سه‌شنبه، 24 دی 1398

آیا جواز استفاده از چیزى موجب اثبات حق است؟

پرسش :

اتومبیلم دست راننده اى بود که با آن کار مى کرد و نصف درآمد آن را به من مى داد. حال بعد از چند سال تصمیم دارم اتومبیل را بفروشم. راننده مى گوید من هم شریک هستم چون چند سال زحمت کشیده ام، آیا وى در اصل قیمت حق دارد؟

پاسخ :
راننده در فرض سؤال، هیچ حقى نسبت به ماشین و قیمت آن ندارد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.