کشتی ایرانی «Happyness1» توقیف‌شده در عربستان آزاد شد

کشتی ایرانی که در بندر جده عربستان سعودی متوقف شده بود، آزاد شده و به‌همراه دو یدک‌کش ایرانی در حال حرکت به‌سمت آبهای کشورمان است.
يکشنبه، 30 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کشتی ایرانی «Happyness1» توقیف‌شده در عربستان آزاد شد
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم، کشتی ایرانی با نام «Happyness1» متعلق به شرکت ملی نفتکش که روز سه‌شنبه 10 اردیبهشت ماه سال جاری، در پی ایجاد نقص فنی در قسمت موتورخانه خود بالاجبار به بندر جده عربستان منتقل شده و طی چند ماه گذشته با وجود رفع نقص اجازه ترخیص نیافته بود، با پیگیری‌های نهادهای مسئول در کشورمان از توقیف رها شده و همراه با تمام کارکنان و خدمه خود در حال بازگشت به کشورمان است.
 

جزئیاتی درباره رفع توقیف کشتی ایرانی در بندر جده عربستان

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی جزئیات خروج نفتکش ایرانی «هپینس» از آب‌های عربستان و حرکت آن به سمت آب‌های سرزمینی را تشریح کرد.

جلیل اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره رفع توقیف نفتکش «هپینس ۱» از بندر جده عربستان گفت: این نفتکش از ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران بود که فروردین امسال از بندر عسلویه به سمت اروپا بارگیری کرده بود اما در ۷۰ مایلی بندر جده عربستان، برای این شناور سانحه‌ای رخ داد.

وی افزود: بر اثر این سانحه، آب وارد موتورخانه کشتی شد و ماشین‌آلات آن از کار افتاد؛ بنابراین دیگر امکان حرکت برای آن وجود نداشت.

به گفته اسلامی، سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت ملی نفتکش ایران برای بهبود وضعیت این شناور پیگیری‌های لازم را انجام دادند و نهایتاً با توجه به اینکه نزدیک‌ترین بندر به محل سانحه، بندر جده در عربستان بود، شناور مذکور به این بندر منتقل شد.

معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: پس از انتقال به بندر جده، اقدامات اولیه برای تعمیر کشتی جهت جلوگیری از غرق‌شدگی آن صورت گرفت. سپس با هزینه شرکت ملی نفتکش، تعمیرات اساسی انجام شد و آب موجود در موتورخانه نفتکش هپینس به طور کامل تخلیه شد. برای انتقال این نفتکش به ایران، جهت ایمنی بیشتر، امنیت بالاتر، هزینه‌های کمتر و سرعت بیشتر یدک‌کش‌های ایران به بندر جده اعزام شدند اما عربستان به دلایل مختلف اجازه خروج به کشتی ایرانی را نداد.

وی تصریح کرد: از خرداد ماه امسال نفتکش هپینس آماده خارج شدن از بندر جده بود اما عربستانی‌ها بهانه‌های مختلفی برای جلوگیری از خارج شدن این نفتکش مطرح می‌کردند که ابتدا بهانه هزینه بود؛ در نتیجه هزینه‌های حضور این نفتکش در بندر جده را پرداخت کردیم. پس از آن باز هم اجازه خروج ندادند و این‌بار مسئله تائیدیه‌های بین‌المللی را بهانه کردند.

عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: وزارت امور خارجه نیز از طریق سفارت سوئیس در عربستان به عنوان حافظ منافع ایران در این کشور، پیگیری‌های لازم را انجام می‌داد اما عربستانی‌ها همچنان از خروج این نفتکش از بندر جده جلوگیری می‌کردند.

وی گفت: نهایتاً هفته گذشته اجلاس سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) در لندن برگزار شد که در این نشست، ایران اعلام کرد بیانیه سازمان دریانوردی علیه اقدامات عربستان مبنی بر جلوگیری از خارج شدن هپینس از بندر جده قرائت شود. عربستانی‌ها مایل نبودند که این بیانیه خوانده شود و قول همکاری به ما دادند اما باز هم مانع از خروج نفتکش ایرانی از این بندر شدند. نهایتاً بیانیه IMO علیه اقدامات عربستان قرائت شد.
اسلامی افزود: در لندن با سفارت عربستان در انگلیس مذاکره کردیم. همچنین انجمن بین‌المللی صنفی دریانوردان (ITF) همکاری و میانجیگری کرد. در نهایت صبح روز گذشته عربستان اجازه خروج هپینس از بندر جده را صادر کرد.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی خاطرنشان کرد: دیروز بعدازظهر (۲۹ تیرماه) نفتکش ایرانی از عربستان خارج شد که بخشی از راهنمایی این شناور توسط عربستانی‌ها بود و پس از آن با توجه به اینکه یدک‌کش ایرانی در حال حمل این کشتی است و سرعت آن چندان بالا نیست، بنابراین در حال حاضر از آب‌های عربستان خارج شده و وارد آب‌های بین‌المللی دریای عمان شده است اما تا زمان ورود به آب‌های ایران طول می‌کشد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.