Recovery روی دکمه Setting کلیک کنید.
در پنجره جدید باز شده ، در قسمت پایین و بخش Write debugging information روی لیست کشویی موجود کلیک کنید.
خواهید دید که در داخل منو 3 گزینه وجود دارد. آن را بر روی Compelet memory dump تنظیم کنید.
تمام پنجره ها را OK کرده و خارج شوید.
در پایان سیستم را مجدد راه اندازی کنید.

گذاشتن عكس در پس زمينه پوشه ها
 

قابل استفاده در كليه ويندوزها
 

براي اين كار ابتدا پوشه مورد نظر را باز ميكنيم(بجز My Computer ) سپس در محيط خالي آن راست كليد كرده و يك فايل text با برنامه note pad باز كرده و نام آن را Desktop.ini قرار دهید . سپس فايل را باز مي کنيم و نوشته زير را درون آن كپي می کنیم .
[ ExtShellFolderViews ]
{ BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}={BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC }
[{ BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC }]
Attributes=1
IconArea_Image=E:
\Photo\va ••• \ Wallpers\star.jpg
[. ShellClassInfo ]
ConfirmFileOp=0
در قسمت E:
\Photo\va •••\manzaareh\1.2.jpg آدرس عكس را مينويسيد
سپس آنرا save كرده و پوشه را بسته و دوباره باز كرده تا تغييرات مورد نظر را ب ب ينيد.

محدود کردن دسترسی به Control Panel و اجزای آن
 

شايد محدود کردن کاربر در اعمال تغييرات در سيستم يکی از روشهای مناسب برای جلوگيری از کار افتادگی سيستم در اثر تغييرات غير لازم ميباشد. بسيار ديده شده که کاربران از تغيير محيط، شرايط و يا نحوه کار سيستم نسبت به قبل گلايه دارند و مدعی هم هستند که هيج تغييری اعمال نکرده اند. اين مساله ای است که اغلب سرپرستان سيستمها با آن مواجه هستند و مايکرسافت در ويندوز 2000 و XP امکانی را بنام Group Policy در ويندوز گنجانده که بتوان دسترسی یه سيستم را به طرق مختلف محدود کرد. Group Policy اين امکان را فراهم ميکند تا بتوان Control Panel را به روشهای مختلف کنترل کرد:
1- دسترسی به Control Panel و اجزای آن را به طور کل از کار بيندازيد.
2- فقط گزينه های خاصی در Control Panel نمايش داده شوند.
3- گزينه های خاصی را از ديد کاربر مخفی کند.
برای آغاز کار ابتدا بايد وارد کنترل Group Plolicy بشويد که يکی از روشهای دسترسی به آن اجرا gpedit.msc از گزينه RUN در منوی Start مي باشد.
جهت از کار انداختن Control Panel مراحل زير را طی کنيد:
1- از منوی Start گزينه Run را انتخاب کنيد و بعد از نوشتن gpedit.msc با زدن دکمه OK آن را تاييد کنيد.
2- در قسمت User Configuration به Administrative Templates برويد و با زدن علامت + کنار آن به گزينه های آن دسترسی پيدا کنيد و Control Panel را انتخاب کنيد.
3- اگر از ويندوز 2000 استفاده ميکنيد بر روی Disable Control Panel و اگر از XP استفاده ميکنيد بر روی Prohibit access to the Control Panel دوبار کليک کنيد.
4- گزينه Enable را انتخاب کنيد و OK را بزنيد
حالا ديگر هيج يک از کاربرها قادر به دسترسی به Control Panel نيستند حتی Administrator
متاسفانه در يک سيستم Workgroup محدوديت به تمامی کاربرهای سيستم اعمال ميشود حتی Administrator و برای رهايی از اين مشکل بايد از يک سيستم مبتنی بر Domain استفاده کرد تا بتوان با استفاده از OU ها تغييرات را به کاربرها و گروه های خاص اعمال کرد.

نمايش و عدم نمايش گزينه های مورد نظر:
 

شما مي توانيد جهت دور کردن کاربر از گزينه های خاص در Control Panel اقدام به مخفی کردن گزينه های خاص بکنيد و يا اگر قصد مخفی کردن اغلب کنترلها را داريد مي توانيد از گزينه ديگری استفاده کنيد که به شما اجازه مي دهد به فقط گزينه هايی که مايليد را نمايش دهد:
1- مراحل 1 و 2 حالت قبل را دنبال کنيد.
2- بر روی Hide Specified Control Panel Applets دو بار کليک کنيد و Enable را انتخاب کنيد.
3-بر روی Show کليد کنيد و در پنجره جديد دکمه Add را بزنيد.
4- حالا در پنجره جديد نام کنترل مورد نظر خود را بنويسيد. نامی که وارد ميکنيد بايد عيناً نام کنترل مورد نظر در Control Panel باشد. در اين مثال ما قصد داريم کنترل System را که کاربر در صورت دسترسی به آن ميتواند بسياری از تنظيمات حساس سيستم را تغيير دهد از ديد خارج کنيم لذا بنويسيد system و همه پنجره ها را OK کنيد.
حالا در صورت مراجعه به Control Panel ديگر System را در آن نمي بينيد. به ياد داشته باشيد که فقط قادر به ديدن آن نيستيد و اين به معنی محدود کردن دسترسی به اين کنترل نيست و يک کاربر حرفه ای ميتواند هنوز با نوشتن sysdm.cpl در خط فرمان آن را فرا بخواند.

مخفی سازی کامل فایل ها
 

حتما برای شما هم پیش آمده که اطلاعات و فایل هایی بر روی سیستمان داشته باشید که دوست دارید دور از دسترس دیگر کاربران قرار گیرد. در نتیجه برای مخفی کردن آنها ، ممکن است فایل ها را در جایی قایم کنید یا آنها را Hidden کنید. اما این کار چندان مطمئن نیست. زیرا تنها با یک جستجو در قسمت Search ویندوز میتوان به تمامی این فایل ها دسترسی پیدا کرد. هم اکنون قصد داریم ترفندی را به مشا معرفی کنیم که می توانید با آن به طور کاملا مطمئن فایل ها را مخفی کنید.
در ابتدا لازم به ذکر است که در هر درایو هارد شما پوشه ای به نام Recycle Bin وجود دارد که مخصوص فایل های پاک شده هستند. نکته مورد توجه ما اینست که وقتی فایلی را درون این فولدر ها کپی میکنیم دیگر اطلاعات نه قابل رویت هستن نه قابل search کردن.
پس شما می توانید با کپی کردن فایل مورد نظر در این پوشه آن را از دست Search ویندوز رها سازید.
نکته مهم این که این پوشه به صورت پیش فرض Hidden است و شما برای دیدن آن باید در My Computer از منوی Tools بر روی Folder Option کلیک کنید.سپس بر روی تب View کلیک کنید و تیک Hide Protected Operating System Files را بردارید.

ناگفته هایی از پزشک همیشه حاضر ویندوز Dr.Watson ، XP
 

ممکن است شما نیز تا به حال نام Dr.Watson ویندوز XP را شنیده باشید. ابزاری که همیشه در پس ویندوز بوده است و بسیاری از کاربران از توانایی های این برنامه مفید بی خبرند.
شما به وسيله اين برنامه ميتوانيد به راحتي ريشه مشكلات بسيار جدي را كه در سيستم ها اغلب باعث قفل كردن دستگاه و ... ميشود ، رديابي كنيد و بعد براي رفع مشكل اقدام كنيد. با استفاده از این ابزار فوق العاده میتوانید بدون نیاز به نرم افزارهای آنتی ویروس و فایروال امنیت سیستم خود را تضمین کنید.
شما به وسيله اين برنامه ميتوانيد به راحتي ريشه مشكلات بسيار جدي را كه در سيستم ها اغلب باعث قفل كردن دستگاه و ... ميشود ، رديابي كنيد و بعد براي رفع مشكل اقدام كنيد.
هنگامي كه شما برنامه Dr.Watson را اجرا كنيد ، اين برنامه در پس زمينه قرار ميگيرد و منتظر به وجود آمدن يك مشكل در سيستم شما ميماند تا جزئيات آن را ثبت كند ( آيكن اين برنامه در نوار وظيفه قرار ميگيرد ). بسياري از افراد فكر ميكنند كه به اين برنامه در ويندوز XP نياز پيدا نخواهند كرد چون اين ويندوز نسبت به ويندوزهاي قبلي خود بسيار پايدارتر و مستحكم تر است و خوب همه اين موضوع را قبول دارند. اما با تمام اين پايداري بازهم امكان دارد ناگهان مشكل جدي اي براي ويندوز XP نيز پيش بيايد. اگر شما در آن هنگام اين برنامه را اجرا كرده باشيد ميتوانيد به راحتي مشكل را رد يابي كرده و پس از حل آن ديگر نگران به وجود آمدن چنين مشكلي نباشيد. پس بهتر است هميشه به فكر باشيد تا بعدا پشيمان نشويد.
برنامه Dr.Watson تمامي اطلاعات وابسته به سيستم را درست قبل از اينكه خطا و مشكل اتفاق بيفتد ضبط ميكند. به عبارت ديگر اگر سيستمتان از حركت ايستاد و يا يك خطاي سيستمي جدي را به شما نشان داد ميتوانيد كامپيوتر خود را Restart كرده و بعد به سراغ فايل Log اي كه برنامه Dr.Watson درست قبل از وقوع مشكل ميسازد برويد. اين فايل شامل جزئيات كامل مشكل ميباشد. در اينجا اگر كمي اطلاعات حرفه اي راجع به سيستم و كدهاي سيستمي داشته باشيد ميتوانيد به راحتي مشكل را ريشه يابي و حل كنيد. در غير اين صورت اگر مشكل خيلي جدي باشد شما حتما نياز به يك متخصص خواهيد داشت كه با نشان دادن فايل Log به آن متخصص ، او به راحتي ( در اكثر مواقع ! ) مشكل را براي شما حل ميكند. اما همواره يادتان باشد كه هيچ برنامه اي نميتواند بهترين باشد. برنامه Dr.Watson اگر چه در بسياري از موارد به خوبي از عهده وظيفه خودش بر مي آيد اما گاها نيز ممكن است اگر مشكل سيستم شما خيلي جدي باشد و باعث قفل شدن كل سيستم شما گردد ، نتواند ريشه مشكل را ثبت كند و در گزارشش قيد كند. اما نگران نباشيد چون اين اتفاق ممكن است يك در هزار رخ دهد و اصلا جاي نگراني نيست.
نكته جالب توجه ديگر اين برنامه اين است كه شما با ارسال فايل Log آن براي شركت Microsoft ميتوانيد از راهنماييهاي متخصصان اين شركت نيز براي رفع مشكل خودتان استفاده كنيد. فايل Log برنامه Dr.Watson اغلب خطاها را تشريح كرده و روش درست و منطقي را براي اصلاح و تعمير آن به شما پيشنهاد ميكند اما همواره بهتر است كه از يك فرد متخصص نيز در اين زمينه كمك بخواهيد كه به نظر من متخصصان خود شركت Microsoft ميتوانند بهترين انتخاب شما باشند جون كاملا رايگان اند !
براي ارتباط با اين متخصصين فقط كافي است كه به قسمت پشتيباني تكنيكي سايت Microsoft مراجعه كنيد و بعد فايل Log را براي آنها ارسال كنيد و منتظر راهنمايي هاي آنها بمانيد. مطمئن باشيد شما را بدون جواب نخواهند گذاشت.
و اما نحوه كار با اين برنامه مفيد :
اين برنامه به صورت پيش فرض از ديد كاربران پنهام است و شما نميتوانيد آن را در پوشه Tools بيابيد. براي اجراي آن ابتدا از طريق منوي Start وارد برنامه Run شده و عبارت DrWtsn32 را تايپ كرده و سپس Enter را بزنيد تا برنامه اجرا شود.
پس از شروع برنامه شما ميتوانيد تنظيمات مورد نياز را انجام داده و بعد به ساير كارهاي خود بپردازيد.
اما توضيح تنظيمات برنامه :
در قسمت Log File Path شما ميتوانيد مسير ذخيره فايل Log برنامه را تعيين كنيد.
در قسمت Crash Dump شما ميتوانيد مسير فايل ذخيره موقت ( تصوير لحظه اي ) برنامه را تعيين كنيد ( بهتر است اين قسمت را تغيير ندهيد ).
در قسمت Wave File شما ميتوانيد يك فايل صدا را تعيين كنيد كه برنامه هر وقت مشكلي را ثبت كرد به شما با آن صدا هشدار دهد.
در قسمت Number Of Instructions شما ميتوانيد تعداد راهنماييهايي را كه برنامه در فايل Log به شما آموزش ميدهد را تعيين كنيد.
در قسمت Number Of Errors To Save شما ميتوانيد تعداد ثبت خطاها را در هر فايل Log مشخص كنيد.
در قسمت Crash Dump Type شما ميتوانيد نوع ذخيره فايل Dump ( يا تصوير لحظه اي ) را در هنگام Crash سيستم تعيين كنيد. Full يعني ذخيره به صورت كامل با تمام جزئيات ، Mini يعني تا حد امكان خلاصه و مختصر ، NT4 Compatible Full يعني فايلي كامل سازگار با سيستمهاي NT4 .
در قسمت Options ميتوانيد جزئيات تكنيكي فايل Log خود را افزايش يا كاهش دهيد. به ترتيب زير :
Dump Symbol Table :
نمايش و ذخيره فايل Dump با تمام كاراكترهاي حرفي و شكلي.
Dump All Thread Contexts :
نمايش و ذخيره فايل Dump با تمام متون و داده هاي رشته اي.
Appened To Existing Log File :
اضافه كردن تمام موارد فايل Dump به فايل Log موجود.
Visual Notification :
ضبط و ثبت اخطارهاي ديداري.
Sound Notification :
ضبط و ثبت اخطارهاي صوتي.
Create Crash Dump File :

ساخت يك فايل Dump در مواقع Crash براي بازبيني هاي بعدي.
 

در قسمت Application Errors خطاهايي كه به تازگي در كار با سيستم براي كاربر اتفاق افتاده نمايش داده ميشوند. با Highlight كردن هر كدام از آنها و فشردن دكمه View ميتوانيد فايل Dump يا همان حالت موقتي را كه در بالا بحث كردم را مشاهده كنيد. يادتان باشد متون نوشته شده در فايل موقت كه شما مشاهده ميكنيد هر بار با Restart شدن سيستم به صورت اتوماتيك در فايل Log ذخيره ميشوند. با فشردن دكمه Clear آن اخطار از ليست Application Errors حذف ميشود.
براي مشاهده فايل Log برنامه Dr.Watson شما ميتوانيد از ويرايشگر WordPad استفاده كنيد. اين فايل را بايد در همان مسيري كه مشخص كرديد بيابيد ( با نام DrWtsn32.log ). البته مسير پيش فرض خود برنامه به صورت زير است :
Document and setting / All users / Application Data / Microsoft / Dr Watson
اگر نرم افزار خاصي را نصب كرده ايد كه به نظر شما مسبب از كار افتادن سيستمتان است ، قبل از نصب برنامه يك تصوير لحظه اي از سيستم بگيريد و سپس به برنامه Dr.Watson اجازه دهيد كه يك تصوير لحظه اي ديگر را پس از انجام عمل نصب برنامه بگيرد. با اين كار شما ميتوانيد به بخش پشتيباني Microsoft كمك كنيد كه با مقايسه اين تصاوير شما را در حل هر چه سريعتر مشكلتان ياري كنند.
در صورتي كه از سيستمي با سرعت بالا استفاده ميكنيد توصيه ميكنم تمام موارد Options را انتخاب كنيد و Crash Dump Type را نيز در حالت Full قرار دهيد تا فايل Log شما با جزئيات كامل ساخته شود.
بعد از تنظيم كردن برنامه كافيه كه شما روي دكمه OK كليك كنيد تا برنامه در پشت پرده به كار خودش ادامه دهد. معمولا بعد از فشردن دكمه OK برنامه از ديد شما پنهان ميشود اما در بسياري از مواقع به صورت يك آيكن در نوار وظيفه نمايش داده ميشود كه شما ميتوانيد با دوبار كليك روي آن تنظيمات را تغيير دهيد يا فايلهاي موقت موجود را بازبيني كنيد.
بعد از اجراي برنامه ميتوانيد با خيالي آسوده به ساير كارهاي خود مشغول شويد و از اينكه يك نفر همواره مراقب و محافظ سيستم شماست لذت ببريد.
ارسالي از طرف کاربر محترم : zarei6703



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط