شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

جهت آبیاری از آب رودخانه، مبالغی از کشاورزان به عنوان میرابی و لایروبی دریافت می‌شود که قیمت این آب با آبیاری با موتور مساوی می‌شود. یعنی برای کشاورز از جهت هزینه فرق نمی‌کند که از رودخانه استفاده کند یا از موتور. حال سؤال اینست که زکات گندم و جو آبیاری شده از این رودخانه 110 است یا 120؟ یا این که باید هزینه‌ی آبیاری با رودخانه را از مخارج حساب کرد و این زکات را یک دهم حساب نمود؟

پاسخ :
زکات آن 110 (عشر) است که مخارج مذکور به عنوان مؤونه کم می‌شود.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.