عکسی در شبکههای اجتماعی درحال دستبهدست شدن است که خبر از کوچکترین زوجهای پذیرش ازدواج در آزمایشگاهی در کازرون میدهد! خبری که با واکنشهای زیادی همراه شد.
کاربری نوشت: «به نظر میاد این موضوع ساختگی باشه، چون پسر ۸ ساله و دختر ۷ ساله حتی به سن بلوغ هم نرسیدن که بخوان بهشون اجازه ازدواج بدن.»
کاربر دیگری که این موضوع را جدی دانسته بود، نوشت: «واقعا علت این همه عجله چی میتونه باشه؟ کاش، به فرزندانمون اجازه بدیم کودکی کنند.» کاربری هم نوشت: «به نظر منم این تصویر ساختگیه، ولی باید به اون خانوادههایی هم که بچه هاشون رو در سنی که هیچ آگاهی راجع به ازدواج ندارن و مجبورشون میکنن ازدواج کنن آگاهی داد که این جور ازدواجها چه خطراتی در پی داره.»
موضوعی که اطلاعیه روابط عمومی دادگستری کازرون آن را تایید کرد
این موضوع را اطلاعیه روابط عمومی دادگستری کازرون تایید کرد. در این اطلاعیه عنوان شده که پیرو اخبار منتشر شده در فضای مجازی در رابطه با ازدواج دو کودک افغانستانی و کودک همسری در شهرستان کازرون، این موضوع با قید فوریت در دستور کار دادستان عمومی و انقلاب شهرستان قرار گرفت و در همین راستا با تحقیقات بعمل آمده از خانواده کودکان و عوامل مربوطه در شبکه بهداشت این شهرستان مشخص شد که خانوادههای این کودکان با توجه به رسوم خود اقدام به گرفتن آزمایش اولیه نموده تا در آینده مشکلی جهت ازدواج احتمالی در سن قانونی کودکان وجود نداشته باشد.
در همین راستا دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کازرون عنوان داشت: با افرادی که در فضای مجازی اقدام به انتشار اخبار و مطالب کذب مینمایند برابر قانون و با جدیت برخورد خواهد شد.
رییس مرکز بهداشت کازرون نیز در این خصوص گفت: خانواده آنها میخواستند آنها را با هم نامزد کنند، ولی بهخاطر اینکه در خانوادهشان چند نفر تالاسمی داشتند با خودشان میگویند که خوب است اول آنها را یک آزمایشگاه ببریم. ولی فردی شیطنت کرده و عکس آنها را به عنوان متقاضی ازدواج در شبکههای مجازی منتشر کرده است.
وی افزود: ما نمیدانیم آنها قرار است بعدا با هم ازدواج کنند یا نه. ولی حتی اگر هم میخواستند این کار را بکنند، دیگر نمیتوانند، چراکه دو فرد مبتلا به تالاسمی نمیتوانند با هم ازدواج کنند.
با این حال کاربران شبکههای اجتماعی در این باره گفتند که حتی اگر قرار نیست به این زودی ازدواجی اتفاق بیفتد، انجام آزمایشات پیش از ازدواج هم برای این کودکان معنایی ندارد و نباید انجام شود و به گفته برخی حتی برای صدور معرفی نامه ازدواج، زوجین باید حداقل ۱۳ و ۱۵ سال سن و شناسنامه عکسدار داشته باشند. در غیر این صورت صدور معرفی نامه توسط محضردار تخلف خواهد بود اما تا جایی که مشخص است، تاکنون اخباری از برخورد با محضرداری که این معرفی نامه را صادر کرده، صورت نگرفته است.
واکنش کاربران
آمار غم انگیز کودک همسری در ایران و لایحهای که تصویب نمیشود
براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران تنها در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ بیش از۷۰۰۰ ازدواج دختر بچه ۱۰ تا ۱۴ ساله و یک ازدواج دختر بچه کمتر از ۱۰ سال به ثبت رسیده است؛ ازدواجهایی که هرگز رسانهای نشدند و کسی جلوی وقوع آنها را نگرفت. این آمار تنها برای بهار سال ۹۹ برای دختران بین ۱۵ تا ۱۹ ساله چیزی در حدود ۳۶ هزار نفر است و توجه داشته باشید که این آمار تنها به سه ماه نخست سال تعلق دارد.از بارداریهای پیش از سن و آسیبهایی که به سلامت روحی و جسمی این کودکان وارد میشود که بگذریم، ماجرا زمانی تلختر میشود که باز هم براساس آمار رسمی طی این مدت ۱۳۱ دختربچه زیر ۱۴ سال و ۲۶۵۰ دختر ۱۴ تا ۱۹ ساله طلاق گرفته اند و ۳۴۶ نوزاد در بهار سال جاری از مادران زیر ۱۵ سال متولد شده اند. این آمار برای دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله نیز بیش از ۱۶ هزار تولد نوزاد بوده است.
با وجود اینکه دو سال از ارسال لایحه حذف تبصره مربوط به ازدواج دختران زیر ۱۳ سال را که هدفش مبارزه با کودک همسری بود توسط معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به دولت میگذرد، این لایحه همچنان در انتظار رسیدن به صحن مجلس است.
با این حال چند وقت پیش تقی رستم وندی، رئیس سازمان امور اجتماعی و معاون وزیر کشور با بیان اینکه در ایران «کودک همسری» جایگاهی ندارد بلکه با «ازدواج پیش رس» مواجه هستیم، گفته بود که در روستاها دخترانی داریم که در سن ۱۳سالگی آمادگی ازدواج را دارند و با مراجعه به دادگاه و اثبات مستندات می توانند ازدواج کنند.
طیبه سیاووشی، مشاورعالی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پاسخ به این اظهارات در گفتوگو با رسانهها گفته بود: اینکه با تغییر لفظ کودکهمسری به ازدواج پیشرس، سعی در پاککردن صورتمسئله داشته باشیم و بخواهیم با این کار، قبح این آسیب اجتماعی را در بین فعالان اجتماعی و جامعه بشکنیم، بیتوجهی نسبت به معانی عرفیِ این آسیب اجتماعی و بهنوعی توجیه بلاوجه است. سیاستِ تغییر واژگان در این مورد، مانند همان سیاستگذاریهای پیشین در حوزهی اجتماعی است که تنها معطوف و متمرکز بر تغییر نامها و اسامیِ آسیبها ماند.
منبع:
1. شهرآرا نیوز/ ماجرای ازدواج دختر و پسر ۷ و ۸ ساله در کازرون + تصاویر
2. خبرآنلاین/ واکنشها به ازدواج دو کودک در کازرون/ ماجرا چه بود؟
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.