علل گریه نوزادان و راهکارهای درمانی آن

گاهی ممکن است که گریه کودکان بیش از اندازه طبیعی خود شود و باعث آزار شما والدین عزیز باشد در اینجا باید در اولین اقدام علت گریه را بیابید و در قدم بعدی برای رفع آن از راهکارهای توصیه شده استفاده کنید.
شنبه، 4 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: فاطمه زهرا شادمان شادی
موارد بیشتر برای شما
علل گریه نوزادان و راهکارهای درمانی آن
آغوش گرفتن و نوازش کردن کودک باعث آرامش او می شود.
 
چکیده: گاهی ممکن است که گریه کودکان بیش از اندازه طبیعی خود شود و باعث آزار شما والدین عزیز باشد در اینجا باید در اولین اقدام علت گریه را بیابید و در قدم بعدی برای رفع آن از راهکارهای توصیه شده استفاده کنید.

تعداد کلمات 1153 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
علل گریه نوزادان و راهکارهای درمانی آن
فاطمه زهرا شادمان

مقدمه

گریه برای نوزادان حکم به روش برقراری ارتباط با دیگران را دارد. یعنی باید دانست که کودک به جز گریه راه دیگری برای فهماندن مشکل های خود به مادر و اطرافیان خود ندارد. گریه تنها روشی است که می‌تواند شیرخوار علائم گرسنگی تشنگی خستگی خواب یا ناراحتی و بیماری خود را با آن ابراز کند.
گریه ای که نشانگر نیازهای نوزاد است طبیعی بوده و جای نگرانی و حساسیت را ندارد. اما اگر این گریه طولانی و غیرقابل کنترل و آرام کردن بود یا حتی لحن صدا با حالت طبیعی متفاوت بود حتما باید بررسی کنید.
فهمیدن علت گریه نوزاد ممکن است در آغاز دشوار باشد ولی باید توجه داشت که قسمت بزرگی از بچه بزرگ کردن آزمون و خطاست و والدین خیلی زود خواهند یاد گرفت که چگونه نیاز های کودک خود را پیش بینی کنند.
گریه نکردن نوزاد نیز نباید برای شما خوش آیند باشد ، زیرا گریه به اندازه خود فواید بسیاری دارد که حتی معصومین نیز درباره آن نظر داده اند.
امام صادق (علیه السلام) در این باره فرمودند: «از منافع گریه کودکان نیز آگاه باشید، بدانید که در مغز کودکان رطوبتى  است که اگر در آن بماند بیماری ها و نارسایی هاى سخت و ناگوار به او رساند؛ مانند نابینایى و جز آن. گریه آن رطوبت را از سر کودکان سرازیر و بیرون می‌کند و بدین وسیله سلامتى تن و درستى دیده ایشان را فراهم مى آورد. پدر و مادر از این راز آگاه نیستند و مانع آن مى شوند که کودک از گریه اش سود ببرد.
اینان همواره در سختى مى افتند و مى کوشند که او را ساکت کنند و با فراهم کردن خواسته هایش از گریه بازش دارند، ولى نمى دانند که گریه کردن به سود اوست و سرانجام نیکى پیدا مى کند.» [1]
 

علت های گریه کردن

اگر حالت گریه کردن کودک غیر عادی بوده و وقتی شما تلاش برای شیر دادن به آن را داریم ولی کودک از خوردن اکراه دارد احتمال وجود درد در بدن آن از درد های مانند درد گوش و یا دل درد و دل پیچه و غیره.
اگر کودک شما میل به خوردن شیر دارد اما حالت گریه آن غیر طبیعی بوده شاید درد ناشی از رشد دندان یا زخم پوشک دارد.
اگر حالت گریه عادی است و با شیر دادن ساکت می شود مهمترین علت این گریه گرسنگی می باشد‌. ولی اگر حتی با شیر دادن هم ساکت نشود و با آب دادن آرام می گیرد علت اصلی آن تشنگی است، در این صورت بهتر است که با بطری به او شیر و آب بدهید.
اگر کودک شما حتی با نوشیدن آب هم ساکت نمی شود در این زمان شما می توانید با ضربه های آرامی که بر پشت کودک خود وارد می کنید کمک کنید تا آروغ بزند اگر بعد از آروغ زدن کودک گریه آن قطع شد پس دلیل آن گریه ها نفخ بوده است اما اگر بعد از آراء دادن همچنان گریه میکند می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که به آن می پردازیم.
بخشی از دلایل گریه بیش از حد نوزادان به دمای و مکانی که در آن هستند بستگی دارد برای مثال شما می‌توانید یک دماسنج را در خانه نصب کنید در این صورت می‌توانید گریه هایی که بستگی به دمای اتاق دارند را متوقف کنید.
وجود داشتن فشارهای عصبی و تغییرات جدی در زندگی و محیط اطراف کودک اسیران زیادی در رفتار و گریه های کودک شما دارد. اگر کودک شما در هنگام شامگاهی و بعد از ظهر گریه می‌کند دلیل آن می تواند همان فشارهای عصبی وارد شده باشد.
آغوش گرفتن و نوازش کردن کودک باعث آرامش او می شود. اگر شما در طول روز به آن توجه نداشته بودید ک شما دچار مشکل روحی و عصبی کوتاه‌مدت می‌شود و نیاز به آرامش و محبت بیشتری پیدا می کند، شما برای جبران خلیل می‌توانید کمی آن را در آغوش گرفتن و نوازش دهید.
به تغذیه ای و کارکرد سیستم گوارش کودک نیز باید توجه کرد، نفخ، دل‌پیچه، استرس، یبوست و سفتی شکم و غیره می‌تواند دلایل مهمی در گریه‌های بیش از اندازه طبیعی کودکان شما باشد.
اگر کودک شما لج باز است و گریه های آن بر سر لجبازی اوست شما می توانید با آرامش با او برخورد کنید تا برای به دست آوردن خواسته های خود از گریه استفاده نکند بلکه با پیش گرفتن اصول تربیتی درست تربیت کودک را برای آینده ای بهتر تنظیم کنید.
 

راه های درمان گریه نوزاد

در بیشتر نوزادان مشکلات دستگاه گوارشی علت اصلی و مهم ترین دلیل گریه های آن است و در مرحله بعدی می توان به مشکلات عصبی اشاره کرد که دلیل دومی گریه های کودک است و گاهی هم کم خوابی و دردهای عضلانی و درونی می تواند دلیل گریه های آنها باشد.
بعد از اطمینان پیدا کردن به به علت گریه کودک خود جهت رفع آن می توانید از موارد این مطلب استفاده فرمایید.
در صورت بروز مشکلات معده ای یک قاشق غذاخوری بارهنگ را در یک و نیم لیوان عرق نعنا ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشانید، سپس صاف کنید یک قاشق عسل به آن اضافه نمایید و هرچهار ساعت یک فنجان مادر و دو برابر وزن کودک قطره به نوزاد  بخورانید. [2]
اگر مشکل کودک شما به دلایل عصبی باشد برای رفع آن مادر کودک باید توجه داشته باشد که در زمان شیردهی داشتن آرامش یکی از نکات بسیار مهم است آرامش فضای خانه و عدم وجود سر و صدا و بحث و گرفتاری های خارج از منزل یا استرس یکی از نکات قابل توجه می باشد.
برای رفع تنش های عصبی یک قاشق بهارنارنج با یک قاشق گل محمدی و ۲ قاشق اسطوخودوس همه را در دو لیوان آب ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشانید سپس صاف کنید با دو قاشق عسل مخلوط کنید و هر چهار ساعت یک فنجان میل کنید.
ماساژ دادن عضلات بدن نوزاد و کودک شما می تواند کمک شایانی در رفع لجبازی و گریه های بیش از حد کودک داشته باشد. گاهی دلیل گریه های کودک گرفتگی های عضلانی و دردهای عضلات بدن شان است که در این صورت ماساژ دادن بدن کودک با روغن های گرم مانند روغن بادام، زیتون، سیاه دانه، بنفشه، زنجبیل و بادام تلخ مفید می باشد. قرار دادن حوله گرم بر پشت و پاهای کودک نیز موثر می باشد.
شما می توانید با میل کردن روزانه ۲ قاشق چای خوری عسل با غذا از گرفتگی های عضلات کودک خود جلوگیری کنید. [3]


پی نوشت
[1] شگفتی های آفرینش‌، از زبان امام صادق‌(ع‌)، یا، توحید مفضل‌، ترجمه و نگارش نجفعلی میرزایی‌ ، قم‌: هجرت‌، 1373، صفحه51
[2] بیماری های کودکان، سید هادی فاطمی، قم: شهید کاظمی ، 1396، صفحه 50
[3] خدادای، مصطفی، طب سنتی، جلد یک، قم: سپهر اندیشه، 1396 ، صفحه 19

بیشتر بخوانید :
8 دلیل گریه نوزادان
تحلیل گریه شیرخواران
گریه بیش از حد نوزادان
راهکارهای آرام کردن گریه نوزادان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط