پنجشنبه، 20 شهريور 1399

توصیه های حبیب بن مظاهر به اصحاب در شب عاشورا

پرسش :

حبیب بن مظاهر چه توصیه ای به اصحاب امام حسین (علیه السلام) برای جنگ در روز عاشورا کرد؟

پاسخ :
از حضرت زینب(علیها السلام) نقل شده است که فرمود: شب عاشورا از خیمه خود بیرون آمدم تا از حال برادرم حسین(علیه السلام) و یارانش با خبر شوم، ...چون از خیمه حبیب بن مظاهر می گذشتم همهمه و سر و صدایى شنیدم، به آنجا رفتم و پشت خیمه ایستادم و به داخل آن نظر افکندم، دیدم اصحاب بر گرد حبیب بن مظاهر حلقه زده اند و او مى گوید:

اى همراهان! براى چه منظورى به اینجا آمده اید؟ خدا رحمتتان کند، سخنانتان را روشن و بى پرده بیان کنید.

گفتند: آمده ایم تا (حسین(علیه السلام)) غریب فاطمه(علیها السلام) را یارى کنیم.

گفت: چرا زنان خود را طلاق داده اید؟

گفتند: براى یارى حسین(علیه السلام).

گفت: اگر صبح شد چه مى کنید؟

گفتند: فرمان، فرمان تو است. ما از فرمان تو سرپیچى نمى کنیم.

گفت: هنگامى که صبح شد اوّل کسى که به میدان مبارزه گام مى نهد، شمایید. ما پیش از بنى هاشم به میدان مى رویم و تا خون در رگ یکى از ماست، نباید بگذاریم حتّى یک نفر از آنان کشته شود. مبادا مردم بگویند آنها سروران خود را پیش انداخته و خود از بذل جانشان دریغ ورزیدند; پس یاران شمشیرهایشان را به اهتزاز درآوردند و یک صدا گفتند: ما همه با تو هم عقیده و تحت فرمان توایم.

زینب(علیها السلام) در ادامه فرمود: من از این استوارى قدم، خوشحال شدم و اشک بر چشمانم حلقه زد و در حالى که مى گریستم برگشتم.(1)

پی‌نوشت:
(1). معالی السبطین، ج 1، ص340.

منبع: عاشورا ریشه ‏ها، انگیزه‏ ها، رویدادها، پیامدها»، سعید داودی و مهدی رستم نژاد، (زیر نظر آیت الله العظمى ناصر مکارم شیرازى)، قم: انتشارات امام على بن ابى طالب (علیه السلام‏)، 1388.