دوشنبه، 15 دی 1399

تحت چه شرایطی ویروس کرونا تکثیر می شود؟

پرسش :

تحت چه شرایطی ویروس کرونا تکثیر می شود؟ آیا این ویروس فقط داخل بدن ما تولید مثل می کند؟

پاسخ :
ما این سوال را از استاد کونیشیما هیرویوکی از دانشگاه پزشکی سن ماریانا پرسیدیم. او می گوید که ویروس ها و باکتری ها جزو میکرو ارگانیسم هایی هستند که باعث بیماری می شوند.

باکتری شکل اولیه ای از حیات است که از یک سلول تشکیل شده و می تواند به تنهایی تولید مثل کند.

اما ویروس خیلی خیلی کوچکتر از باکتری است. ویروس یک رشته ژن یا اسید نوکلئیک است، یک پوشش محافظ دارد اما در خود سلولی ندارد. ویروسها نمی توانند به خودی خود تکثیر شوند. و باید فقط داخل سلول های زنده انسان یا حیوانی که آن را مبتلا کرده اند تکثیر شوند. این یعنی که ویروس کرونا هم نمی تواند روی دیوار یا سطوح آلوده تکثیر شود اما می دانیم که ویروس توانایی عفونی خود را روی چنین سطوحی تا مدتی حفظ می کند.

پروفسور کونی شیما می گوید که شما معمولا بیرون از منزل به چنین سطوحی دست می زنید مثلا دستگیره درها و نرده پله ها. او می گوید که برای جلوگیری از آلوده شدن به ویروس باید موقع رسیدن به خانه یا اداره و یا قبل از غذا خوردن دست هایتان را بشویید یا با محلول ضدعفونی کننده الکلی تمیز کنید.

اطلاعات ارائه شده در این پاسخ تا ۲۴ ژوئن 2020 است.

منبع: nhk.or.jp (سازمان پخش رادیو تلویزیونی ژاپن)