يکشنبه، 1 تير 1399

قوی شدن ایمان با ترک محرمات الهی

پرسش :

چه کار کنیم که ایمانمان قوی‌تر شود؟

پاسخ :
از امام صادق (علیه السلام) پرسیدند، چه چیزی ایمان را استوار می کند؟
امام (علیه السلام) فرمودند: آنچه ایمان را استوار می‌کند، پارسایی است.(1)

بر این اساس، بهترین کار برای تقویت ایمان انجام واجبات و پرهیز از محرمات است. با انجام هر واجبی و ترک هر حرامی، ایمانمان قوی‌تر می‌شود و به جایگاه بالاتری در ایمان می‌رسیم.

امام صادق (علیه السلام) در حدیث دیگری فرمودند:
ایمان مؤمن جز با عمل استوار نمی‌شود.(2)

یعنی عمل نیک ما در ایمانمان تأثیر می‌گذارد و آن را تقویت می‌کند. عمل بد و گناه ما هم به تضعیف ایمانمان منجر می‌شود و حتی می‌تواند آن را نابود کند.

در آیه‌ی 10 سوره‌ی روم می‌خوانیم:
سرانجام کسانی که کارهای بد می‌کردند، به جایی رسید که نشانه‌های خدا را دروغ خواندند و آنها را به مسخره گرفتند.

یعنی عاقبت گناه، بی‌ایمانی و انکار عقاید دینی است.

پی‌نوشت‌ها:
1. میزان الحکمه، حدیث 1359.
2. میزان الحکمه، حدیث 1363.

منبع: هفتاد و شش پرسش و پاسخ درباره اخلاق و رفتار، غلامرضا حیدری ابهری، انتشارات قدیانی، 1393.