کوبیدن سر به اشیاء در کودکان

کوبیدن سر کودکان توسط خودشان به چیزی می‌تواند یکی از عادات خواب کودک باشد. برخی از کودکان شیرخوار یا نوپا به عمد سرشان را به چیزی می‌کوبند که در این میان پسران در مقایسه با دختران احتمال بیشتری برای انجام...
يکشنبه، 22 ارديبهشت 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کوبیدن سر به اشیاء در کودکان
کوبیدن سر گاهی اوقات رفتاری توجه‌ طلبانه از سمت کودک است، بنابراین سعی کنید هر زمان که کودک این کار را انجام می‌دهد توجه بیش از حدی به او نکنید.
 

دلایل کوبیدن سر در کودکان

کوبیدن سر رفتار شایعی است که بعضی از کودکان برای تسکین یا تحریک خود انجام می‌دهند و اگرچه ممکن است نگران‌ کننده به نظر برسد، ولی معمولاً جایی برای نگرانی نیست. کوبیدن سر اغلب هنگامی که کودک برایچرت روز یا خواب شب به تخت رفته یا کمی بعد از بیداری او اتفاق می‌افتد. کودک ممکن است این کار را فقط برای چند دقیقه انجام دهد یا اینکه آن را برای یک ساعت نیز ادامه دهد. این رفتار معمولاً وقتی کودک شش ماهه یا بیشتر است شروع می‌شود و می‌تواند تا چند ماه یا حتی سال‌ها تبدیل به یک عادت در او شود اما بیشتر کودکان تا سه یا چهار سالگی آن را ترک می‌کنند.
 

علائم کوبیدن سر در کودکان

کارشناسان حدس می‌زنند که حرکات ریتمیک رو به جلو و عقب ممکن است کودک را تسکین دهد و به خوابیدن او کمک کند. یک نکته عجیب هم اینکه، کودک شما ممکن است سر خود را به اطراف بکوبد تا حواسش را از دردهایی مثل درد ناشی ازدندان درآوردن یا عفونت گوش منحرف کند. اما علائمی که نشان‌دهندهٔ سر کوبیدن کودک است می‌تواند به شکل زیر برایتان مشخص‌تر شود:
  • کودک شما بارها و بارها سر خود را به کاناپه می‌کوبد.
  • او راست می‌نشیند و پشت سرش را به دیوار یا نردهٔ تخت می‌کوبد.
  • خودش را روی چهار دست‌ وپا به جلو و عقب تاب می‌دهد و وقتی به جلو تاب می‌خورد جلوی سرش را به چیزی می‌کوبد.
  • به پشت دراز می‌کشد و سرش را به چپ و راست می‌چرخاند و گاهی اوقات این کار را به اندازه‌ای محکم انجام می‌دهد که نردهٔ تخت را به دیوار می‌کوبد و باعث می‌شود ناحیهٔ کچلی در پشت سرش ایجاد شود.
     

زمان مراجعه به پزشک

سر کوبیدن کودک تان را برای رعایت احتیاط با پزشک کودک در میان بگذارید اما کوبیدن سر در کودکان به ندرت نشانه‌ای از یک مشکل تکاملی یا عاطفی است. دیدن آن می‌تواند برای والدین ناراحت‌کننده باشد ولی این رفتار معمولاً بی‌خطر است. اما در موارد نادر، کوبیدن سر می‌تواند نشانهٔ وجود یک مشکل باشد و لازم است حتماً پزشک کودک را مطلع کنید، اگر:
  • کودک شما تاخیر تکاملی رشد دارد.
  • کودک شما در حین کوبیدن سر، خودش را مجروح می‌کند.
  • کودک شما به خاطر کوبیدن سر خواب کافی ندارد.
  • کودک شما به طور منظم در طول روز در زمانی که بیدار است، سرش را مدام تاب می‌دهد و به چیزی می‌کوبد.


برطرف کردن مشکل کوبیدن سر در کودک

کوبیدن سر گاهی اوقات رفتاری توجه‌ طلبانه از سمت کودک است، بنابراین سعی کنید هر زمان که کودک این کار را انجام می‌دهد خیلی حساسیت نشان ندهید و اصطلاحاً شلوغش نکنید و توجه بیش از حدی به او نکنید. اگر صدای سر کوبیدن کودک تان شما را ناراحت می‌کند، تخت او را از دیوار دور کنید.

در برابر وسوسهٔ پوشاندن نردهٔ تخت کودک با بالش‌های نرم، پتو یا ضربه‌گیر مقاومت کنید، زیرا این وسایل می‌توانند خطر خفگی ایجاد کنند و ریسک سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را در کودکان کمتر از یک سال افزایش دهند. به طور منظم پیچ و مهره‌های تخت کودک را سفت کنید، زیرا حرکت مداوم سر کوبیدن می‌تواند آنها را شل و خطر سقوط ایجاد کند.

به کودک خود کمک کنید تا راه‌های دیگری برای آرام کردن و تسکین خودش پیدا کند. به عنوان مثال، قبل از خواب، او را به حمام ببرید یا ماساژ ملایمی به او بدهید یا قبل از اینکه او را در تخت بگذارید کمی بیشتر وقت بگذارید و او را در آغوشتان نگه دارید و برایش لالایی بخوانید. همچنین گوش دادن به لالایی‌ها یا ریتم ثابت یک مترونوم یا همان میزانه شمار برای برخی کودکان تسکین‌دهنده است، پس بد نیست این موارد را هم امتحان کنید.

منبع: سایت مادرشو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط