سه‌شنبه، 17 تير 1399

احکام حج و عمره | حلق و تقصیر: سوال ده

پرسش :

اگر معتمر عمداً یا سهواً یا جهلًا تقصیر را ترک نمود و احرام حج را بست چه وظیفه‌ای دارد؟

پاسخ :
اگر عمداً یا از روی جهل به حکم تقصیر را ترک کند و احرام حج ببندد بنابر اقوی عمره‌اش باطل است و حج او تبدیل به حج افراد می شود و بنابر احتیاط، واجب است در سال بعد حج را اعاده کند و احوط آن است که درهمین سال هم پس از اتمام حج افراد، عمره مفرده به جا آورد. و اگر ترک تقصیر سهواً بوده است عمره و حج اوصحیح است و مستحب است گوسفندی قربانی کند و احتیاط آن است که این عمل مستحبی را ترک نکند.

‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵.