همه چیز درباره پروتز سینه

در برخی مواقع و به دلایل مختلف لازم است عمل های زیبایی بر روی سینه انجام شود. سرطان سینه و یا آسیب های دیگر به بافت سینه در اثر عوامل دیگر، ممکن است برخی خانم ها را داوطلب انجام عمل پروتز سینه نماید. در این مقاله شما را با برخی نکات پیرامون پروتز سینه آشنا می کنیم.
سه‌شنبه، 24 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همه چیز درباره پروتز سینه

مقدمه

افزایش حجم سینه ها توسط جراحی یکی از روش های درمان می باشد. در این روش از پروتز سینه جهت ایجاد یک سینه بزرگ تر و جایگزینی حجمی از سینه که در حین حاملگی یا کاهش وزن از بین رفته استفاده می گردد. از پروتز جهت بازسازی سینه ای که در حین سرطان و یا ضربه از بین رفته هم استفاده می گردد. این عمل یکی از شایع ترین عمل های جراحی زیبایی مورد درخواست بانوان است که طی آن پروتزهای مصنوعی برای افزایش اندازه و بهبود شکل سینه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
 

شرایط لازم برای انجام این عمل

داشتن سلامت جسمی، داشتن توقعات واقعی بلوغ کامل سینه ها (حداقل 18 سال در موارد کوچکی سینه ها)، احساس ناراحتی از کوچک بودن سینه ها، بدشکل شدن سینه ها بدنبال حاملگی، کاهش وزن، افزایش سن، عدم تقارن سینه ها، یکی یا هر دو سینه رشد کافی نداشته باشند.
 

در چه مواردی از این روش نمی توان استفاده کرد؟

روش افزایش حجم سینه ها یا برای بازسازی سینه هائی که افتادگی شدید دارند مناسب نمی باشد و اگر شما بخواهید که همزمان سینه های شما بزرگ تر به نظر برسد و در سطح بالاتری قرار گیرد باید از جراحی (بالابردن سینه) و گذاشتن همزمان پروتز سینه استفاده نمائید. البته گاها این دو عمل را نمی توان همزمان انجام داد بلکه باید با فاصله انجام گیرد (انجام دو عمل جراحی با فاصله مشخص). جراح پلاستیک شما در تصمیم گیری شما را کمک خواهدکرد.
 

پروتز و سرطان سینه

هیچ مدرکی که نشان دهد پروتزهای سینه ایجاد سرطان در انسان می کند، وجود ندارد. شاید مهمترین موضوع در مورد پروتزهای سینه امکان به تاخیرافتادن تشخیص سرطان سینه با پروتزهای سینه سیلیکون و پرشده با آب نمک می باشد. هردوی این مواد حاجب هستند و اشعه و پرتوها را از خود عبور نمی دهند و مانع دیده شدن بافت اصلی سینه در جریان مامورگافی می شوند. اگرچه تکنیک های ماموگرافی در سالهای اخیر بهتر شده و پیشرفت کرده اند و رادیولوژیست می تواند تا جایی که ممکن است قسمتهایی از بافت اصلی سینه که زیر پروتز سینه پنهان است را ببیند.

مهم است بدانید 10 تا 20 درصد سرطان های سینه با اشعه ایکس قابل تشخیص و مرئی نیستند و بنابراین بیشتر سرطان های سینه هنوز هم توسط خود شخص یا با معاینات فیزیکی قابل تشخیص و کشف می باشند. زنی که پروتز سینه دارد باید همان برنامه ماموگرافی منظم که زنان دیگر دارند را داشته باشد. باید شخصی که کار رادیوگرافی را انجام می دهد را از وجود پروتزها مطلع کرد تا نماهای خاص برای رادیوگرافی مناسب انتخاب شود. در نتیجه پروتزهای سینه کار رادیولوژیست را سخت تر می کنند؛ هرچند مانع انجام آن نمی شوند.
 

ماندگاری پروتزهای سینه

مثل هر محصول ساخت دست بشر، پروتزهای سینه نیز تا ابد باقی نمی مانند. گرچه بسیار قوی و مقاوم هستند (حتی در برابر فشار)، ولی مستعد کهنه شدن و فرسایش در طول زمان می باشند. به عبارت ساده تر، پوسته خارجی پروتز سینه، بالاخره کهنه و نازک شده و نهایتا از بین می رود. اگرچه از نظر کلینیکی تشخیص آن مشکل می باشد. گهگاهی کسی ممکن است تشخیص دهد که سینه کمی صاف شده است یا شکل آن تغییر پیدا کرده است. اما اکثرا به ندرت قابل توجه و دید است.

به علت ایجاد کپسول اطراف پروتز گاهی اوقات بطور گول زننده ای تشخیص پارگی صورت نمی گیرد. کهنه شدن و یا پاره شدن در میان افراد مختلف متفاوت است. بنابراین یک زن که ورزش ها و تمرین های فیزیکی زیادی مثلا چندین ساع در روز به طور مرتب انجام می دهد و سینه هایش حرکت زیادی می کند (مربی های ایروبیک، دوندگان ماراتن، سوارکاران و...) نسبت به کسانی که تمرینات و تحرکات کمتری دارند، بیشتر فرسوده و پاره می شوند.

در اولین نگاه منطقی است، فرض کنیم و بدانیم که پروتزهای سینه در این حالت ها زودتر از بین می روند؛ بنابراین به منظور داشتن یک ارزیابی مناسب برای حالت و موقعیت پروتزهای سینه شما بهترین توصیه و پیشنهاد این است که توسط پزشک و متخصص به طور منظم بعد از 10-15 سال که از عملتان گذشت معاینه شوید و اگر لازم بود سونوگرافی انجام دهید.
 

برش های جراحی

سه نوع برش اصلی جراحی برای جاگذاری کردن پروتز سینه وجود دارد.در برش زیر سینه ای که بیشترین استفاده را دارد طول برش حدود 4 سانتیمتر است و معمول ترین و رایج ترین برش است و در این حال تاوچنی طبیعی خود سینه معمولا کاملا و به خوبی جای زخم سینه را پنهان می کند.

این نوع زخم همیشه توسط لباس پوشیده می شود؛ چون در این نوع برش دسترسی مستقیم به فضایی که پروتز سینه قرار خواهدگرفت ایجاد می کند، ایجاد دقیق اندازه و شکل  جیب مهم است و موقعیت و مکان قرارگرفتن پروتز سینه درون جیب دقیقا کنترل می شود.

اشکال این برش این است که توسط هیچ چین پوستی پوشیده و مخفی نمی شود و جای زخم ایجاد شده ممکن است ایجاد اختلال در شیردادن بکند. روش سوم برشی است که روی یکی از خطوط چین زیربغل ایجاد می شود؛ این برش کمتر استفاده می شود چون پیدا کردن مکان مناسب برای پروتز سینه در بعضی بیماران سختتر است و اگر در آینده مشکلی بوجود آید یک برش اصافی و دیگر روی سینه ممکن است نیاز پیدا شود.

اگرچه بعضی بیماران فکر می کنند، که این برش کمتر از همه قابل رویت است، ولی در حقیقت این موضوع همیشه صدق نمی کند، مخصوصا وقتی لباس بدون آستین پوشیده می شود ه ناحیه زیربغل مشخص است. به خاطر داشته باشید که جای زخم ها کاملا و به خوبی بهبود پیدا کرده و به مرور زمان کمتر قابل رویت خواهندشد؛ اگرچه هیچ جراحی نهایتا نمی تواند ظاهر هیچ زخم بخصوص را پیش بینی کند. استثنائا ممکن است از برشهای دیگر مثل ناف و غیره نیز استفاده گردد که کمتر مرسوم اند.
 

محل قرار دادن پروتز

دو مکان برای قرار دادن پروتز وجود دارد: زیر غده ای در جلوی ماهیچه سینه و زیر ماهیچه ی پشت ماهیچه سینه. ایراد محل زیر غده ای است که در شکل ظاهری و نمای بیرونی پروتز در زنان لاغر چشمگیرتر و آشکارتر است. در این موارد ممن است نمای لبه های پروتز در روی قفسه سینه قابل تشخیص باشد در این موارد به شما توصیه می شود که پروتز سینه ها را به صورت زیر ماهیچه ای بگذارید، تا پوشش پروتز سینه افزایش یابد، این پوشش شکل و ظاهر پروتز سینه را نیز زیاد می کند.
 
مزیت دیگر آن، این است که گزارش شده در این روش، ماموگرافی با کیفیت بهتری انجام می شود. ایراد آن این است که ممکن است، درد یا ناراحتی بیشتری بعد از عمل داشته باشید و پروتز سینه با حرکات معین ماهیچ حرکت می کنند و نیز در صورت وجود افتادگی نسبی، شکل سینه در حالت خوابیده و ایستاده متفاوت خواهدبود. نهایتا جراح پلاستیک مجرب با در نظر گرفتن جمیع جهات تصمیم نهائی را می گیرد. عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و معمولا نیاز است که تمام شب در بیمارستان بمانید. این فرایند تقریبا یک ساعت یا کمی بیشتر به طول می انجامد.
 
منبع: سایت برترین ها



مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط