چگونه در مقابل ویروس کرونا از خود محافظت کنیم؟ (بخش دوم)

شایعات و توصیه های غیرعلمی زیادی این روزها در اینترنت و شبکه های اجتماعی برای پیشگیری یا حتی درمان بیماری «کووید ۱۹» مطرح می شود. یکی از این توصیه ها مصرف ویتامین ث برای جلوگیری از ابتلا به ویروس جدید...
يکشنبه، 24 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه در مقابل ویروس کرونا از خود محافظت کنیم؟ (بخش دوم)
یکی از باورهای غلط که در دوران شیوع ویروس جدید کرونا مطرح شده است تاثیر مثبت مصرف سیر بر پیشگیری از ابتلا به ویروس است.
 

برای تسکین علائم دیگر چه باید کرد؟

به گفته پزشکان بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» می توانند برخی داروهای رایجی را که برای درمان یا تسکین علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی استفاده می شود مصرف کنند. داروهایی که برای جلوگیری از سرفه تجویز می شوند به کاهش سرفه بیماران «کووید ۱۹» نیز کمک می کنند. با این حال تجویز این داروها باید از سوی پزشک صورت گیرد.

مصرف قرص های مکیدنی گلودرد، عسل و لیمو می تواند به تسکین گلودرد در افراد مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا کمک کند. با این حال باید توجه داشت که برای بیماری «کووید ۱۹» هنوز درمانی وجود ندارد و در نتیجه این داروها تنها برای کنترل علائم بیماری تجویز می شوند تا به بدن برای بهبودی سریع تر کمک شود.

مراجعه به پزشک و پرهیز از خود درمانی اصل اولیه ای است که بیماران باید رعایت کنند. افراد باید توجه داشته باشند که آنتی بیوتیک ها تاثیری در درمان بیماری های ویروسی ندارند. از مصرف آنتی بیوتیک برای درمان بیماری «کووید ۱۹» بدون نظر پزشک باید اکیدا خودداری کرد.
 
به دنبال راه‌حل‌های «معجزه آسا» نروید
شایعات و توصیه های غیرعلمی زیادی این روزها در اینترنت و شبکه های اجتماعی برای پیشگیری یا حتی درمان بیماری «کووید ۱۹» مطرح می شود. یکی از این توصیه ها مصرف ویتامین ث برای جلوگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا است. پزشکان تاکید می کنند که مصرف ویتامین ث کمکی به پیشگیری از ابتلا به این ویروس و یا درمان بیماری «کووید ۱۹» نمی کند. به گفته آنها تاثیر مکمل های دارویی و غذایی بر پیشگیری و یا درمان این بیماری همه گیر اثبات نشده است.

یکی دیگر از باورهای غلط که در دوران شیوع ویروس جدید کرونا مطرح شده است تاثیر مثبت مصرف سیر بر پیشگیری از ابتلا به ویروس است. به گفته پزشکان مصرف سیر می تواند دوره برخی بیماری سرماخوردگی را کاهش دهد اما از ابتلا به آن جلوگیری نمی کند. تاکنون نیز شواهدی مبنی بر تاثیر مثبت یا منفی مصرف سیر بر ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا به دست نیامده است.
 

تمرینات تنفسی می تواند موثر باشد؟

ادعاهایی مبنی بر تاثیر تمرینات تنفسی بر تخفیف علائم بیماری «کووید ۱۹» و جلوگیری از ذات الریه در بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا مطرح شده است. پزشکان اغلب به بیماران مبتلا به آسم یا افرادی که پس از ابتلا به ذات الریه (بدون ارتباط با ویروس کرونا) دوره نقاهت را می گذرانند توصیه می کنند که تمرینات تنفسی انجام دهند. با این حال پزشکان بر این باور هستند که تمرینات تنفسی ممکن است منجر به تشدید علائم بیماری «کووید ۱۹» در افرادی شود که از تنگی نفس رنج می برند. تمرینات تنفسی همچنین ممکن است مبتلایان به ویروس جدید کرونا را به سرفه بیاندازد.

از سوی دیگر شواهدی مبنی بر تاثیر مثبت تمرین های تنفسی بر افزایش آمادگی بدن و ریه ها برای مقابله با نوع جدید ویروس کرونا به دست نیامده است.
به گفته پزشکان در هر صورت افراد اگر به هر دلیل (ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا یا دلایل دیگر) مشکل تنفسی دارند نباید در خانه به تمرین تنفسی بپردازند بلکه باید به پزشک مراجعه کنند.
 
بر روی شکم خوابیدن می‌تواند مفید باشد
پرستاران بخش مراقبت های ویژه (آی سی یو) بیماران مبتلا به بیماری «کووید ۱۹» را که با دستگاه تنفس مصنوعی نفس می کشند بر روی شکم می خوابانند. این موقعیت به بهبود روند تنفس مبتلایان به این بیماری کمک می کند. هرچند تاکنون به طور رسمی به بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا توصیه نشده است که در خانه خود به این وضعیت بخوابند اما پزشکان بر این باور هستند که این کار می تواند به تنفس آنها کمک کند. البته باید در نظر داشت که بر روی شکم دراز کشیدن در تخت تنها به افرادی توصیه می شود که سن بالایی ندارند و از مشکل حرکتی رنج نمی برند. زنان باردار نیز در صورت ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا نباید بر روی شکم در تخت دراز بکشند.
 
منبع: یورونیوز


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط