گام به گام  با بچه ها (پانزده ماهگی)

با کمک افراد بزرگسال، فنجان را در دست می گیرد و از آن می نوشد. قاشق را می چسبد، آن را به دهان می برد و می لیسد ... این برخی از ویژگی های کودک 15 ماهه است. با ما همراه باشید تا با دیگر ویژگی های یک کودک 15 ماهه آشنا شوید.
يکشنبه، 12 فروردين 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
گام به گام  با بچه ها (پانزده ماهگی)
 کودک پانزده ماهه، دیگر می تواند برخی از دستورات ساده را بفهمد و اطاعت کند.
 
چکیده: با کمک افراد بزرگسال، فنجان را در دست می گیرد و از آن می نوشد. قاشق را می چسبد، آن را به دهان می برد و می لیسد ... این برخی از ویژگی های کودک 15 ماهه است. با ما همراه باشید تا با دیگر ویژگی های یک کودک 15 ماهه آشنا شوید.

تعداد کلمات 773 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

 گام به گام  با بچه ها (پانزده ماهگی)

وضعیت جسمانی و حرکت های اصلی

می تواند به تنهایی راه برود؛ باگام هایی معمولاً نامرتب، پاهایی باز از یکدیگر و دست های کمی خمیده که برای حفظ تعادل، آنها را در بالای سر یا در سطح شانه های خود نگاه می دارد. به طور ارادی به راه می افتد، اما به تناوب در اثر افتادن یا برخورد با اثاثیه، و ... متوقف می شود.
می تواند با انداختن ناگهانی خود بر روی کپل ها یا انداختن وزن بدن بر روی دستها و سپس نشستن، از حالت ایستاده به حالت نشسته درآید. می تواند به تنهایی بایستد.
با ایمنی کامل از پله ها به بالا می خزد و ممکن است بتواند با حالت خزیدن از پشت، از پله ها به پایین هم بیاید.
می تواند بدون کمک یا با کمک دیگران روی زانوها بنشیند.
 

بینایی و حرکت های ظریف

می تواند با درآوردن انگشت اشاره و شست خود به شکل یک گیره ظریف، نخ یا اشیاء کوچک را بگیرد. از هر دو دست خود استفاده می کند.
مکعب های اسباب بازی را زیر و رو می کند و می تواند پس از یک بار اجرا از سوی دیگران، دو - سه تا از آنها را روی هم قرار دهد.
مدادرنگی را با استفاده از تمام قسمتهای دست و با شیوه چسبیدن با کف دست، می چسبد. از هر دو دست خود برای این کار استفاده می کند. می تواند «خط خطی کردن» های مدور و از چپ به راست را تقلید کند.
اسباب بازی کوچک نخداری که روی زمین کشیده می شود را زیر نظر می گیرد. با استفاده از انگشت اشاره، به اشیاء مورد علاقه ای که دور از دسترس او قرار دارند اشاره می کند و این طور می فهماند که آنها را می خواهد. در کنار پنجره می ایستد و به مدت چند دقیقه، رویدادهای بیرون را تماشا می کند و گهگاه برای تاکید بر تمایل خود، به برخی چیزها اشاره می کند.
 

شنوایی و گفتار

اصواتی شبیه به لحن گفتگوهای بزرگسالان از دهان خود خارج می کند. تعدادی واژه قابل تشخیص (معمولا بین دو تا شش واژه) را خود به خود و با مصداق های درست آنها بر زبان می آورد و رفتاری حاکی از فهم بسیاری از واژه های دیگر را از خود نشان می دهد. با اشاره کردن، سر و صدا درآوردن یا جیغ کشیدن، پیرامون خواسته ها و نیازهای خود، با دیگران ارتباط برقرار میکند. اگر از او خواسته شود، به افراد، حیوانات یا اسباب بازی های آشنا اشاره می کند.
دستورات ساده نظیر: «دست نزن»، «بیا غذا بخور» و توپ را به من بده» را می فهمد و انجام می دهد.

بیشتر بخوانید : شنوایی نوزاد


رفتارهای اجتماعی و بازی کردن

با کمک افراد بزرگسال، فنجان را در دست می گیرد و از آن می نوشد. قاشق را می چسبد، آن را به دهان می برد و میلیسد، اما امکان اینکه آن را به جای اول خود باز گرداند، کم است. غذا را به خوبی می جود.
هنگام لباس پوشیدن، به شکل سودمندتری با فرد بزرگسال همکاری می کند.
یک اسباب بازی چرخ دار و دسته دار بزرگ را روی سطح زمین هل میدهد.
خواص و امکانات اسباب بازی ها و لوازم خانه ای که در دسترس او قرار دارند و نیز ویژگی های اسباب بازی های صداساز را با علاقه ای نشاط انگیز کشف می کند. نسبت به اشیاء معمولی، رفتار «تعریف با کاربرد» را از خود نشان می دهد.
عروسکها را از کپل ها، مو یا لباس می گیرد و جابه جا می کند. اشیاء را برای بازی کردن یا صرفاً برای پخش و پلا کردن آنها، روی زمین پهن می کند و محل افتادن هر شیء را زیر نظر می گیرد. به دنبال اسباب بازی که پنهان کرده شده است، می گردد.
از نظر جسمانی خستگی ناپذیر و نسبت به افراد، اشیاء و رویدادها، شدید کنجکاو است.
از نظر عاطفی رفتاری متغیر دارد و به حضور اطمینان بخش بزرگسالان، شدیدا وابسته است. عواطف خود را نسبت به افراد آشنا ابراز می کند.
با توجه به میل شدید او برای اکتشاف محیط، برای محافظت از او در برابر خطرات، باید به طور مداوم تحت نظارت قرار داشته را باشد.
 
منبع: کتاب «از تولد تا پنج سالگی»

نویسنده: ماری، دی شریدان
مترجم: محمود مزینانی

بیشتر بخوانید :
وقایع فرآیند رشد نوزادان
تکامل روانی - جنسی کودکان «از تولد تا 2 سالگی»
روند رشد و تکامل نوزاد از بدو تولد تا دو سالگی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط