دوشنبه، 15 بهمن 1397

سروده اى ابن مکىّ نیلى در رابطه با غدیر خم

پرسش :

ابن مکىّ نیلى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
ابن مکىّ نیلى درباره غدیر چنین سروده: «ألم تعلموا أنّ النبی محمدا بحیـدرة أوصى ولم یسکن الرمسا/ وقال لهم والقوم فی خم حضّر ویتلو...»؛ ( آیا نمی دانید که پیامبر خدا محمّد(ص) به حیدر وصیّت نمود قبل از آن که در خاک قبر آرام بگیرد، به آنها فرمود در حالى که همگى در غدیر خم حاضر بودند و خواند آیاتى که درباره او بود و...».

پاسخ تفصیلی:
وى چنین سروده است:
1 ـ «ألم تعلموا أنّ النبیَّ محمّداً بحیدرة أوصى ولم یسکنِ الرمسا
2 ـ وقال لهم والقومُ فی خمِّ حُضّرٌ ویتلو الّذی فیه وقد همسوا همسا
3 ـ علیٌّ کزرّی من قمیصی وإنّه نصیری ومنّی مثلُ هارون من موسى» (1)

1 ـ آیا نمى دانید که پیامبر اکرم حضرت محمّد(صلى الله علیه وآله) به حیدر وصیّت نمود قبل از آن که در خاک قبر آرام بگیرد .
2 ـ به آنها فرمود ـ در حالى که همگى در غدیر خم حاضر بودند و خواند آیاتى که درباره او بود و آنها سکوت کرده و صداهایشان آهسته شده بود.
3 ـ على مانند دکمه پیراهن من است ، و او یاور من مى باشد ، و نسبت به من مِثْل هارون نسبت به موسى است.

پی نوشت:
(1). مناقب ابن شهر آشوب، ج 1 ، ض 524 ، چاپ ایران [ج3، 24 ؛ج 2، ص305] .

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، محمد حسن شفیعی شاهرودی، قلم مکنون، قم، 1428 ه.ق ، ص 412.

مطالب مرتبط:
مجد الدین بن جمیل چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
ابو الحسن منصور بالله چه سروده اى در رابطه با غدیرخم دارد؟
شوّاء کوفى حلبى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
کمال الدین شافعى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟