سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام نذر | سوال هشت

پرسش :

در بین برخى از شیعیان سنّتى رواج پیدا کرده که از فرقه اهل حق گرفته شده است. به این ترتیب که خروسى را نذر حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) مى کنند، و در روز خاصّى از سال شخصى از فرقه اهل حقّ خروس هاى نذرى را سر مى برد. پاها و نوک خروس را قبل از سر بریدن مى شویند، و ذابح به هنگام سربریدن دعاهایى مى خواند وخونى که موقع سر بریدن بیرون مى آید در چاله اى مى ریزند. براى پختن گوشت این خروس دستورات خاصّى مى دهند؛ مثلاً نباید به آن چیزهایى از قبیل رب و مانند آن اضافه کرد. و موقع پرکندن نباید خونابه و پرها را در هر جایى بریزند، بلکه چاله اى مى کنند و آن را در آنجا مى ریزند، و حتّى استخوان ها و چیزهایى که بعد از خوردن خروس باقى مى ماند را در جایى دفن مى کنند! حکم نذر مذکور و گوشت خروس چیست؟

پاسخ :
این نذر باطل است، و این کار جزء خرافات زشت است و خوردن چنان گوشتى حرام است.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.