زیارت در زیارت

امامزاده روستا آن قدر محبوب مردم روستا و ساکنان آبادی های همسایه بود که کم کم اسم روستا هم تغییر کرد. کسی نمی داند که دقیقاً از چه زمانی «زیارت» جای اسم
يکشنبه، 28 آبان 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
زیارت در زیارت
 زیارت در زیارت

نویسنده: عباس راییجی



 

راهنمای زیارت امامزاده عبدالله (ع) در روستای زیارت

امامزاده روستا آن قدر محبوب مردم روستا و ساکنان آبادی های همسایه بود که کم کم اسم روستا هم تغییر کرد. کسی نمی داند که دقیقاً از چه زمانی «زیارت» جای اسم «زیارت خاصه رود» را گرفت، اما مدت هاست آنهایی که از دور و نزدیک برای نذر و حاجت روایی راهی این روستای ییلاقی در استان گلستان می شوند، آنجا را به نام زیارت می شناسند؛ جایی که مقبره امامزاده عبدالله (ع) در آن قرار دارد. او از فرزندان موسی بن جعفر (ع) است و از قرن ها قبل مورد قبول و احترام اهالی بوده. اسناد تاریخی نشان می دهد این امامزاده از زمان صفوی تا امروز محل رفت و آمد بوده و طی قرن ها متولی هم داشته است. اگر راهی این روستا شدید، بدانید که «زیارت» فقط زیارت نیست و سیاحت هم هست. آنجا روستایی است بسیار سبز و خنک که تنها 16 کیلومتر با شهر گرگان فاصله دارد و در سفر به آن می توان از تمام خوبی هایی که طبیعت به آن سپرده هم لذت برد.

نکته

اینجا هوا خنک است

اگر قصد اقامت شبانه دارید، در روستای زیارت می توانید به راحتی اتاق کرایه کنید، اما به امید اقامت در امامزاده نباشید؛ چون شب ها در امامزاده بسته می شود. حواستان باشد که روستای زیارت، حتی در تابستان هم شب های بسیار خنکی دارد، به همین دلیل حتماً لباس گرم همراه داشته باشید.
زیارت در زیارت

چطور برسیم؟

زائران در جاده جنوب

از شهر گرگان تا روستای زیارت 16 کیلومتر راه است. بنای امامزاده عبدالله (ع) هم در مرکز روستا قرار گرفته و برای رسیدن به آن مشکلی نخواهید داشت.
- خودروی شخصی:
مبدأ حرکت تان هرجا که هست، باید از شهر گرگان یا نزدیکی آن بیایید. در ورودی گرگان و میدان مفتح به سمت جنوب و آزادراه صیاد شیرازی برانید. این آزادراه به بلوار ناهارخوران وصل می شود و از آنجا باید مستقیم، جاده مخصوص زیارت را در پیش بگیرید.
- اتوبوس:
به گرگان که رسیدی، هر جایی از شهر که هستید باید خودتان را به «سازمان آب» برسانید. اگر از ترمینال می آیید، باید اول به فلکه کاخ برسید و بعد هم سازمان آب، ایستگاه سواری های زیارت همان جاست و در آنجا می توانید با پرداخت 650 تومان برای هر نفر 20 دقیقه ای به زیارت برسید می توانید دربست هم بگیرید. برای این مسیر، تاکسی تلفنی های گرگان حدود 6 هزار تومان از شما می گیرند.

چه می بینیم؟

سفر به 6 قرن پیش

- بیرون بنا:
اگر امروز به امامزاده برسید، خبری از بنای قدیمی آن نیست؛ بنایی که قدمتش دست کم به دوره قاجار برمی گردد. به خاطر همسایگی امامزاده با رودخانه زیارت در ماه های پرباران چندین بارسیلاب، بنای امامزاده را خراب کرده تا اینکه از سال 81 طرح جامع امامزاده اجرا شد که البته هنوز هم تمام نشده، بنابراین به امامزاده که رسیدید، یک بنای تازه ساخت به جای بنای قدیمی خواهید دید. در محوطه امامزاده، گورستان قدیمی زیارت قرار دارد که می توانید سنگ قبرهای تاریخی که قدمت بعضی از آنها تا 650 سال قبل هم می رسد، ببینید.
- داخل بنا:
وارد امامزاده که شوید تقریباً همه چیزش جدید است؛ از در چوبی ورودی گرفته تا فضای داخلی و ضریح، البته قطعاتی از صندوقچه چوبی بقعه که اهالی آن را از سیلاب جمع کرده اند، داخل مجموعه نگهداری می شود و می توانید آن را داخل شبستان تماشا کنید. اگرچه امروزه از مقبره تاریخی امامزاده چیزی باقی نمانده، اما شما پا به زیارتگاهی تاریخی گذاشته اید. اسناد تاریخی نشان می دهد که از دوره صفوی، اینجا زیارتگاهی معتبر بوده و 2 برادر متولی امامزاده از شاه سلیمان صفوی فرمان داشته اند که باید رقمی را بابت رسیدگی به امور امامزاده از حاکم منطقه دریافت کنند.
زیارت در زیارت

از دست ندهید

تفریح در جنگل

بعد از زیارت مقبره امامزاده عبدالله (ع) می توانید در طبیعت این روستای زیبا گردش کنید
- طبیعت:
روستای زیارت از شمال به جنگل تفریحی ناهارخوران و از جنوب به آبشار زیبای زیارت ختم می شود و خودش هم یکی از روستاهای نمونه گردشگری ایران است.
- آبگرم:
در فاصله کمی از بنای امامزاده، چشمه آبگرم کوچکی هست که می توانید با پرداخت یک هزار تومان، نیم ساعتی آب تنی کنید.
- امامزاده بابا قنبر:
زیارت فقط مدفن امامزاده عبدالله (ع) نیست. یک مقبره کوچک هم در ارتفاعات کوهستانی روستای زیارت قرار دارد که محل رفت و آمد اهالی است و آن به نام «بابا قنبر» یا «کل یزید» می شناسند. برای رسیدن به آن، باید یک ربع در ارتفاعات پیاده روی کنید و در حاشیه رودخانه، زیارت را به سمت جنوب شرقی ادامه دهید. یک درخت بزرگ روی ساختمان کوچک این امامزاده سایه انداخته و این نشانه رسیدن شماست.
منبع: نشریه سرزمین من، ش 14.

 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط