در زمان قدیم از دانهٔ زنیان برای درمان مشکلات شنوایی استفاده میشد.
چکیده : زنیان از نظر خاصیت گیاهی ضد اسپاسم، تقویت کننده، محرک و ضد نفخ است. زنیان برای رفع مشکلات معده، کبد، مشکلات گلو، سرفه و روماتیسم استفاده میشود. از زنیان برای رفع گرفتگی عضلانی، رفع مشکلات ریوی، درمان سرماخوردگی، رفع تب و رفع یبوست استفاده میشود.
تعداد کلمات 1270 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
تعداد کلمات 1270 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
۲۰. شیردهی
دانهٔ زنیان را با دانهٔ رازیانه مخلوط کنید. این ترکیب برای پاکسازی رحم و افزایش تولید شیر مادر استفاده میشود. ۱ قاشق چایخوری دانهٔ زنیان را به ۱ لیتر آب اضافه کنید. ۵ دقیقه آن را بجوشانید و سپس اجازه دهید تا سرد شود. برای اثربخشی بهتر هر روز آن را مصرف کنید.
۲۱. گرفتگیهای قاعدگی
دانهٔ زنیان بهعنوان تقویتکنندهٔ اعصاب عمل میکند. بنابراین میتواند گرفتگیهای قاعدگی در زمان عادت ماهیانه را کاهش دهد. فواید دانهٔ زنیان بسیار اعجابانگیز است. همچنین برای آرامشبخشی سریع میتوانید روغن آن را روی ماهیچه بمالید.
۲۲. مشکلات معده
۳ قاشق چایخوری دانهٔ زنیان را در آب لیمو خیس کنید و در سایه خشک کنید. سپس آن را آسیاب کنید و با مقداری نمک سیاه ترکیب کنید و دوبار در روز با آب ولرم بخورید. اینکار روشی مناسب برای درمان بی اشتهایی، نفخ شکم و سایر مشکلات معده است. این ماده را بهصورت روزانه مصرف کنید تا نتیجهٔ دلخواه را به دست آورید.
۲۳. آروغ زدن
بسیاری از مشکلات مربوط به گازهای معده میتواند با ترکیب زنجبیل خشکشده، دانهٔ زنیان و نمک سیاه درمان شود. این ترکیب برای درمان گاز معده، سوءهاضمه و آروغ زدن مفید است. میتوانید این ترکیب را در آب گرم و هل حل کنید و بنوشید.
۲۴. میگرن
دانههای زنیان را در یک ورق کاغذ بپیچید و بو کنید. این کار برای کاهش سردردهای میگرنی مفید است. همچنین میتوان برای درمان سایر مشکلات مربوط به سر دانههای زنیان را سوزاند و استنشاق کرد.
۲۵. سلامت قلب
برای تحریک قلب یک قاشق غذاخوری دانهٔ زنیان را با آب گرم مصرف کنید. این روش برای درمان درد قفسه سینه هم مناسب است. برای اثربخشی سریعتر میتوانید یک قاشق چایخوری شکر زرد را با مقداری دانهٔ زنیان مخلوط کنید.
۲۶. مشروبات الکلی
این گیاه برای افرادی که میخواهند از اعتیاد به الکل خلاص شوند مناسب است. جویدن روزانهٔ دانهٔ زنیان کمک میکند تا میل به الکل کم شود.
۲۷. افزایش تعداد اسپرم
دانهٔ زنیان را با مقداری هستهٔ تمبرهندی و کرهٔ تصفیهشده برشته کنید. تمام این مواد را آسیاب کنید. سپس یک قاشق چایخوری از این مواد را در یک لیوان شیر و عسل حل کنید. این کار روشی مؤثر برای افزایش تعداد اسپرم و درمان انزال زودرس است. برای اینکه نتیجهٔ بهتری بگیرید هر شب آن را مصرف کنید.
۲۸. حشرهکش
این دانهٔ مفید علاوهبر اینکه خواص درمانی دارد، بهطور گسترده در تهیهٔ غذا استفاده میشود. همچنین دانهٔ زنیان بهعنوان حشرهکش استفاده میشود. استفاده از دانهٔ زنیان روشی مرسوم برای درمان نیش حشرات سمی است.
۲۹. استفاده در آشپزی
این دانهٔ مفید بهعنوان ادویه در انواع غذاهای هندی استفاده میشود. این دانه را میتوان بهصورت برشتهشده، سرخشده در روغن یا در ترکیب با سایر ادویهها استفاده کرد. زنیان برای هضم بهتر غذا در مقدار کم برای تولید بیسکوییت، اسنک، سس، سوپ، نوشیدنیهای بدون الکل و ترشی استفاده میشود.
۳۰. جوش
یکی دیگر از خواص زنیان درمان جای جوش است. پودر دانهٔ زنیان را با ماست ترکیب کنید و روی صورت خود قرار دهید. بعد از سی دقیقه آن را با آب گرم بشویید. این روش درمانی میتواند جای جوش را کمرنگ کند.
۳۱. کاهش وزن
نوشیدن نصف لیوان آب و دانهٔ زنیان خیسشده با معدهٔ خالی به حل شدن چربی کمک میکند. هر روز صبح با معدهٔ خالی یک قاشق چایخوری دانهٔ زنیان میل کنید. این کار سبب میشود تا در یک ماه ۴ تا ۵ کیلوگرم وزن کم کنید.
۳۲. شب ادراری
۵۰ گرم کنجد سیاه، ۲۵ گرم دانهٔ زنیان و ۱۰۰ گرم شکر زرد را با هم مخلوط کنید. روزی دوبار ۱ قاشق چایخوری از این مخلوط را مصرف کنید. این کار به درمان تکرر ادرار و شب ادراری کمک میکند.
۳۳. گوش درد
۱ قاشق چایخوری سیر و ۲ قاشق چایخوری دانهٔ زنیان را در روغن کنجد سیاه حرارت دهید تا به رنگ قرمز در بیاید. اجازه دهید تا سرد شود و آن را از صافی رد کنید و چند قطره از آن را داخل گوش بریزید. این روش برای درمان التهاب گوش هم مناسب است.
۳۴. نفخ شکم
۳ قاشق غذاخوری دانهٔ زنیان را در آب لیمو خیس کنید. بعد از اینکه آن را در سایه خشک کردید با مقداری نمک سیاه ترکیب و پودر کنید و دوبار در روز ۱ قاشق چایخوری از آن را با آب گرم مخلوط کنید و مصرف کنید.
۳۵. درد مفاصل
برای تسکین درد مفاصل، مارچوبه، دانهٔ زیرهٔ سیاه، دانهٔ شنبلیله و دانهٔ زنیان را با هم مخلوط کنید. سپس پودر کنید و هر روز صبح نصف قاشق چایخوری از آن را بخورید.
۳۶. توقف سفید شدن مو
۲ تا ۳ عدد برگ کاری (زردچوبه هندی)؛
۲ عدد کشمش؛
سرانگشت دانهٔ زنیان؛
و مقداری شکر برای طعم دادن.
برگ کاری، کشمش و دانهٔ زنیان را در یک فنجان آب بریزید و بپزید. در صورت لزوم برای طعم دادن به آن شکر اضافه کنید. روزی یک لیوان از آن بنوشید. این روش سفید شدن مو را متوقف میکند.
۲ عدد کشمش؛
سرانگشت دانهٔ زنیان؛
و مقداری شکر برای طعم دادن.
برگ کاری، کشمش و دانهٔ زنیان را در یک فنجان آب بریزید و بپزید. در صورت لزوم برای طعم دادن به آن شکر اضافه کنید. روزی یک لیوان از آن بنوشید. این روش سفید شدن مو را متوقف میکند.
۳۷. کولیت
۱ قاشق چایخوری دانهٔ زنیان و و نصف قاشق چایخوری دانهٔ رازیانه را در نیملیتر آب بجوشانید. بهمدت ۵ دقیقه روی شعلهٔ متوسط بپزید. اجازه دهید سرد شود و آن را از صافی رد کنید. روزانه بعد از هر وعدهٔ غذایی یک فنجان از آن بنوشید.
۳۸. دیابت
مقداری برگهای نیم (neem) را در سایه خشک کنید. آن را پودر کنید و در یک شیشه نگه دارید. شب یک قاشق چایخوری از پودر را با نصف قاشق چایخوری پودر دانهٔ زیره و پودر دانهٔ زنیان در شیر داغ مخلوط کنید و بهمدت ۳۰ روز آن را مصرف کنید.
۳۹. از کار افتادگی
خیس کردن دانهٔ زنیان در آب و مصرف روزانهٔ آن میتواند به درمان از کار افتادگی و لرزش کمک کند.
۴۰. پاککنندهٔ چشم
یک مشت دانهٔ زنیان را در آب بجوشانید. با این آب چشمتان را بشویید تا تمیز شود.
۴۱. مشکل شنوایی
در زمان قدیم از دانهٔ زنیان برای درمان مشکلات شنوایی استفاده میشد. چند قطره از روغن دانهٔ زنیان را در گوشتان بریزید تا از این وضعیت خلاص شوید.
۴۲. پاککنندهٔ بدن
مصرف چای دانهٔ زنیان میتواند به پاکسازی سموم بدن کمک کند. بههمین دلیل میتواند بسیاری از مشکلات پوستی و بیماریهای مربوط به آن را کاهش دهد. این کار به تصفیهٔ خون و بهبود جریان خون در بدن کمک میکند.
۴۳. سنگ مثانه
برای از بین بردن سنگ مثانه روزانه ۶ گرم دانهٔ زنیان مصرف کنید.
۴۴. منوراژی (خونریزی زیاد قاعدگی)
۲۵ گرم دانهٔ زنیان را یک شب کامل درون آب خیس کنید. سپس آن را آسیاب کنید و صبح بنوشید.
۴۵. کهیر
۱ گرم دانهٔ زنیان را با ۳ گرم شکر زرد مصرف کنید. این روش درمانی مفیدی برای کهیر است.
نکاتی در مورد نگهداری و مصرف دانهٔ زنیان
دانهٔ زنیان را از مکانهای مرطوب و همچنین تماس مستقیم نور آفتاب دور نگه دارید؛
دانهٔ زنیان را نمیتوان برای مدت طولانی ذخیره کرد؛
از مصرف بیشازاندازهٔ این دانه خودداری کنید. مصرف زیاد در بعضی از افراد میتواند سبب تهوع، استفراغ، تحریک پوستی، حساسیت و سردرد شود؛
مصرف مناسب دانهٔ زنیان اثرات جانبی ندارد؛
این دانه را در بطریهایی با درب محکم در جای خنک و خشک نگه دارید؛
افراد دارای مشکلات کبدی و اسیدیتهٔ بالا باید از مصرف دانهٔ زنیان خودداری کنند.
منبع : سایت چطور
دانهٔ زنیان را نمیتوان برای مدت طولانی ذخیره کرد؛
از مصرف بیشازاندازهٔ این دانه خودداری کنید. مصرف زیاد در بعضی از افراد میتواند سبب تهوع، استفراغ، تحریک پوستی، حساسیت و سردرد شود؛
مصرف مناسب دانهٔ زنیان اثرات جانبی ندارد؛
این دانه را در بطریهایی با درب محکم در جای خنک و خشک نگه دارید؛
افراد دارای مشکلات کبدی و اسیدیتهٔ بالا باید از مصرف دانهٔ زنیان خودداری کنند.
منبع : سایت چطور
بیشتر بخوانید :
خواص درمانی گیاه زنیان (بخش اول)
خواص زنیان در طب سنتی
معرفی زنیان و خواص درمانی آن
خواص و کاربرد زنیان
آشنایی با خواص گیاه زنیان و آویشن