يکشنبه، 19 اسفند 1397

حکم درآمد از گلدکوئیست

پرسش :

تکلیف پولی که از طریق معامله با شرکت گلدکوئیست و مانند آن به دست آمده چیست؟

پاسخ :

 همه مراجع: اگر صاحبان اصلی پول را می‌شناسد، باید به آن‌ها برگرداند و در غیر این صورت، از طرف آنان ـ با اجازه مجتهد جامع شرایط ـ به فقیر صدقه بدهد.[۱]
تبصره. آیات عظام تبریزی، خامنه‌ای، سیستانی، فاضل، مکارم و وحید، کسب اجازه از مجتهد جامع شرایط را احتیاط واجب می‌دانند.

پی نوشت ها:
[۱]ـ دفتر: همه.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

آیا قمار و قمار بازی مضراتی هم دارد؟

حکم بازی با آلات قمار چیست؟

اگر بعضی از وسیله‌های بازی، در شهری از آلات قمار محسوب شوند؛ ولی در شهر دیگر این‌طور نباشد، آیا بازی با آن‌ها جایز است؟

بازی با شطرنج، بدون برد و باخت و به منظور تقویت فکر و حافظه، چه حکمی دارد؟

اگر برای مقلد ثابت شود که شطرنج در زمان حاضر آلت قمار بودن خود را از دست داده، بازی با آن بدون برد و باخت چه حکمی دارد؟

پولی که به قهرمان بازی شطرنج می‌دهند، چه حکمی دارد؟

بازی ورق و یا پاسور چه حکمی دارد؟

حکم بازی با تخت نرد را بیان کنید؟