آنچه از رابطه پا و سلامتی بدن باید بدانید (بخش اول)

این جمله را حتما شنیده اید که پا قلب دوم انسان است. در این مطلب به شما می گوییم که نه تنها پا به اندازه قلب مهم است بلکه بسیاری از مشکلات و بیماری های تمام قسمت های بدن تان ناشی از وضعیت ناراحتی پاهایتان است.با ما همراه باشد.
يکشنبه، 14 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آنچه از رابطه پا و سلامتی بدن باید بدانید (بخش اول)
احساس سوزش در پا در بین بیماران دیابتی که آسیب عصبی محیطی دیده‌اند شایع است.
 

آنچه از رابطه پا و سلامتی بدن باید بدانید


۱. احساس سردی پا
اگر همیشه انگشتان پای‌تان سرد هستند، یک دلیل می‌تواند گردش خون ضعیف باشد – گاهی مشکل جریان خون به سیگار کشیدن، فشار خون بالا، یا بیماری قلبی مربوط می‌شود. آسیب عصبی ناشی از دیابت کنترل نشده نیز می‌تواند باعث احساس سردی پا شود. سایر علل محتمل شامل پرکاری تیروئید و کم خونی می‌شوند. یک پزشک می‌تواند پی ببرد آیا مشکلی نهفته و عامل وجود دارد – یا اینکه مشکل شما فقط سردی پا است.
 
۲. درد پا
وقتی بعد از یک روز طولانی پاها درد می‌گیرند، ممکن است فقط به خاطر کفش‌های‌تان باشد. بالاخره، از هر ۱۰ زن هشت نفر کفش‌های‌شان آن‌ها را اذیت می‌کند. اما دردی که به خاطر پوشیدن کفش‌های پاشنه‌بلند نباشد ممکن است از یک موترک در استخوان حاصل شده باشد. یک دلیل محتمل دیگر: ورزشی که خیلی سنگین باشد، به ویژه در ورزش‌های پر فشاری مانند بسکتبال و دو طولانی مدت. همچنین ضعف استخوان ناشی از پوکی استخوان نیز خطر را افزایش می‌دهد.
 
۳. انگشتان پای قرمز، سفید و آبی
بیماری رینود می‌تواند باعث سفید، سپس آبی، و نهایت قرمز شدن دوباره و بازگشت انگشتان به رنگ طبیعی بشود. علت آن تنگ شدن ناگهانی شریان‌ها است که واسواسپاسم نامیده می‌شود. استرس یا تغییرات دما می‌تواند باعث واسواسپاسم بشود، که معمولا به سایر مشکلات سلامتی منجر نمی‌شود. رینود ممکن است با آرتریت روماتوئید، بیماری شوگرن، یا مشکلات تیروئید مرتبط باشد.
 
۴. درد پاشنه
رایج‌ترین علت درد پاشنه «خارپاشنه» است، التهاب در جایی که این رباط طویل به استخوان پاشنه وصل می‌شود. این درد ممکن است وقتی برای اولین بار از خواب بر می‌خیزید و روی پاها می‌ایستید و فشار می‌آورید شدیدترین حالت را داشته باشد. آرتروز، ورزش شدید، و کفش‌های تنگ نیز ممکن است عامل درد پاشنه باشند، همین طور تاندونیت. علل کمتر رایج آن شامل خارپاشنه در انتهای پاشنه، عفونت استخوانی، تومور، با شکستگی می‌شوند.
 
۵. کشیدن پا روی زمین
گاهی اولین نشانه‌ی یک مشکل تغییر در روش راه رفتن است – گشاد گشاد راه رفتن یا کشیدن پا روی زمین. علت ممکن است از دست دادن آرام آرام احساس در پا باشد، که به خاطر آسیب عصبی محیطی به وجود آمده است. حدود ۳۰٪ از این موارد به دیابت مربوط می‌شوند. آئیب سلولی همچنین می‌تواند به خاطر عفونت، کمبود ویتامین، و اعتیاد به الکل باشد. در بسیاری موارد، هیچ کس نمی داند آسیب عصبی به چه خاطر به وجود آمده است. سایر علل محتمل کشیدن پا روی زمین شامل مشکلات مغزی، نخاعی و عضلانی می‌شوند.
 
۶. چماقی شدن ناخن پا
در چماقی شدن، شکل انگشتان پا (و اغلب انگشتان دست) تغییر می‌کند. ناخن‌ها در قسمت انتهایی گرد می‌شوند و رو به پایین انحنا پیدا می‌کنند. بیماری ریه رایج‌ترین علت آن است، اما این مشکل می‌تواند به خاطر بیماری قلبی، اختلالات کبدی و گوارشی، یا عفونت‌های خاص نیز به وجود بیاید. گاهی چماقی شدن در خانواده‌هایی که هیچ سابقه‌ی بیماری خاصی ندارند رایج است.
 
7. ورم پا
این معمولا یک ناراحتی موقت ناشی از ایستادن طولانی مدت یا طی کردن پروازی طولانی است – به ویژه اگر باردار باشید. در مقابل، پاهایی که ورم کرده باقی می‌مانند می‌توانند نشانه‌ی یک ناراحتی پزشکی جدی باشند. علت آن ممکن است گردش خون ضعیف باشد، مشکل سیستم لنفاوی، یا لخته‌ی خون. اختلال کلیه یا کم کاری تیروئید نیز می‌تواند علت ورم باشد. اگر مدام پاهای‌تان ورم دارند، حتما به پزشک مراجعه کنید.
 
۸. سوزش پا
احساس سوزش در پا در بین بیماران دیابتی که آسیب عصبی محیطی دیده‌اند شایع است. این مشکل می‌تواند به خاطر کمبود ویتامین B، پای ورزشکاران، مشکل مزمن کلیه، گردش خون ضعیف در پاها، یا پرکاری تیروئید به وجود بیاید.
 
۹. زخم‌هایی که خوب نمی‌شوند
زخم‌های پا که التیام نمی‌یابند علامت هشدار دهنده‌ی جدی دیابت هستند. دیابت می‌تواند احساس، جریان خون، و الیتام زخم عادی پا را دچار اختلال کند، پس حتی وجود یک تاول در پا نیز می‌تواند به زخمی مشکل‌ساز تبدیل شود. چنین زخم‌هایی مستعد عفونت نیز هستند. دیابتی‌ها باید پاهای‌شان را بشویند و خشک کنند و هر روز وجود زخم‌های جدید را چک کنند. زخم‌هایی که دیر خوب می‌شوند نیز می‌توانند نشانه‌ی جریان خون ضعیف ناشی از بیماری‌هایی مانند بیماری شریان محیطی باشد.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما