معرفی عناب و خواص درمانی آن (بخش اول)

جذاب‌ترین و مهم‌ترین فواید و خواص عناب برای سلامتی عبارت هستند از توانایی در درمان سرطان، بهبود سطح سلامت پوست، پاکسازی خون، رفع استرس، فراهم‌ آوردن خوابی آرام، تقویت دستگاه ایمنی بدن، محافظت از کبد، کمک به کاهش وزن، افزایش تراکم مواد معدنی استخوان، سم‌زدایی از بدن، و بازیابی نقص‌های شناختی.
يکشنبه، 22 مهر 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
معرفی عناب و خواص درمانی آن (بخش اول)
عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده می شوند .
 
چکیده : جذاب‌ترین و مهم‌ترین فواید و خواص عناب برای سلامتی عبارت هستند از توانایی در درمان سرطان، بهبود سطح سلامت پوست، پاکسازی خون، رفع استرس، فراهم‌ آوردن خوابی آرام، تقویت دستگاه ایمنی بدن، محافظت از کبد، کمک به کاهش وزن، افزایش تراکم مواد معدنی استخوان، سم‌زدایی از بدن، و بازیابی نقص‌های شناختی.

تعداد کلمات 1211 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه

معرفی عناب و خواص درمانی آن (بخش اول)
تاریخچه درخت عناب

 عناب میوه درخت کوچک و گرمسیری است که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می رسد. نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج بالا می رود . برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار استگل های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه براق و زیتونی شکلی دارد که در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد. این میوه که می توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، به مدت چهار هزار سال در چین کشت می شده است. جالب است بدانید که در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند.
این میوه سرشار از ویتامین C می باشد. در حالت تازه ۷۴/ ۳۶ درصد و در حالت خشک  ۶۵ الی ۷۷/۷۱ درصد قند دارد و به همین دلیل از آن در تولید کمپوت و شیرینی استفاده می شود. عناب دارای خواص طبی متعددی است و در طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد و به عبارتی علاوه بر خواص تغذیه ای، دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.. لازم به ذکر است که عناب خشک بهتر از عناب تازه است و طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد .
 

درخت عناب

در انگلیس عناب را به صورت خشک‌شده و یا به صورت آب‌ نبات‌های طعم‌ دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌ نمایند.
 

خواص عناب برای دستگاه گوارش

عناب در زمان ابتلا به اسهال می تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می برند توصیه می شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
 

خاصیت آنتی‌ اکسیدانی و ضدالتهابی

عصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می‌گردد. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.
 

خواص عناب برای قند خون

ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.
 

عناب و درمان سرماخوردگی و تنگی نفس

در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
 

عناب محافظ کبد

مصرف عناب به طور معنی‌ داری سطوح آنزیم‌ های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند. یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌ های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
 

نگاهی اجمالی بر خواص عناب

خواب آور است و بی خوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است .
جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
* تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند
* عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده می شوند .
عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
عناب آرام کننده اعصاب است .
برگ های آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته می شود.
جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه  و گرفتگی صدا مفید است .
برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید
دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است .
جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه مفید هستند.
آب عنا ب با کاهو برای درمان سرطان مفید است برگ های آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
برگ های آن بند آورنده خون وتب بر هستند .
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
حافظه را تقویت می کند .
کم اشتهایی را برطرف می کند .
* کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.
در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
عناب آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می کنند.
اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند.
* چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار مطبوع در زمستان محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند.
* در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده حاوی عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.

ادامه دارد...

منبع :  www.amazing.ir

بیشتر بخوانید :
خواص دارویی عناب
خواص عناب
عناب و خواص آن
معرفی عنّاب و خواص درمانی آن



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما