ظروف فلزي، خواص و محدوديت ها

ظروف فلزي، از زمان هاي بسيار دور به چرخه تهيه، پخت و مصرف مواد غذايي وارد شده اند. اين ظروف به دلايل متعددي نظير انتقال حرارت سريع و مقاومت بالاتر آنها در مقابل عواملي نظير صدمه و ضربه ها از جايگاه ويژه اي در آشپزخانه برخوردار مي باشند. اکنون در ادامه به بحث بيشتر در رابطه با هر يک از انواع ظروف فلزي مي پردازيم:
يکشنبه، 25 ارديبهشت 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ظروف فلزي، خواص و محدوديت ها

ظروف فلزي، خواص و محدوديت ها
ظروف فلزي، خواص و محدوديت ها


 

نويسنده:محمد حضوري




 
ظروف فلزي، از زمان هاي بسيار دور به چرخه تهيه، پخت و مصرف مواد غذايي وارد شده اند. اين ظروف به دلايل متعددي نظير انتقال حرارت سريع و مقاومت بالاتر آنها در مقابل عواملي نظير صدمه و ضربه ها از جايگاه ويژه اي در آشپزخانه برخوردار مي باشند.
اکنون در ادامه به بحث بيشتر در رابطه با هر يک از انواع ظروف فلزي مي پردازيم:

ظروف آلومينيومي:
 

تاثير آلومينيوم بر سلامتي انسان: برخي از مطالعات در صدد بررسي تاثير دريافت آلومينيوم در افزايش ابتلا به بيماري آلزايمر مي باشند که البته هنوز اين ارتباط به اثبات نرسيده است. دريافت زياده از حد آلومينيوم از طريق مواد غذايي پخته شده در ظروف آلومينيومي، مي تواند به بروز علايم و اختلالات گوارشي و يا تشديد اين علايم در افراد مستعد ابتلاي به اين بيماري ها منجر گردد. مسموميت با آلومينيوم، ممکن است به پيدايش استئومالاسي (نرمي استخوان) منجر شود. هر چه مدت زمان پخت ماده غذايي طولاني تر باشد، مقدار آلومينيوم وارد شده به آن بيشتر مي شود.
توصيه هايي براي به کارگيري بهتر ظروف آلومينيومي: تا حد امکان از ظروف آلومينيومي بدون پوشش براي پخت و يا نگهداري مواد غذايي استفاده نکنيد. پختن غذاهاي اسيدي و يا قليايي در اين ظروف موجب تغيير رنگ و سياه شدن آنها مي شود. همچنين نگهداري آب و محلول هاي داراي املاح زياد نيز اين امر را موجب مي شود. اين لايه تيره رنگ اگر چه برکيفيت ماده غذايي تاثيري ندارد. ولي ممکن است ورود فلز آلومينيوم را به مواد غذايي تسريع وتسهيل کند. براي برطرف کردن اين لايه، غوطه ورکردن ظروف در محلول آبليمو و يا سرکه نيز مفيد خواهد بود.

ظروف فلزي، خواص و محدوديت ها

ظروف مسي:
 

اين عنصر فلزي نيز مانند ساير فلزات يک رساناي خوب براي انتقال حرارت مي باشد.
تاثير مس بر سلامتي انسان: دريافت زياد از حد اين ترکيب (اگر چه در موارد بسيار نادر مشاهده مي شود) مسموميت زا بوده و با اختلالاتي که در عملکرد کبد، تشکيل گلبول هاي قرمز و عملکرد سيستم ايمني بدن همره است. لازم به ذکر است موارد مسموميت با اين عنصر از دريافت غذايي مشاهده نشده و اغلب به واسطه مصرف مکمل هاي اين عنصر و يا مصرف سموم نباتي که حاوي آن مي باشند، گزارش شده است. البته در مصرف مقادير زياد اين ترکيب در غذا، ممکن است برخي علايم گوارشي نظير تهوع، استفراغ و اسهال بروز کند.
توصيه هايي براي مصرف بهينه ظروف مسي: از پختن و يا نگهداري طولاني مدت غذاهاي اسيدي در ظروف مسي پرهيز کنيد. به ويژه اگر اين ظروف پوشش خود را از دست داده باشند. در هنگام به کار گيري اين ظروف دقت نماييد که از پوشش درون آن تا حد امکان محافظت نموده و از آسيب رسيدن به آن جلوگيري کنيد.
منبع:نشريه دنياي تغذيه - ش100



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط