کامیابی با دست های خالی

تابستان سال 1385 هجری شمسی منطقه خاورمیانه شاهد یکی از مهم ترین تحولات در لبنان بود. با اقدام حزب الله لبنان به اسیر کردن دو نفر از نظامیان رژیم صهیونیستی از
چهارشنبه، 12 مهر 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کامیابی با دست های خالی
کامیابی با دست های خالی

نویسنده: دکتر غضنفر رکن آبادی



 

جنگ 33 روزه و تأثیر آن بر پیروزی های مقاومت اسلامی در لبنان

تابستان سال 1385 هجری شمسی منطقه خاورمیانه شاهد یکی از مهم ترین تحولات در لبنان بود. با اقدام حزب الله لبنان به اسیر کردن دو نفر از نظامیان رژیم صهیونیستی از میدان جنگ و قلب تانک های صهیونیستی که اقدام به تجاوز به حریم لبنان کرده بودند، لبنان شاهد وحشیانه ترین اقدامات این رژیم علیه مردم مظلوم و بی پناه این کشور بود. اقدام حزب الله با اسیر کردن دو نظامی صهیونیستی در شرایطی صورت گرفت که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پیش تر اقدام به اسیر کردن یک نظامی صهیونیست به نام جلعاد شالیط کرده بود که هنوز نیز در اسارت به سر می برد و صهیونیست ها با به کارگیری تمامی امکانات امنیتی و اطلاعاتی خود موفق نشده بودند مکان نگهداری شالیط را بیابند و از این رو اقدام به اعمال شدیدترین فشارها علیه مردم فلسطین می کردند تا حماس را وادار به آزاد کردن شالیط کنند.
با اقدام جدید حزب الله، ضربه روحی سخت دیگری بر پیکر ارتش تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی وارد آمد و لذا سردمداران این رژیم در حالتی کاملاً غیر عادی و از روی خشم و عصبانیت و حقارت، 24 ساعت بعد از این اقدام حزب الله، در روز بیست و یکم تیرماه 1385 از زمین و هوا و دریا شدیدترین حملات خود را علیه مردم لبنان آغاز کردند و در نتیجه جنگی آغاز شد که نهایتاً پس از 33 روز با شکست نیروهای نظامی صهیونیستی و پیروزی شکوهمند رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان در پی صدور قطعنامه 1701 از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد خاتمه یافت. جنگ 33 روزه در حالی آغاز شد که 10 سال از جنگ قبلی رژیم صهیونیستی علیه لبنان در سال 1375 تحت عنوان عملیات خوشه های خشم که منجر به شکست این رژیم و پذیرش مشروعیت بین المللی مقاومت علیه صهیونیست ها شده بود، می گذشت و این رژیم تصور می کرد 10 سال زمان مناسبی برای بازسازی و تجدید قوای خود به منظور آغاز جنگی دیگر و با هدف جبران شکست 10 سال قبل خود است.
همچنین این جنگ زمانی آغاز شد که شش سال از فرار ذلت بار نیروهای صهیونیستی و مزدوران لحدی از مناطق اشغالی لبنان در سال 1379 می گذشت. رژیم صهیونیستی هدف از آغاز جنگ 33 روزه را آزادی دو نظامی صهیونیستی که توسط حزب الله به اسارت گرفته شده بود، اعلام کرد و با قساوت تمام اقدام به موشکباران پل ها، جاده ها نیروگاه های برق منازل مسکونی مردم و تأسیسات زیر بنایی لبنان کرد. همزمان با بمباران ها و موشکباران های از هوا، ناوها نیروی دریایی رژیم در نزدیکی سواحل صور صیدا و بیروت پهلو گرفت و اقدام به گلوله باران جاده های تدارکاتی منتهی به خطوط مقدم جبهه و مارون الرأس به ویژه جاده بیروت - جنوب کرد و همزمان شاهد جنگی تمام عیار در منطقه مارون الرأس در جنوب لبنان بودیم. در پی تشدید حملات نیروهای رژیم صهیونیستی علیه لبنان و مقاومت شجاعانه رزمندگان مقاومت اسلامی و متقابلاً موشکباران گسترده شهرک های صهیونیست نشین و تأسیسات نظامی صهیونیست ها به ویژه هدف قرار دادن یک ناو رژیم صهیونیستی، به واسطه واحد موشکی حزب الله و عدم حصول کوچک ترین نتیجه برای صهیونیستی ها و خستگی مفرط آنان در نتیجه شلیک موشک های حزب الله و نیز از دست دادن روحیه و تاب تحمل از سوی شهرک نشینانی که برخلاف عرف متعارف جنگ های قبلی در پناهگاه مانده بودند (در جنگ های قبلی آنان مدت 6 تا 16 روز در پناهگاه بوده اند) شمارش معکوس شکست آنان در این جنگ آغاز شد و تلاش ها برای متوقف کردن جنگ شروع شد. صهیونیستی ها کاملاً خسته شده بودند اما آمریکایی ها اصرار داشتند که باید این جنگ حداقل یک دستاورد کوچک داشته باشد و سپس خاتمه یابد و الا رسوایی بزرگی برای تل آویو و آمریکا به بار خواهد آورد. اما فشار آمریکایی ها نیز برای ادامه جنگ مؤثر واقع نشد و نهایتاً و پس از 33 روز جنگ به پیروزی مقاومت اسلامی لبنان و در رأس آن حزب الله و شکست رژیم صهیونیستی بنا به اعتراف خود سردمداران تل آویو خاتمه یافت. سردمداران رژیم صهیونیستی به شکست خود در این جنگ اعتراف کردند و از سوی کمیته روابط خارجی کنیست (مجلس) رژیم صهیونیستی کمیته موسوم به وینوگراد را تشکیل دادند تا علل شکست آن رژیم را در جنگ 33 روزه بررسی کنند و به فواصل کوتاهی شاهد برکناری مسوولان عالی رتبه نظامی صهیونیست تحت عنوان استعفا بودیم.
نکته قابل توجه در این خصوص این است که تل آویو در ابتدا هدف این جنگ را آزادی دو نظامی اسیر بدون هیچ گونه قید و شرطی اعلام کرد ولی چند روز پس از جنگ، نقاب نفاق آنان فرو افتاد و نیت واقعی خود را آشکار کردند و ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هدف این جنگ، نابودی کامل حزب الله است و خانم رایس وزیر خارجه وقت آمریکا نیز هدف این جنگ را ایجاد خاورمیانه جدید اعلام کرد و حملات وحشیانه صهیونیستی ها علیه مردم مظلوم و بی پناه لبنان و به خاک و خون کشیدن جمعی از کودکان در قانا را درد زایمان تولد خاورمیانه جدید قلمداد کرد.
واقعیت این است که رژیم صهیونیستی قبل از اینکه حزب الله اقدام به اسیر کردن دو نظامی آن رژیم بکند تصمیم خود را مبنی بر آغاز جنگی تمام عیار علیه حزب الله و با هدف نابودی کامل حزب الله اتخاذ کرده بود ولی قرار بود این جنگ سه ماه دیرتر از زمان اسارت دو نظامی مذکور آغاز شد که با عنایت الهی و به واسطه این اقدام حزب الله و با این گمان که بهانه خوبی برای آغاز جنگ به دست آمده است سه ماه زودتر از موعد، جنگ بزرگ خود را آغاز کردند که در نتیجه و با توجه به اینکه زمان آغاز جنگ در واقع بر آنها تحمیل شده بود و مطابق با برنامه ریزی های آنان نبود و نیز با توجه به موارد فوق الذکر بدون دستیابی صهیونیست ها به هیچ یک از اهداف اعلام شده آنان (اولاً: بازگرداندن دو اسیر بدون هیچ گونه قید و شرط، ثانیاً: نابودی حزب الله و ثالثاً: ایجاد خاورمیانه جدید) نهایتاً منجر به شکست آنان شد و به صورت یکطرفه اقدام به آتش بس کردند. صهیونیستی ها در این جنگ نه تنها دو اسیر خود را باز نگرداندند بلکه صدها نفر از نیروهای خود را نیز از دست دادند.
بدون تردید این پیروزی بزرگ مقاومت اسلامی تأثیر شگرفی در به شکست کشاندن طرح های صهیونیستی - آمریکایی در منطقه و صحنه بین المللی داشت و به جرأت می توان گفت یکی از عوامل مهم بیداری اسلامی در کشورهای عربی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و سرنگون کردن طاغوت ها در این کشورها پیروزی غرور آفریدن مقاومت اسلامی در این جنگ بود و شاهد مثال اینکه جوانای تونسی گفتند وقتی شنیدیم دبیر کل حزب الله سید حسن نصرالله می گوید اگر رژیم صهیونیستی حتی با شش لشکر وارد خاک لبنان شود، لبنان را به محل دفن همه آنان تبدیل می کنیم به این نتیجه رسیدیم که اگر جوانان لبنانی می توانند این کار را انجام دهند ما نیز در تونس حتماً می توانیم زین العابدین بن علی را سرنگون کنیم و عملاً این امر به وقوع پیوست. امروز با گذشت پنج سال از این پیروزی افتخار آفرین لبنان منطقه خاورمیانه و صحنه بین المللی شاهد دستاوردهای سیاسی این پیروزی است. تمامی دنیا به خوبی شاهدند که چگونه هر روز که شب می شود طرفداران مقاومت علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی به موفقیت جدیدی دست می یابند و تل آویو و آمریکا و طرفداران آنها به رغم برخورداری از پیشرفته ترین امکانات روز به روز با ناکامی های بیشتری در صحنه خاورمیانه و بین المللی مواجه می شوند. امروز ایرانیانی که از خاک پاک جمهوری اسلامی پا به قدمگاه مطهر شهدای مقاومت اسلامی لبنان در قلب معرکه های تن به تن در مارون الرأس می گذارند با تمام وجود عزت و عظمت مقاومت اسلامی و ملی لبنان و ضعف و زبونی و ذلت و حقارت نیروهای اشغالگر در نقطه صفر مرزی لبنان با فلسطین اشغالی را درک می کنند. در فاصله چند متری نیروهای صهیونیست که از شدت نگرانی و ترس در درون سنگرهای خویش پناه گرفته و با دوربین های خویش تحرکات لبنانی ها را زیر نظر دارند شاهد حضور هزاران نفر به صورت روزانه در پارک ایرانی در مارون الرأس هستیم که با کمال مسرت و شادابی در کنار خانواده های خود به تفریح و گردش می پردازند. این در حالی است که تا قبل از جنگ 33 روزه روزانه شاهد حملات خمپاره ای و توپخانه ای صهیونیست ها علیه مردم لبنان و به خاک و خون کشاندن مستمر آنان بودیم. در کنار پیروزی های نظامی مقاومت در لبنان امروز شاهدیم که مقاومت اسلامی و ملی لبنان از محبوبیت بالایی در صحنه لبنان برخوردار بوده و مقاومت و هم پیمانان آن در روندی کاملاً دموکراتیک و دستیابی به اکثریت در مجلس نمایندگان این کشور مسوول تشکیل دولت می شوند و به رغم تمامی کارشکنی ها و موانعی که از سوی صهیونیست ها و آمریکا و هم پیمانان آنان برای جلوگیری از تشکیل دولت به عمل می آید از جمله استفاده از لایحه اتهامی دادگاه بین المللی ویژه لبنان به عنوان شمشیر دموکلس روی سر مقاوت و هم پیمانان آن، این توطئه نیز نتیجه ای برای آنان در بر نداشته است و در واقع بعد از شکست رژیم صهیونیستی و آمریکا در جنگ 33 روزه با هدف نابودی حزب الله قدم بعدی آنان پناه بردن به سازمان های بین المللی جهت رسیدن به این هدف بوده است.
علی ای حال اجرای پنج رزمایش بزرگ از سوی رژیم صهیونیستی طی پنج سال گذشته تحت عنوان تحول یک، تحول دو، تحول سه، تحول چهار و تحول پنج که دو ماه قبل برگزار شد و این رژیم سعی کرد با برگزاری هر یک از این رزمایش ها نقاط ضعف خود را برطرف کند نتیجه معکوس بود و صهیونیست ها به این نتیجه رسیدند که جبهه داخلی آنان از مشکلات فراوانی برخوردار است و کار به جایی رسیده که خود آنان می گویند نتایج هر جنگی در آینده نامعلوم است و حتی برخی از آنان می گویند هر جنگی در آینده نتایج مصیبت باری برای آنان به ارمغان می آورد.

حزب الله لبنان از شکل گیری تا امروز
جوانه های مقاومت

در پی اختلافات بین اعضای جنبش امل چند نفر از اعضای این جنبش همچون سید عباس موسوی، سید حسن نصرالله و ابوهشام (سید حسین موسوی) و تعدادی از همرزمان آنها از جنبش امل کناره گیری کرده و اقدام به تأسیس هسته اولیه حزب الله کردند. آنها در سال 1984 بیانیه ای صادر کرده و پیام خود را با نام «پیام به مستضعفین جهان» به طور علنی اعلام کردند. حزب الله در اولین اعلامیه خود سه هدف، از بین بردن آثار و نشان های امپریالیسم غرب در لبنان، مبارزه و مجازات گروه تندرو فالانژهای لبنان و همچنین ایجاد حکومت اسلامی در لبنان را به عنوان آرمان های اصلی حزب الله مطرح کرد، از آنجایی که شکل گیری حزب الله براساس ایدئولوژی سیاسی امام خمینی بنا نهاده شد سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله در سال 1361 به محضر امام خمینی (ره) رسیدند تا برای تعیین استراتژی و اهداف حزب الله کسب تکلیف کنند. امام خمینی (ره) آنها را در این راه به ایستادگی دعوت کرد و پیروزی شان را نزدیک دانست. صبحی طفیلی سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله سه نفری هستند که تاکنون به دبیر کلی حزب الله انتخاب شده اند. سید حسن نصرالله دبیر کل فعلی حزب الله بعد از شهادت سید عباس موسوی دومین دبیر کل حزب الله در حالی که 32 سال بیشتر نداشت به دبیر کلی انتخاب شد. لازم به یادآوری است که سید عباس موسوی در فوریه 1992 هنگامی که از مراسم سالگرد شهید راغب به بیروت باز می گشت، مورد حمله هلی کوپترهای رژیم صهیونیستی قرار گرفت و به درجه شهادت نائل شد. حزب الله در سال 2000 بعد از مدت ها جنگ چریکی با نیروهای صهیونیست توانست آنها را در جنوب لبنان شکست داده و آنجا را از اشغال رژیم صهیونیستی خارج کند. حزب الله همچنین در سال 2006 در یک جنگ 33 روزه در مقابل رژیم صهیونیستی قرار گرفته که بنا به گفته مقامات حزب الله توانست به اهداف مورد نظر خود دست یابد. حزب الله امروز یکی از بزرگ ترین احزاب سیاسی لبنان است که با در اختیار داشتن حدود 57 نماینده به همراه هم پیمانانش یکی از تأثیر گذارترین احزاب کشور لبنان است. حزب الله همچنین در عرصه رسانه فعال است و شبکه المنار به عنوان سخنگوی حزب الله در جهان رسانه ای فعال است.
منبع: همشهری دیپلماتیک ش 48

 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
play_arrow
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
play_arrow
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
play_arrow
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
play_arrow
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
play_arrow
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
play_arrow
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
play_arrow
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
play_arrow
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
play_arrow
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
play_arrow
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
play_arrow
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
play_arrow
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
play_arrow
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها
play_arrow
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها