پنجشنبه، 24 مهر 1399

فروش نشریات داراى عکس هاى زنان بى حجاب

پرسش :

آیا جایز است که در کتابفروشى ها مجلات، روزنامه‌ها و کتابهاى مشتمل بر تصاویر و عکس هاى زنان بى حجاب را به فروش برسانند، در حالى که این تصاویر به گونه اى است که بخشهایى از بدن زنان مانند: موها، دستها، گردنها و ساقهاى آنان برهنه بوده و لباس هاى تنگى را در تن دارند که مشخصات اندام آنان را نشان مى دهد، با علم به این که اکثر کتابفروشى‌ها و قرطاسیه فروشى‌ها در جوامع ما این مجلات و روزنامه ها را بدین دلیل در معرض فروش قرار مى دهند که مشتریان بیشترى را جلب کنند و آنان را به رفت و آمد در این محلات ترغیب و تشویق نمایند؟

پاسخ :
فروش آن ها فى نفسه جایز بوده و هیچ اشکالى ندارد و تصاویر زنان بى حجاب مانع صحت بیع آنها نمى شود. بلى! اگر این کار، موجب بروز مفاسد اخلاقى عمومى در جامعه شود، حاکم شرع مى‌تواند فروش انها را منع کند.

منبع: یکصد و یک سوال و جواب پیرامون حقوق مالکیت فکری از نگاه فقهی، محمد اسحاق فیاض، مترجم: سرور دانش، ناشر: دبیرخانه کنگره تجلیل از مقام علمی آیت الله العظمی فیاض، 1392 ش.