دوشنبه، 15 بهمن 1397

شعر شمس الدین محفوظ در رابطه با غدیر خم

پرسش :

شمس الدین محفوظ چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
وى چنین سروده است: «اهل بیت(ع) طیّب و طاهر و رکوع کننده و سجده کننده و بزرگ و نجیب هستند. از جمله آنها على ابطحى هاشمى است همان که زیرک، تیز ذهن و داراى لسان فصیح است... اوست امیر معرفى شده در غدیر، و برادر پیامبر(ص) ... و أصلاب پدران وى طاهر و پاک اند و همچنین فرزندان او طاهر و پاکیزه اند ...».

پاسخ تفصیلی:
وى چنین سروده است:
1 ـ «الطیّبون الطاهرون الراکعو *** ن الساجدون السادة النجباءُ
2 ـ منهم علیُّ الأبطحیُّ الهاشمیّ *** اللوذعیُّ(1) إذا بدت ضوضاءُ
3 ـ ذاک الأمیر لدى الغدیر أخو البشیـ *** ـر المستنیر ومن له الأنباءُ
4 ـ طهرت له الأصلابُ من آبائه *** وکذاک قد طهرت له الأبناءُ
5 ـ أفهل یحیطُ الواصفون بمدحِهِ *** والذکرُ فیه مدائحُ وثناءُ»

1 ـ آنها (اهل بیت علیهم السلام) طیّب و طاهر و رکوع کننده و سجده کننده و بزرگ و نجیب هستند.
2 ـ از جمله آنها على ابطحى هاشمى است همان که زیرک ، تیز ذهن و داراى لسان فصیح است هنگامى که سرو صداها بلند شود.
3 ـ اوست امیر(معرفى شده) در غدیر، و برادر بشارت دهنده نورانى (یعنى پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله)) ، و کسى است که براى او خبرهایى است.
4 ـ أصلاب پدران وى طاهر و پاک اند ، و همچنین فرزندان او طاهر و پاکیزه اند .
5 ـ آیا وصف کنندگان به مدح او احاطه پیدا مى کنند ؟و حال آنکه یاد کردن او مدح و ثناى اوست .

پی نوشت:
(1). «لوذعى» : مردى تیز ذهن که گویا با هوشیارى شدید خود آتش مى افروزد .

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، محمد حسن شفیعی شاهرودی، قلم مکنون، قم، 1428 ه.ق، ص 495.

مطالب مرتبط:
مجد الدین بن جمیل چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
ابو الحسن منصور بالله چه سروده اى در رابطه با غدیرخم دارد؟
شوّاء کوفى حلبى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟