شناخت علائم سرطان خون

سرطان خون اصطلاحی عام برای اطلاق به سرطان‌هایی است که بر خون، مغز استخوان و سیستم لنفاوی تاثیر می‌گذارند. علائم سرطان خون می‌توانند گنگ و مبهم باشند که همین امر می‌تواند تشخیص زودهنگام را دشوار سازد. در...
چهارشنبه، 17 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شناخت علائم سرطان خون
یکی از علائم سرطان خون کم‌خونی است که خودش را در غالب خستگی پیوسته و مداوم نشان می‌دهد.
 

مقدمه

سرطان خون یکی از بزرگترین قاتلان انسان‌ در جهان است به نحوی که هر ۱۴ دقیقه یک نفر در جهان به سرطان خون مبتلا می‌شود. علائم سرطان خون می‌توانند به نوعی مبهم و نامشخص باشند. اما آنچه به دنبالش هستید در این مقاله پیدا خواهید کرد.

سرطان خون اصطلاحی عام برای اطلاق به سرطان‌هایی است که بر خون، مغز استخوان، و سیستم لنفاوی تاثیر می‌گذارند. این پنجمین گروه بزرگ از سرطان‌ها در بریتانیا است و شامل لوسمی، لنفوم، و میلوم می‌شود. به خاطر آن که بیش از ۱۳۰ نوع سرطان خون مختلف وجود دارد، آمارها معمولا به صورت جداگانه ارائه می‌شوند و آمار کلی این بیماری اغلب کمتر نشان داده می‌شود.

اگر موازنه‌ی درستی بین انواع مختلف سلول‌های خونی‌تان وجود نداشته باشد ممکن است دچار سرطان خون شوید. ممکن است از یک نوع سلول بیش از اندازه داشته باشید و از نوع دیگر به اندازه‌ی کافی نداشته باشید. این احتمال وجود دارد همه‌ی آنها با هم از کار بیفتند یا ممکن است رشد کنند و از کنترل خارج شوند.
از سه نوع اصلی سرطان خون، لوسمی بر گلبول‌های سفید خون تاثیر می‌گذارد، که بخش مهم سیستم ایمنی بدن هستند و با عفونت مبارزه می‌کنند. لنفوم وقتی اتفاق می‌افتد که اختلالی در گلبول‌های سلول خون به نام لنفوسیت‌ها، که در خون، مغز استخوان، و غدد لنفاوی وجود دارند ایجاد می‌شود.

ملیوم، نوع رایج بعدی، وقتی به وجود می‌آید که سلول‌های پلاسمای موجود در مغز استخوان، که به مبارزه با عفونت کمک می‌کنند آسیب می‌بینند. علائم سرطان خون می‌توانند گنگ و مبهم باشند که همین امر می‌تواند تشخیص زودهنگام را دشوار سازد. در ادامه هفت علائم رایج سرطان خون را که باید از آ‌ها آگاهی داشته باشید به شما معرفی می‌کنیم.
 

شناخت علائم سرطان خون 


۱. خستگی بیش از حد
یکی از علائم سرطان خون کم‌خونی است که خودش را در غالب خستگی پیوسته و مداوم نشان می‌دهد. این مشکل همچنین ممکن است باعث تنگی نفس (حتی وقتی که دراز کشیده‌اید و در حال استراحت هستید)، رنگ پریدگی، درد قفسه‌ی سینه و سرگیجه نیز بشود.
 
۲. کبودی و خونریزی
سطح پایین سلول‌های انعقادی خون می‌تواند به بروز لکه‌های قرمز کوچک یا راشی به رنگ بنفش منجر شود. «این امر می‌تواند باعث خونریزی بینی، لثه، زخم‌ها، داشتن پریودهای سنگین، یا رویت خون در مدفوع شود.»‌
 
۳. ورم‌ها و غده‌ّها
وجود غده‌هایی در گردن، زیر بغل یا ناحیه‌ی لگنی می‌تواند نشانه‌ی آن باشد که گلبول‌های سفید خون غیرمعمولی در غدد لنفاویی شما در حال تجمع هستند. این غده‌ها معمولا بدون درد هستند، اما اگر به ارگان‌های داخلی مانند ریه فشار بیاورند می‌توانند باعث ناراحتی شوند.
 
۴. کاهش وزن بی‌دلیل
کاهش وزن قابل توجه – بیش از پنج درصد از وزن‌تان بدون رژیم یا ورزش زیاد – می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به سرطان خون باشد. این به خاطر تقسیم سلول‌ها است که انرژی بسیار زیادی مصرف می‌کند و متابولیسم شما را افزایش می‌دهد.
 
۵. درد در ناحیه شکم
افزایش سلول‌های خونی غیرعادی در طحال می‌تواند باعث پیدایش مشکلاتی در شکم بشود. کسانی که از این مشکل رنج می‌برند ممکن است بعد از خوردن اندکی غذا احساس سیری کنند، یا در سمت چپ زیر دنده‌های‌شان احساس ناراحتی و درد داشته باشند.
 
۶. عفونت و تب بالا
سرطان خون می‌تواند باعث بروز علائمی شبیه به علائم آنفلوانزا شود، مانند سرفه یا گلو درد، چون سطح گلبول‌های سفید خون که کارشان مبارزه با عفونت است کاهش پیدا می‌کند. کمبود این سلول‌های مهم می‌تواند به تب کردن‌های مداوم منجر شود.
 
۷. تعریق شبانه
تعریق‌های شبانه می‌توانند حاکی از آن باشند که فرد از ابتلا به سرطان خون رنج می‌برد. این علامت رایج‌ترین علامت در بین افراد مبتلا به لنفوم است. درمان‌های سرطان خون شامل شیمی‌ درمانی و پرتو درمانی می‌شوند.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده- کامروا ابراهیمی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط