شنبه، 17 آبان 1399

آیا گزاره سهمت را بفروش یا سهمم را بخر در مورد اموال شراکتی قانونی است؟

پرسش :

از پدرم برای من و برادرم یک مغازه به ارث رسیده است. حالا برادرم خواستار این است که سهم من را بخرد ولی من تمایلی به فروش سهم خود از مغازه ندارم. ایشون این ادعا رو دارند که اگه شکایت کنند، رای دادگاه به طرف ایشون هست. یعنی می گویند دادگاه می گوید یا سهم ایشون رو بخر یا بفروش سهمت رو؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

پاسخ :
در پاسخ به سوال شما باید بیان داشت که افراد و همین طور اموال آنان مورد حمایت قانونگذار می باشد. با این حال کسی نمی تواند اِعمال حق مالکیت خود را وسیله أضرار به دیگری قرار دهد. بنابراین در صورت مراجعه به دادگاه و عدم توافق، مال مشاعی از طریق مزایده فروخته خواهد شد و هر کدام از شرکا می توانند در مزایده شرکت و سهم دیگری را خریداری نمایند؛ در غیر این صورت به شخص ثالث واگذار و حاصل فروش میان طرفین تقسیم خواهد گردید.

منبع: میزان آنلاین