سه‌شنبه، 25 تير 1398

عدم امکان ازدواج با مادر معقوده | استفتاء دو

پرسش :

من دخترخاله‌‏‌‌ای دارم که مایل به ازدواج با ایشان هستم، ولی می‌‏گویند امکان ندارد، شرح حال بدین قرار است: والدین دخترخاله‏‌ام در طفولیت او مستأجر بوده‌‏‌اند، پدرش و صاحبخانه با توافق یکدیگر هر کدام دختر دیگری را برای محرمیت صیغه می‏‌نمایند، بعد از آن، چون با پدر و مادر من در یک خانه بوده‌‏‌اند، باز پدر دختر چنین کاری می‌‏کند (یعنی در سن دو سالگی دخترخاله و خواهر مرا به ترتیب برای پدرم و خودش صیغه می‏نمایند و همان زمان صیغه را پس می‏خوانند) بدون این‌که خودشان راجع به مسأله آگاهی داشته باشند و یا همسران‌شان را آگاه نمایند، (چون فکر می‏کردند که فقط صیغه محرمیت است و نمی‏دانستند که این عمل باعث می‌‏شود که هیچ کدام از افراد خانواده ما نتوانند با هم ازدواج نمایند) هم‌چنین در سن هشت الی نه سالگی باز ایشان را برای فرد دیگری صیغه نموده و صیغه را پس خوانده‌‏‌اند، اکنون پدر دختر فوت نموده و مادر من هم حالا که نسبت به مسأله آگاهی یافته می‌‏گوید: «من نمی‏دانستم چنین جریانی پیش می‏آید» و اظهار نارضایتی می‌‏کند. حالا بفرمایید؛ آیا من می‌‏توانم با دختر خاله‏‌ام ازدواج کنم؟

پاسخ :
در فرض مرقوم دختر خاله مورد نظر، نامادری شما حساب می‌‏شود و بر شما محرم است و ازدواج شما با او حرام است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.