راهکارهایی برای خانه تکانی اساسی

با نزدیک شدن به آغاز سال نو و آمدن نوروز ، ایرانیان از دیرباز با غبارروبی و نظافت یا به عبارتی خودمانی تر «خانه تکانی» منازل خود، به استقبال نوروز رفته و خود را برای میزبانی از بهار آماده می‌کنند.
چهارشنبه، 15 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهایی برای خانه تکانی اساسی
اتاق را جارو کنید. کف اتاق را بشویید و وسایل را گردگیری کنید. شیشه تلویزیون و آینه‌ها را با پارچه کاغذی نم دار گردگیری کنید.
راهکارهایی برای خانه تکانی اساسی

مقدمه

خانه تکانی سنت پسندیده ای است که تا امروز نیز در فرهنگ ما ادامه داشته و این روزها اگر به خانه‌های شهر کمی دقیق تر نگاه کنید، متوجه خواهید شد که بیشتر خانواده‌ها مشغول خانه تکانی هستند. البته در زندگی شهری امروز با توجه به اینکه آپارتمان‌های کوچک و بدون پستو و انباری و زیرزمین تقریبا در تمام مدت سال نسبتا تمیز هستند، ولی تمیزترین خانه‌ها هم مدتی مانده به نوروز، از بالا تا پایین شسته و برق انداخته می‌شوند. ضمنا این روزها که کمتر کسی است که بتواند بصورت تمام وقت در خانه باشد و «خانه تکانی» می‌باید بصورت تدریجی انجام شود. خلاصه اینکه «خانه تکانی» کار سختی نیست اگر همه چیز بهتر بر اساس یک روش خوب و برنامه ریزی انجام شود. پس چنانچه طالب داشتن خانه ای تمیز، بدون نگرانی و تشویش برای سال جدید هستید; تا انتهای مطلب با ما همراه شوید;
 
1) اولین روز: تختخواب را مرتب کنید. اتاق‌ها را جارو و میز و لوازم آشپزخانه را تمیز کنید. ظرفشویی را از ظروف کثیف خالی کرده و اتاق نشیمن را مرتب کنید.
 
2) اتاق نشیمن: نوارها و CD‌ها را مرتب و تمیز کنید. همه جا را جارو و گردگیری نمایید.
 
3) کشوها و قفسه‌ها را از وسایل غیر قابل استفاده خالی کنید: مدادها، برچسب‌ها و سایر وسایل را دسته بندی کنید و ظروف کوچکی را برای جمع آوری و دسته بندی هر کدام تهیه نمایید.
 
4) بخشی از خانه که محل نگهداری از مدارک است: صورت حساب‌های پرداختی را مرتب و کنترل کنید. اوراق غیرقابل استفاده را جمع آوری کنید. کاغذ خرید اشیا را مرتب و طبقه بندی نمایید. هر دسته از مدارک را در پاکت یا کیف مخصوص قرار دهید و در کشو بگذارید.
 
5) زیرزمین: وسایل زیرزمین را در قفسه‌ها قرار دهید. کف آن را جارو کنید. به جعبه‌ها برچسب بزنید. مسیرهای آب و فاضلاب را کنترل نمایید.
 
6) انباری: وسایلی را که در انباری است دسته بندی و مرتب کنید. جعبه‌ها را برچسب بزنید. اشیا و لوازمی را که می‌خواهید هدیه بدهید بسته بندی کنید.
 
7) اتاق نشیمن: اتاق را جارو کنید. کف اتاق را بشویید و وسایل را گردگیری کنید. شیشه تلویزیون و آینه‌ها را با پارچه کاغذی نم دار گردگیری کنید.
 
8) اتاق ناهارخوری: بعد از جمع آوری، وسایل روی میز را لکه گیری کنید. پایه صندلی‌ها و میز را لکه گیری کنید و کف اتاق را بشویید. لکه‌های مقاوم روی وسایل چوبی با واکس مخصوص پاک کننده چوب به کمک پارچه پشمی بر طرف خواهد شد.
 
9) حمام: برای تمیز کردن حمام، مواد ضدعفونی کننده را به لوله‌ها، دیوارها و دستشویی بمالید و به سراغ یک کار کوچک بروید و چند دقیقه فرصت بدهید که این مواد بهتر اثر کنند.(هنگام استفاده از جوهر نمک و سایر پاک کننده‌ها، هرگز مواد را همزمان با هم بکار نبرید و مراقب باشید که به کسی آسیبی نرسد. بعد از ریختن وایتکس یا پاک کننده‌های دیگر، چند قدم از محل دور شوید تا بر اثر تنفس گازهای حاصل، دستگاه تنفس تان دچار اشکال نشود. بهتر است تهویه توالت و حمام را هم روشن کنید و در صورت امکان هنگام شستشو با این مواد، از ماسک استفاده کنید.)
 
10) گلخانه: گل‌ها و برگ‌های خراب را از ساقه اصلی جدا کنید. لکه‌های روی برگ را به صورت خیس پاک کنید. اگر گل‌ها نیاز به آبیاری یا تکثیر دارند این کار را انجام دهید.
 
11) اتاق‌های خواب: لباس‌ها و ملحفه‌های کثیف را جمع آوری کنید. پنجره‌ها را باز بگذارید تا هوای اتاق عوض شود. کف اتاق را جارو بزنید، آینه و شیشه‌ها را تمیز کنید. تمام وسایل را گردگیری کنید.
 
12) قفسه‌های اصلی لباس: کف قفسه‌ها را تمیز کنید. طبقات را مرتب نمایید. لباس‌ها و کفش‌هایی را که نمی‌پوشید از قفسه بیرون بگذارید و مرتب در جعبه ای قرار دهید(می توانید بعدا و سر فرصت، آنها را به کسی که لازم دارد بدهید). یک کیسه جهت لباس‌هایی که نیاز به شستن دارند آماده کنید.
 
13) کتاب‌ها و جعبه‌ها را فهرست بندی کنید: کتاب‌هایی را که به ندرت استفاده می‌شوند در یک قفسه جداگانه قرار دهید. کتاب‌هایی را که به آنها علاقه ندارید از رده خارج کنید.(می توانید آنها را به کتابخانه‌ها یا افراد هدیه کنید) به جعبه‌های مخصوص مدارک، برچسب بزنید.
 
14) یخچال: میوه‌ها و سبزیجات فاسد شده را دور بریزید. تمام طبقات یخچال را در آورید، دیوارها و طبقه‌ها را تمیز کنید. مواد شبیه به هم را در یک طبقه جای دهید. داروها و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید.
 
15) فریزر: سبزیجات، گوشت مرغ، ماهی و گوسفند، هر کدام را در طبقه مخصوص قرار دهید. به تاریخ بسته‌ها دقت کنید و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید.
 
16) قفسه‌های خواروبار: ادویه‌ها را مرتب بچینید، مواد تاریخ گذشته را از قفسه خارج کنید. ظروف مربوط به خواروبار را براساس حروف الفبا مرتب کنید. از برچسب مخصوص برای نامگذاری ظروف استفاده کنید.
 
17) تابلو اعلانات: در بعضی از منازل کاغذهای یادداشتی برروی فریزر یا یخچال نصب می‌کنند یا در تقویم دیواری یادداشت‌هایی را برای افراد خانواده می‌نویسند. این برگه‌ها باید هر روز کنترل شوند تا برنامه‌هایی که مربوط به روزهای قبل است برداشته شود و برنامه جدید نصب شود.
 
18) آشپزخانه: کف آشپزخانه و سطوح مختلف را تمیز کنید. قفسه‌ها را دوباره بچینید. دور ریختنی‌ها را دور بریزید. درها، پنجره‌ها و طبقات کابینت‌ها را تمیز کنید. بالا و جلوی قفسه‌ها را تمیز کنید. بالا، داخل و اطراف اجاق گاز را نیز تمیز کنید.
 
19) اتاق کودکان: کودکان را تشویق کنید خودشان اتاق شان را تمیز کنند. جعبه‌هایی را در اختیار آنها قرار دهید تا وسایل اضافه را در آن قرار دهند. کف اتاق را تمیز کنید. پنجره‌ها و آینه اتاق را با پارچه کاغذی نم دار تمیز کنید.
 
20) وسایل چوبی: داخل درزهای وسایل چوبی را با برس‌های پرز بلند تمیز کنید. این وسایل را واژگون کنید و عمل پاک کردن را تکرار کنید. می‌توانید از لوله مکنده جاروبرقی برای این کار استفاده نمایید.
 
21) پنجره‌ها: با لوله جاروبرقی درز پنجره‌ها را تمیز کنید و از تمیزکننده‌های مخصوص شیشه استفاده کنید. پس از اینکه محلول را به پنجره‌ها اسپری کردید، از بالا به پایین آن را پاک کنید.
 
22) پارکینگ: وسایل پارکینگ را طبقه بندی کنید. وسایل ورزشی، باغبانی، چمن زنی، جعبه ابزار، وسایل نقاشی و وسایل رنگ ساختمان را در جعبه‌های جداگانه قرار دهید. کف پارکینگ را جارو کنید و بشویید. وسایل مربوط به اتومبیل را مرتب کنید.

منبع : سایت بیتوته

بیشتر بخوانید :
نکات کاربردی در خانه داری
راهکارهای موثر برای خانه تکانی راحت
خانه تکانی سریع با برنامه ریزی درست
آداب خانه تکانی
نکات ریز خانه تکانی
راه های مفید در خانه تکانی
نکته های ایمنی به هنگام خانه تکانی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما