جلو گيري از ولخرجي

آيا آن قدر ولخرجي کرده ايد که به همه مقروض شده ايد؟ خب نگران نباشيد، شما تنها فردي نيستيد که در چنين شرايطي قرار گرفته. زندگي مدرن به گونه اي است که خواه ناخواه ما را به سمت خرج کردن مي کشاند. به هر حال اگر مي خواهيد کليه بدهي تان را صاف کرده و به آرامش ذهني دست پيدا کنيد، بايد به صورت ريشه اي با اين مشکل برخورد کرده و جلوي ولخرجي هاي بيهوده خود را بگيريد.
پنجشنبه، 20 بهمن 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جلو گيري از ولخرجي

جلو گيري از ولخرجي
جلو گيري از ولخرجي


 






 
آيا آن قدر ولخرجي کرده ايد که به همه مقروض شده ايد؟ خب نگران نباشيد، شما تنها فردي نيستيد که در چنين شرايطي قرار گرفته. زندگي مدرن به گونه اي است که خواه ناخواه ما را به سمت خرج کردن مي کشاند. به هر حال اگر مي خواهيد کليه بدهي تان را صاف کرده و به آرامش ذهني دست پيدا کنيد، بايد به صورت ريشه اي با اين مشکل برخورد کرده و جلوي ولخرجي هاي بيهوده خود را بگيريد.

1- متوجه باشيد که چه مقدار پول خرج مي کنيد:
 

افراد بسياري که به خرج کردن معتاد شده اند، ديگر متوجه نيستند که چه مقدار پول خرج مي کنند.ابتدا بايد دقت کنيد هر چيزي که قصد خريد آن را داريد، چه قيمتي دارد و براي خريد هر يک از آنها بايد چه مبلغي را پرداخت کنيد. اين امر مي تواند به شما کمک کند که حساب پول هاي تان را داشته باشيد. و ببينيد آيا واقعاً به تمام چيزهايي که مي خواهيد بخريد، احتياج داريد يا خير. به عنوان مثال يک شب که بيرون مي رويد، ببينيد چقدر خرج مي کنيد گاهي اوقات افراد آن قدر پول نوشيدني و غذاي دوستان خود را حساب مي کنند که اصلاً متوجه نمي شوند جيب شان خالي شده. اين افراد زماني که به خانه برمي گردند، احساس مي کنند که بايد مقداري از اسکناس هاي شان را گم کرده باشند، غافل از اين که تمام آنها را خرج دوستان شان کرده اند. شايد چيز گراني هم نخريده باشند و فقط هزينه چاي، قهوه، بستني و... بچه ها را حساب کرده باشند. اگر با دقت بيشتري به اين نوع خرج کردن هاي خود نگاه کنيد، مي بينيد که اصلاً نيازي به خريد هيچ يک از آنها نبوده است.

2- تصميمات آني براي خرج کردن نگيريد:
 

چنانچه شما جزو افرادي هستيد که به طور آني تصميم مي گيرند تا اجناس گرانقيمتي را خريداري کنند، بايد روي اين خصوصيت اخلاقي خود تجديد نظر کنيد. اگر چيزي را مي بينيد که واقعاً خوش تان مي آيد و مي خواهيد آن را همان لحظه بخريد، يک لحظه صبر کنيد. حداقل يک روز به خودتان وقت بدهيد تا بيشتر روي خريد آن فکر کنيد. شايد به اين نتيجه رسيديد که اصلاً به آن نيازي نداريد. اگر هم به آن احتياج داشته باشيد، بر مي گرديد و آن را تهيه مي کنيد. با انجام اين کار فرصت پيدا مي کنيد تا اجناس مشابهي که از کيفيت بالاتري برخوردار هستند را نيز پيدا کنيد.

3- به مکان هايي که به راحتي مي توان پول خرج کرد، نرويد:
 

اگر ما وقت زيادي را در مکان هاي خاصي صرف کنيم، خود به خود به سمت خرج کردن کشيده مي شويم. اين نوع پول خرج کردن ها صرفاً احساسي هستند، بنابراين بايد سعي کنيد تا جايي که مي توانيد، اطراف مغازه هاي مورد علاقه تان پرسه نزنيد، به پارک يا جايي برويد که وسوسه پول خرج کردن به پايين ترين ميزان خود برسد.

4- در زمان خريد، اهداف خود را معين کنيد:
 

پيش از اين که به قصد خريد، خانه را ترک کنيد، ليستي از تمام چيزهايي که به آن احتياج داريد تهيه کنيد. اين کار بيانگر آن است که شما تنها چيزهايي را مي خريد که به آن احتياج داريد و اجناس را تنها به اين خاطر که خوش تان آمد نمي خريد. هيچ گاه بدون تعيين اهداف خريد، پا به بازارهاي خريد نگذاريد.

5- ما يحتاج خود را اولويت بندي کنيد:
 

پيش از اين که جنسي را بخريد، ببينيد ارزش آن چقدر است و تا چه حد به آن احتياج داريد. اگر اين کار را واقع بينانه انجام دهيد، آن وقت متوجه مي شويد که از هر 10 موردي که يادداشت کرده ايد، تنها به 8 مورد آن نياز داشتيد. اگر براي اين کار يک روز به خودتان مهلت دهيد، آن وقت زماني که براي خريد بيرون مي رويد، تنها چيزهايي را تهيه مي کنيد که واقعاً به آن نياز داريد.

6- از روي عادت پول خرج نکنيد:
 

بيشتر ولخرجي هاي روزانه ما تنها از روي عادت شکل مي گيرند. در بسياري از مواقع اين مخارج روزانه غير ضروري به نظر مي رسند. به عنوان مثال اگر هر روز صبح در مسير خود به محل کار يک فنجان قهوه مي خريد، چرا اين پول را براي خريد يک قهوه ساز پس انداز نمي کنيد؟ يا اگر هر روز 3- 2 هزار تومان صرف نهار مي کنيد، به آن معنا نيست که مجبور هستيد تا آخر عمر اين کار را انجام دهيد. از خانه نهار ببريد. کليه آداب خرج کردن خود را مجدداً ارزيابي کرده و ببينيد که آيا انجام آنها ضروري است يا خير؟

7- براي خود محدوديت ماي ملي محکم تعيين کنيد:
 

اگر واقعاً نمي توانيد جلوي ولخرجي هاي بي مورد خود را بگيريد، بهتر است به صورت هفته اي، ميزان محدودي پول به خودتان بدهيد. اين پول بايد نقد باشد، چرا که کنترل و رسيدگي به آن راحت تر است. اگر ياد بگيريد که با ماهي 200 هزار تومان مخارج روزمره خود را بگذرانيد، براي پول هاي تان ارزش بيشتري قايل مي شويد و آداب صرفه جويي را به خوبي ياد مي گيريد.
منبع: نشريه راه موفقيت، ش 22.



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط