دوشنبه، 15 دی 1399

مسیر حرکت ویروس کرونا در ریه ها

پرسش :

ویروس کرونا در ریه ها چه مسیری را طی می‌کند؟

پاسخ :
دکتر شو یوان ژیائو استاد پاتولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه شیکاگو، گزارشات پاتولوژی بیماران کرونایی چین را مورد بررسی قرار داد و گفت: به نظر می‌رسد ویروس در مناطق جانبی از دو طرف ریه شروع شده و مدتی طول می‌کشد تا به دستگاه تنفسی فوقانی و سایر راههای تنفسی مرکزی برسد.

دکتر ژیائو همچنین به عنوان مدیر مرکز پاتولوژی و تشخیص مولکولی در دانشگاه ووهان فعالیت می‌کند، گفت: این الگو کمک می‌کند تا توضیح دهیم چرا در ووهان، آنجا که طغیان آغاز شد بسیاری از اولین موارد بلافاصله تشخیص داده نشوند.  آزمایش‌های اولیه در بسیاری از بیمارستان‌های چینی قادر به تشخیص عفونت در ریه ها نبودند و به همین دلیل بعضی از افراد با علائم بدون درمان به خانه فرستاده می‌شدند.

آنها برای یافتن معالجه به بیمارستان های دیگری می‌رفتند یا در خانه می ماندند و خانواده خود را آلوده می‌کردند. این یکی از دلایلی است که کرونا به این میزان گسترش پیدا کرده است.

مطالعه ای جدید که توسط تیم محققین دانشکده پزشکی دانشگاه آیکان در مانت سینا انجام شد نشان داد نیمی‌ از ۱۲۱ بیمار چینی در اوایل بیماری خود سی تی اسکن نرمال داشتند. این مطالعه و کار دکتر ژیائو نشان می‌دهد که با پیشرفت بیماری در سی تی اسکن کدورت های شیشه ای دیده می‌شود. نوعی از کدورت هم که در عفونت‌های تنفسی ویروس در قسمت‌هایی از ریه ها دیده می‌شود. با بدتر شدن بیماری این مناطق مات می‌تواند در جاهایی پراکنده و ضخیم شود و آنچه که رادیولوژیست ها آن را "الگوی سنگفرشی دیوانه" می‌نامند را در اسکن ایحاد می‌کند.

منبع: darmankade.com