ارتباط موثر والدین با نوجوانان (بخش دوم)

یکی از مشکلات همیشگی والدین این است که نحوه ی برخورد درست با نوجوان خود را نمی دانند . اهمیت این مساله زمانی روشن می ­شود که بدانیم برقراری ارتباط مناسب والدین با نوجوان، آن­ها را برای پذیرش نقش­ ها و مسئولیت­ ها در آینده آماده می ­کند.
سه‌شنبه، 29 آبان 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ارتباط موثر والدین با نوجوانان (بخش دوم)
یکی از اصولی که در رفتار با جوانان باید رعایت شود مشورت است.
 
چکیده : یکی از مشکلات همیشگی والدین این است که نحوه ی برخورد درست با نوجوان خود را نمی دانند . اهمیت این مساله زمانی روشن می ­شود که بدانیم برقراری ارتباط مناسب والدین با نوجوان، آن­ها را برای پذیرش نقش­ ها و مسئولیت­ ها در آینده آماده می ­کند.

تعداد کلمات 1079 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

ارتباط موثر والدین با نوجوانان (بخش دوم)
7.عشق‌تان را ابراز کنید

 «عشق همه‌ی آن چیزی است که نیاز داریم.» این عبارت را خیلی شنیده‌ایم و به آن باور داریم. خیلی از پدر و مادرها می‌گویند: «خُب معلومه ما بچه‌مون رو دوست داریم.» اما فراموش می‌کنند که شنیدن مکرر «دوستت دارم» معجزه می‌کند. همه‌ی ما به احساس عشق نیاز داریم. دوست‌ داشته شدن، اعتماد به نفس‌مان را در روابط‌، محیط کار و زندگی‌‌ بالا می‌برد.
 بنابراین سعی کنید دفعات ابراز عشق به فرزندتان را افزایش بدهید. متأسفانه ابراز محبت در دوره‌ی نوجوانی کاهش می‌یابد، کمتر آنها را در آغوش می‌گیریم و فراموش می‌کنیم که هنوز هم مثل دوران کودکی‌شان به آغوش ما نیاز دارند. نوجوان‌تان را هر روز ۱۲ بار به آغوش بکشید و به او اطمینان بدهید که هیچ روزی بدون ابراز عشق به او نمی‌گذرد. برای ابراز محبت به نوجوان‌تان عبارت‌های زیر مؤثرند:
 بهت افتخار می‌کنم؛
خیلی دوستت دارم؛
تو فرشته‌ی منی؛
تو بهترین بچه‌ی روی زمینی؛
تو هدیه‌ی خدا به منی.
 

8. نوجوان‌تان را تشویق کنید

 تجربه جزء لاینفک زندگی نوجوان است. نتایج تحقیقی که روی هوش هیجانی انجام شده‌ است نشان می‌دهد نوجوانان انگیزه‌ی طبیعی برای امتحان کردن کار‌های جدید دارند. آنها به کار‌هایی دست می‌زنند که به نظر غیرممکن می‌آید و بعد از مدتی هم از آن دست می‌کشند. متأسفانه بچه‌ها هرقدر بزرگ‌تر می‌شوند تمایل‌شان به تجربه‌ی کارهای جدید کمتر می‌شود. نقش اساسی والدین در دوره‌ی نوجوانی برجسته‌تر است. نوجوان‌تان را تشویق کنید از رسیدن به هدفش دست نکشد و راه دیگری را برای رسیدن به هدف امتحان کند.
به او یاد بدهید ممکن است شما به عنوان پدر و مادرش راه‌حل را ندانید، اما مطمئنا می‌دانید که تسلیم شدن به این معنی است که هیچ‌وقت راه‌حل را پیدا نخواهد کرد. از موفقیت‌های قهرمانان محبوبش تعریف کنید و به او یادآوری کنید که شجاعت به معنی انجام دادن کارهای خطرناک و احمقانه نیست، بلکه به معنی مصر بودن درباره‌ی آن چیزی است که به آن باور دارد، حتی اگر انتخاب نشود، برنده نشود یا مجبور بشود بیشتر از دیگران کار کند. به فرزندتان یاد بدهید که نتیجه مهم نیست، همین که وظیفه‌‌اش را به نحو احسن انجام بدهد عالی است. به او بیاموزید که به انجام تکالیفش در طول سال توجه کنند نه به نمره‌های نهایی آخر سال. به او یادآوری کنید که بعد از اتفاقی ناخوشایند چیزی از دست نداده‌ است، بلکه عاقل‌تر شده‌ و بیشتر از قبل می‌داند. به او کمک کنید تا «تسلیم شدن» را از فرهنگ لغتش حذف کند.
 

9 . با نوجوان مشورت کنید

یکی از اصولی که در رفتار با جوانان باید رعایت شود مشورت است. والدین در این دوره باید با فرزندان خود مشورت کنند. هنگامی که با جوانی درباره مسئله مشورت می‌کنیم احساس می‌کند که دارای شخصیت با ارزشی شده است از سوی دیگر والدین او را پذیرفته اند و به او اعتماد دارند از این رو احساس غرور شادی و خرسندی می کند. مشورت با فرزندان سبب می‌شود که آنان درباره مسائل بیندیشند احساس مسئولیت کنند با واقعیات زندگی آشنا شوند و خود را برای حل مسائل روزمره خانواده آماده کنند. جوان مجبور می شود درباره جنبه‌های گوناگون و چگونگی مسئله‌ای که درباره آنها مشورت شده فکر کنند و برنامه ای ارائه دهد که در تنظیم برنامه با واقعیت‌های زندگی بیشتر آشنا می شود و برای زندگی آینده خود تجربه کسب می‌کند
مشورت والدین با فرزندان در تامین سلامت و پرورش عقل و اندیشه و بهداشت روانی فرزندان همچنین روابط صحیح و متعادل والدین به آنها نقش اساسی دارد و از شاخص ترین و نافذترین برنامه های تربیتی و از بهترین شیوه های ارتباطی با فرزندان شمرده می شود.
 

10 .نوجوان‌تان را تحسین کنید

 همه‌ی ما تحسین شدن را دوست داریم و این امری طبیعی است، هرچند بهتر است این احساس خوشایند را از درون‌مان دریافت کنیم و برای افتخار به خودمان به تأیید دیگران نیاز نداشته باشیم. همه‌ی ما دوست داریم دست یاری کسانی را بفشاریم که به ما افتخار می‌کنند و اظهار می‌کنند که شگفت‌انگیز و موفق هستیم. بنابراین خیلی مهم است که بر جنبه‌های مثبت اعمال و رفتار نوجوان‌تان تأکید کنید و به او کمک کنید خوبی‌هایش را ببیند. به او بگویید که واقعا منحصربه‌فرد است.
متأسفانه بعضی از والدین به این دلیل که خودشان هیچ‌وقت از والدین‌شان محبت دریافت نکرده‌اند خجالت می‌کشند عشق‌ و علاقه‌ی خود را به نوجوان‌شان ابراز کنند. مثلا پدر من فقط وقتی که حضور نداشتم از من تعریف می‌کرد. وقتی به‌طور اتفاقی شنیدم که پیش دوستش از من تعریف می‌کند کلی ذوق کردم؛ حالا فکر کنید اگر مستقیما تحسینم می‌کرد چه می‌شد. تحسین کردن فرزندتان باید در راستای علایق او باشد، مثلا اگر به آواز خواندن عشق می‌ورزد، فقط کافی است وقتی در حال آواز خواندن است به او بگویید: «کمی بلندتر بخوان.»
 قبل از اینکه به رختخواب بروید از خود بپرسید آیا امروز فرزندتان را از محبت سیراب کردید. اگر جواب‌تان منفی است هنوز هم دیر نشده‌ است. حتی اگر خواب باشد، برایش نامه‌ای محبت‌آمیز بنویسید تا وقتی صبح بیدار می‌شود غافل‌گیرش کنید.
 

11. شکل دادن اعتماد به نفس نوجوان مان

یکی از موثرترین عوامل در توسعه روابط والدین با فرزندان ایجاد اعتماد به نفس و تقویت ارزشمندی در نوجوان است با این کار شما بر توانایی‌ها و محاسن تاکید می کنید و عزت نفس و اعتماد به نفس را در او پدید می آورید.برای اینکه فرزندتان را برای دستیابی به عزت نفس لازم باشد الگوهای رفتاری خود و چگونگی برقراری ارتباط با او را تغییر دهید ی تمرکز بر اشتباه‌های نوجوانتان ، آنچه انجام داده و مورد پذیرش شما تکیه کنید این کار شما را وادار می‌کند تا به راه های مثبت متوسل شوید همه ما بهترین چیزها را برای فرزند ما نمی‌خواهیم ولی روش های ما برای تربیت نوجوانان با اعتماد به نفس نادرست است شاید یکی از دلایل این امر این باشد که ما تحت تاثیر جامعه فقط دریافتن اشتباه ها خبره شده ایم.

 منبع : سایت چطور

بیشتر بخوانید :
ارتباط موثر والدین با نوجوانان (بخش اول)
اصول روابط والدین با فرزندان نوجوان و جوان (بخش اول)
اصول روابط والدین با فرزندان نوجوان و جوان (بخش دوم)
اصول روابط والدین با فرزندان نوجوان و جوان (بخش سوم)
نحوه برقراری ارتباط خانواده با نوجوانان
10 اشتباه رایج والدین در برخورد با نوجوانان
راهکارهای اساسی در برخورد با نوجوان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط