تکنیک رها شدن از احساسات منفی (بخش اول)

احساسات منفی شما را رنج می دهند و موجب از دست دادن بسیاری از عوامل موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی می شوند. به خودتان نگیرید و حساسیت را کنار بگذارید تا راه رهایی از این احساسات مخرب را بدانید.
پنجشنبه، 8 آذر 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تکنیک رها شدن از احساسات منفی (بخش اول)
احساسات منفی تنها زمانی به وجود می آیند که شما به خود حق می دهید که این احساسات را برای خود و دیگران به وجود بیاورید.
 
چکیده : احساسات منفی شما را رنج می دهند و موجب از دست دادن بسیاری از عوامل موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی می شوند. به خودتان نگیرید و حساسیت را کنار بگذارید تا راه رهایی از این احساسات مخرب را بدانید.

تعداد کلمات 1079 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

تکنیک رها شدن از احساسات منفی (بخش اول)
علل اصلی احساسات منفی

 احساسات منفی شما ریشه درچه چیزهایی دارد و از کجا می آیند،اصلا هم نیست. برای غلبه و جلوگیری از احساسات منفی و مخرب در زندگی تان ابتدا رفتار و اشتباهاتی که موجب تقویت این افکار می شوند را باید شناسایی و مهار کنید.
هر کسی خواهانِ خوشحالی و احساس رضایتمندی است. هر فردی دوست دارد که لذت، رضایتمندی، روابط شاد و آرامش ذهن را تجربه کند. پس چرا این همه آدم، با خواست خود، «در ناامیدی محض» زندگی می کنند؟
کودکان به دلیل سرزنش های مخرب و کمبود محبت در دوران کودکی، از همان سنین اولیه، احساسات منفی را در خود پرورش می دهند. وقتی بالغ تر می شوند، این احساسات شدید تر می شود و انواع احساسات منفی بیشتری را تولید می کند.
عمده ترین احساسات منفی ای که افراد تجربه می کنند عبارتند از:ترس، تردید، نگرانی، غبطه، حسادت، خشم، بی لیاقتی و احساس عدم کفایت هنگام مقایسه با دیگران. وقتی کودکی مدام مورد سرزنش قرار می گیرد در وی ترس، شک و نگرانی ایجاد می شود. حتی زمانی که کودک کارهای ارزشمند انجام می دهد، باز والدینش خشنود نمی شونددر اغلب خانواده ها، والدین به ندرت محبت یا تایید خود را ابراز می کنند و یا به محض اینکه حس کنند کودک در خشنود کردن شان کوتاهی می کند، عشق و تاییدشان را از او دریغ می کنند.
احساسات، به خصوص احساسات منفی، ارزیابی را مغشوش می کند. فرد گرفتار در احساسات منفی ، قادر نیست واضح و منطقی فکر کند. هرچه احساس منفی شدیدتر باشد، شخص بیشتر از واقعیت دور می شود و در استدلال کردن ناتوان تر می شود. در این حالت گفتار و رفتار شخص، اغلب غیرقابل توجیه و زیان آور است.
 

ریشه های احساسات منفی

برای رهایی از احساسات منفی در ابتدا ریشه را پیدا کنید و با از بین بردن آن به احساسات مثبت برسید . پنج عامل اصلی، باعث می شود مردم در خود احساسات منفی به وجود بیاورند و در آن وضعیت بمانند. این ها جزو بدترین قورباغه هایی هستند که در اعماق مرداب احساسات شنا می کنند. این پنج عامل : توجیه کردن، درگیر شرایط شدن، حساسیت شدید ، قضاوت کردن و خود فریبی است. برای رهایی از احساسات منفی باید بفهمید که این احساسات از کجا می آیند، تا بتوانید از شرشان خلاص شوید یا از همان ابتدا مانع به وجود آمدن شان شوید.
 

توجیه کردن

با توجیه و عذر آوردن، از منفی بودن خود دفاع می کنید و به خود حق می دهید که عصبانی باشید. احساسات منفی تنها زمانی به وجود می آیند که شما به خود حق می دهید که این احساسات را برای خود و دیگران به وجود بیاوریدوقتی در مورد وضعیت ناگوار خاصی بحث می کنید، با ارائه دلایل مختلف، مشغول توجیه احساسات منفی تان می شوید. اغلب حین رانندگی با خودتان حرف می زنید؛ خودتان را توجیه می کنید و به محکوم کردن افرادی که در آنجا نیستند می پردازید. توجیه کردن، شب ها شما را بیدار نگه می دارد.
هرچه بیشتر خود را توجیه و متقاعد می کنید که طرف مقابل «بد» است و شما پاک و بی گناهید و حق دارید اینگونه احساس کنید، عصبانی تر و سرخورده تر می شوید.
البته شاید موقعیتی ایجاد شده باشد که ناحق است و باعث آزردگی یا عصبانیت شما شده، اما تنها کسی که می تواند احساسی را به آن تجربه گره بزند، خودتان هستید. شما می توانید انتخاب کنید که احساس بدتان را نگه دارید یا آنرا رها کنید.
 

برخود گرفتن

برخود گرفتن، دومین عامل لازم  برای داشتن احساسات منفی است. به این معنی که از موارد برداشت شخصی می کنید. اتفاقات را به عنوان حمله ای به شخص خودتان تفسیر می کنید.
اگر شرایط ناگوار را حمل بر خودتان ندانید، نمی توانید احساساتی چه منفی، چه مثبت، در مورد آن شرایط بروز دهید. اگر در روزنامه بخوانید که هزاران نفر (مرد، زن و کودک) در اثر سِیلی در شمال چین غرق شده اند، اندکی احساس تاسف خواهید کرد ولی باز بدون احساس خیلی خاصی به خواندن عناوین بعدی مشغول خواهید شد
چون هیچ کدام از آن غرق شد گان را نمی شناسید و حتی آن منطقه را خوب نمی شناسید. شما در موقعیت این تراژدی قرار نمی گیرید. در نتیجه شما هیچ احساس منفی درباره آن تجربه نمی کنید.
این بدین معنا نیست که نمی توانید درباره اتفاقاتی که برای دیگران می افتد، احساس دلسوزی داشته باشید، موضوع آن است که احساس تان درگیر نمی شود. به عنوان مثال، اگر همکاری به دلیل مشکلات شخصی نمی تواند وظایفش را خوب انجام دهد، برایش متاسف می شوید ولی این دلیل نمی شود که مسئولیت هایش را قبول کنید. داشتن حد و مرزهای سالمِ احساسی، به خصوص در محیط کار ضروری است. می توانید بدون درگیر شدن با احساسات فرد دیگر، همچنان غم خوار او باشید.
 

حساسیت شدید

سومین عامل احساسات منفی، داشتن حساسیت شدید به تفکرات، عقاید یا دیدگاه های دیگران نسبت به خودتان است. همانطور که اشاره شد، افرادی که با سرزنش های شدید و کمبود محبت بزرگ شده اند، احساس حقارت و بی کفایتی می کنند. این احساسات به صورت نگرانی در مورد عمل، عکس العمل و رفتار دیگران بروز می کند.
پیتر اُسپِنسکی در کتاب «در جستجوی معجزه» از این فرایند با عنوان «تصورات درونی»، حساسیت شدید در نحوه رفتارتان با دیگران، یا حتی ناراحتی و افسردگی به این خاطر که «تصور می کنید» طرف مقابل در مورد شما منفی فکر می کند، یاد کرده است.
یک صحبت مثبت یا نظر تایید کننده از طرف دیگران، می تواند در شما اعتماد به نفس ایجاد کند و یک نظر منفی شما را در هم می شکند. افرادی که بیش از حد حساس هستند ، اغلب رد شدن ها و مذمت هایی را می بینند که وجود خارجی ندارند. در شرایط حاد ، افراد فوق حساس نمی توانند بدون تایید دیگران تصمیم بگیرند و قدم از قدم بردارند.

ادامه دارد ... 

منبع : سایت نمناک

بیشتر بخوانید :
عوامل بروز احساسات منفی در افراد و راه های از بین بردن آن
رها شدن از احساسات منفی
هفت ریشه‌ی احساسات منفی که باید بیابید و ریشه کن کنید
مقابله با احساسات منفی به روش مثبت
قدرت احساسات مثبت



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما