شهردار اصفهان با اشاره به تبدیل یک سینمای شهر به سینمای کودک و نوجوان توسط شهرداری و تعهد بنیاد سینمایی فارابی نسبت به تامین فیلمهای مناسب، گفت: ما با این کار قصد داریم اصفهان را در مدت زمان پنج سال، تبدیل به مرکز سینمای کودک و نوجوان کنیم.
راسخون : دکتر سید مرتضی سقائیاننژاد شهردار اصفهان درباره چگونگی برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان به مدت پنج سال در این استان گفت: همانطور که در جریان هستید نزدیک به 17 دوره جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان در اصفهان برگزار شده و در حقیقت نطفه برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان بسته شد. اما با توجه به مباحث و اختلافاتی که از نظر کیفیت و برخی از بحثهای فرهنگی به وجود آمد، برای مدتی برگزاری جشنواره در استان همدان انجام شد. ظرفیتهای اصفهان از هرجهت برای برگزاری این رخداد مهم بینالمللی مناسب است، اصفهان در سال 2006 پایتخت فرهنگی جهان اسلام بود و هم اینک نیز پایتخت فرهنگ و تمدن کشور عزیز ما از سوی دولت تلقی میشود. این شهر ظرفیتهای فرهنگی و هنری بسیار وسیعی دارد.
وی در ادامه گفت: عزیزان در وزارت ارشاد و بنیاد فارابی به دنبال برگزاری مجدد جشنواره در استان اصفهان بودند. مذاکراتی را در طول این مدت با این عزیزان داشتیم روی تفاهمنامههای قبلی صحبت شد و با توجه به جو بسیار خوب و تفاهمی که صورت گرفت قرار شد قرارداد برای برگزاری جشنواره برای پنج سال آینده در اصفهان بسته شود که جلسات متعددی را داشتیم و به حمدالله تفاهمنامه خوبی برقرار شد.
وی در ادامه افزود: در این تفاهمنامه مقرر گردید تا دبیرخانه جشنواره به صورت مداوم در اصفهان باشد و انشاءالله این دبیرخانه به صورت فعال کار خود را دنبال کند.
* اختصاص سالن سینما در اصفهان به فیلمهای کودک و نوجوان
شهردار استان اصفهان در ادامه به اختصاص یکی از سینماهای شهر اصفهان به کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: قرار شد شهرداری یک سینمای شهر را به نام سینمای کودک و نوجوان و برای این گروه سنی اختصاص دهد و بنیاد فارابی هم نسبت به تامین فیلمهای مناسب برای نمایش در این سینما متعهد گردید. در حقیقت ما با این کار قصد داریم اصفهان را در مدت زمان پنج سال تبدیل به مرکز سینمای کودک و نوجوان کنیم.
دکتر سقائیاننژاد در ادامه گفت : 15 فیلم جدید برای حضور در بیست و پنجمین جشنواره کودک و نوجوان اصفهان فراهم شده است علاوه بر آن قرار است در طول سال فیلمهای داخلی و خارجی که مختص کودکان است و مناسب با فرهنگ جامعه ما است در سینمایی که اختصاص به سینمای کودک خواهد داشت به نمایش درآید تا رفته رفته بتوانیم با این کار شاهد رشد چشمگیر سینمای کودک و نوجوان در کشور باشیم.
وی در ارتباط با سالنهای سینمای اصفهان و تجهیزات سالنها گفت: نزدیک به 12 سالن سینما در شهر اصفهان وجود دارد و این 12 سالن به 18 سالن در حال گسترش است و اکثراً مجهز به سیستم دالبی است. خوشبختانه یکی از بحثهای دیگری که در این تفاهمنامه به آن اشاره شده، این است که ما بتوانیم سینماهای اصفهان را در عرض این پنج سال به سمت استانداردهای بینالمللی برسانیم.
* 15 سالن نمایش به جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان اختصاص دارد
شهردار استان اصفهان درباره اقدامات لازم برای برگزاری جشنواره و اختصاص سالن به این جشنواره بینالمللی توضیح داد: عزیزان در وزارت ارشاد و بنیاد سینمایی فارابی امکانات شهر را مورد بررسی قرار دادند و ما از این لحاظ دچار کمبود نیستیم همانطور که قبلاً گفتم شهرداری یک سری امکاناتی دارد و در سطح شهر هم امکاناتی وجود دارد که همه کمک میکنیم از نظر کمی و کیفی جشنواره بیست و پنجم فیلم کودک و نوجوان در حد شان نظام جمهوری اسلامی و پایگاه فرهنگی اصفهان برگزار شود. در حال حاضر 15 سالن نمایش برای جشنواره تجهیز شده است و برنامههای متعدد دیگری هم داریم که در ظرف یک یا دو هفته آینده اعلام خواهیم کرد.
وی درارتباط با دبیرخانه و نوع فعالیت آن گفت :جشنواره شورای سیاستگذاری خواهد داشت . شورای سیاستگذاری برنامههای جشنواره را پیگیری میکند و یک نفر به عنوان مجری انتخاب خواهد شد. مسئولیتها را بین بنیاد سینمایی فارابی، وزارت ارشاد و شهرداری توزیع کردیم . جشنواره به مدت پنج سال در اصفهان برگزار میشود باید مرتب برنامههای جشنواره پیگیری شود، سیاستگذاریها باید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. کمبودها و کاستیهای هر دوره شناسایی شود و مرتفع شدن کاستیها نیازمند برنامهریزی، جلسات و کار مستمر است . اتاق فکر جشنواره باید قاعدتاً در محلی باشد که جشنواره در آن برقرار میشود. به همین دلیل این دبیرخانه در طول سال در اصفهان فعال خواهد بود که بتواند پشتوانه حرکتهای کمی و کیفی جشنواره باشد. داوریها نیز در اصفهان خواهد بود.
* مسئولیتهای شهرداری اصفهان در برگزاری هرچه بهتر جشنواره
وی در ادامه به مسئولیتهای شهرداری اصفهان در برگزاری هرچه بهتر بیست و پنجمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان اشاره کرد و گفت: تفاهمنامه بین بنیاد فارابی، معاونت سینمایی وزارت ارشاد و اصفهان امضاء میشود و ما پشتوانههای فکری، مالی و همه امکاناتی را که نیاز است جشنواره به مدت پنج سال با کیفیت مطلوب در شهر اصفهان برگزار شود، با کمک وزارت ارشاد و فارابی را باید فراهم کنیم. البته شان فارابی و ارشاد سرجای خود محفوظ است و سیاستهای کلان جشنواره برعهده آنهاست. پشتوانههای مالی جشنواره از طریق وزارت ارشاد، بنیاد فارابی و اسپانسرهایی که برای جشنواره در نظر گرفته میشود، تامین خواهد شد ما به عنوان طرف اصلی قرارد هستیم باید کوشش کنیم تا اسپانسرهای متعدد از جمله فولاد مبارکه، ذوب آهن، پتروشیمی و صنایع دیگری که در اصفهان فعال هستند و علاقمندان به حمایت از جشنواره را برای سرمایهگذاری جمعآوری کنیم.
وی در خاتمه افزود: مسئول اجرایی جشنواره را مشخص خواهیم کرد. سه عضو شورای سیاستگذاری در کنار اعضای ارشاد را مشخص میکنیم و از همه مهمتر نظارت تامه بر کیفیت اجرای جشنواره در بیست و پنجمین سال برگزاری آن برعهده شهرداری اصفهان خواهد بود.