نرم افزارهای متن باز گمنام

۱) Zscreen: این برنامه متن باز برای عکس گرفتن از صفحه نمایش یا در اصطلاح “screen capture” استفاده می شود و تا زمانی که به آن نیاز داشته باشید روی سیستم قرار می گیرد.
چهارشنبه، 5 مرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نرم افزارهای متن باز گمنام

با ۱۰ برنامه متن باز کاربردی آشنا شوید
با ۱۰ برنامه متن باز کاربردی آشنا شوید


 





 
۱) Zscreen: این برنامه متن باز برای عکس گرفتن از صفحه نمایش یا در اصطلاح “screen capture” استفاده می شود و تا زمانی که به آن نیاز داشته باشید روی سیستم قرار می گیرد.
با این برنامه می توانید از یک ناحیه خاص و مشخص شده عکس بگیرید.
این نرم افزار این قابلیت را دارد که از یک پنجره انتخابی توسط شما یا یک پنجره کامل تصویربرداری کند. این نرم افزار می تواند تصاویری را که از صفحه نمایش تهیه می کند با فشردن یک کلید روی صفحات وب بفرستد. این برنامه می تواند به برنامه های ویرایش عکس مانند فتوشاپ متصل شود. در واقع اگر شما بخواهید به دفعات زیاد و پشت سر هم از صفحه نمایش عکس بگیرید، سرعت عمل Zscreen چندین سال نوری سریع تر از فشردن دکمه Print scan توسط انگشتان دست است.
۲) PDF creator: این نرم افزار متن باز به شما امکان می دهد تا بتوانید از هر صفحه یا برنامه ای که قابلیت چاپ را دارد، فایل PDF تهیه کنید. این برنامه فقط کافی است که یک بار روی رایانه نصب شود تا بتوانید به راحتی متن های خود را به PDF تبدیل و توسط هر نوع چاپگری آن را چاپ کنید.
فایل حاصل از این برنامه می تواند روی هر نوع رایانه ای که دارای برنامه adobe reader و یا هر برنامه نظیر آن باشد، خوانده شود. برنامه های زیادی برای ایجاد یک فایل PDF وجود دارد، اما اگر به دنبال یک نرم افزار متن باز هستید این برنامه از دیگر رقبای خود در جنبش متن باز سبقت گرفته است.
۳) Keepass: این نرم افزار از آن هایی است که تا آن را روی رایانه خود نصب نکنید و مورد استفاده قرار ندهید قدرتش را درک نخواهید کرد. این برنامه برای وارد کردن اطلاعاتی مانند ایمیل، وب سایت ها و اطلاعات بانک ها در فروشگاه ها و ادارات استفاده می شود. استفاده از این برنامه به شما در نگهداری صدها نام و شماره رمز کمک می کند. به عبارتی این نرم افزار می تواند حکم یک دفترچه یادداشت دیجیتالی را داشته باشد.
۴) Handbrake: این نرم افزار متن باز یک تبدیل کننده فایل DVD به MPEG۴ است که به شما امکان می دهد تا یک DVD را روی سیستم خود نصب کنید و یک تبدیل کننده فایل های ویدیویی به دیجیتال را برای دیدن تصاویر مناسب تر داشته باشید. استفاده از این برنامه یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از فرسودگی DVDهاست. همچنین با کمک این برنامه می توانید به سادگی چندین فیلم را روی لپ تاپ خود ببینید. برای بهتر نتیجه گرفتن از این نرم افزار به شما توصیه می کنیم که آن را هم زمان با DVD۴۳ استفاده کنید.
۵) Pea zip: یک انتخاب سودمند و مفید برای فشرده سازی فایل هاست. این نرم افزار می تواند هر نوع از اسناد فشرده را باز کند. این برنامه می تواند فایل ها را از هم جدا و دوباره سرهم و یک پردازش را به خوبی اداره کند. از این برنامه چندین نسخه متفاوت وجود دارد که یکی از آن ها نسخه لینوکس است.
۶) BonkEnc: این نرم افزار یک رمزگذار، جداکننده فضای CD و مبدل شنیدنی بسیار خوب است. این برنامه کم حجم، بهترین انتخاب برای رمزگذاری و جداسازی CDهاست. این نرم افزار همچنین قابلیت تبدیل فایل های گوناگون به یکدیگر را دارد. برای مثال، می تواند فایل های MP۳ را به MP۴ تبدیل کند.
۷) Ganttproject: اگر به انجام یک مدیریت پروژه نیاز دارید، این نرم افزار به کمک شما خواهد آمد تا بتوانید هر چیزی را به آسانی سازماندهی کنید. این نرم افزار نام و تعریف کارها و وظایف را می گیرد و در نهایت با تبدیل آن ها به یک درخت یا دیاگرام به شما در نحوه انتخاب کارها در زمان و مکان درست کمک می کند. این نرم افزار به کاربر امکان می دهد تا داده های خود را با برنامه پروژه مایکروسافت رد و بدل کند.
۸) AutoHotkey: این نرم افزار متن باز امکاناتی به شما ارایه می دهد که شاید تاکنون نداشته اید. برای شروع کننده ها با ضربه زدن روی کلیدهای کیبرد یا ماوس می توانید آن را به صورت خودکار تعریف کنید تا دیگر نیازی به تکرار مجدد این کارها نداشته باشید. می توانید هر نوع میانبری را برای ویندوز خود تعریف و هر نوع کلید یا دکمه ای را که می خواهید برای عمل خاصی در ویندوز انتخاب یا نشانگر ماوس خود را با کیبرد رایانه کنترل کنید.
این تغییرات بدون محدودیت است و شما می توانید تا زمانی که به یک الگوی کلیدی خاص نیاز دارید از آن استفاده کنید.
۹ VirtualDub: این نرم افزار رایگان، قابلیت ضبط ویدیویی دارد و کاربردی و مفید است. البته کاربردهای این برنامه متن باز به این جا ختم نمی شود. این برنامه به شما امکان می دهد تا فایل های ویدیویی خود را به صورت دستی با یک گروه بزرگی از پلاگین ها و فیلترها ضبط کنید. این خصوصیت شاید در نگاه اول خیلی جدید نباشد، اما برای یک نرم افزار متن باز بسیار جدید محسوب می شود. البته توصیه ما به شما این است که اگر کار ویدیویی شما روی ویندوز زیاد است و به ویرایشگرهای قدرتمندی نیاز دارید، به یک نرم افزار پیشرفته مهاجرت کنید.
۱۰ Notepad++: این برنامه واژه پرداز محیطی بسیار جذاب و زیباتر از Notepad ویندوز دارد. برخی از ویژگی های این برنامه عبارتند از: موقعیت پویای دید، چند سندی، تمام اتوماتیک، پشتیبانی از جست وجو یا جایگزینی کلمات به صورت منظم و قابلیت زوم کردن و خارج شدن از آن.
منبع:انجمن صنفی کاربران نرم افزارهای آزاد/ متن باز (Iran Foss)
www.aftabir.com

ارسال توسط کاربر محترم سایت : mohamadaminsh




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط