عضویت
العربیة
English
دوشنبه، 3 دی 1403
( جهش تولید با مشارکت مردم )
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها: هرکه عبادتهاى خالصانهاش را نزد خداوند بفرستد، خداوند بهترین مصلحتها را بر او فرو فرستد. مجموعه ورّام ج 2 ص 108
مجموعه برنامه ها و مسابقات ماه مبارک رمضان (99)
اعمال روزانه ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی مراکز استانها در سال 1399
ویژه نامه پرسمان کرونا
تولیدات صوت و فیلم پرتال فرهنگی راسخون
آینده اینجاست
عدالت برای همه
پرسش و پاسخ های موضوعی
سوالات خود را از مشاوران ما بپرسید
کلیپ تصویری | سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با کیفیت بسیار بالا
مقالات
چندرسانهای
گالری تصاویر
مشاوره
پرسش و پاسخ
انجمنها
اخبار و تحلیل
احادیث
سبک زندگی
نرم افزار
موبایل
مشاهیر
پیامک
ویژه نامه
تولیدات فرهنگی
ادامه...
مسیر جاری
صفحه اصلی
موضوعات
احادیث
خانواده
همسران
همسران
امام علی علیه السلام فرمودند:
الْمَرْأَةُ شَرٌّ کُلُّهَا وَ شَرُّ مَا فِیهَا أَنَّهُ لَا بُدَّ مِنْهَا.
زن و زندگی همه اش زحمت و دردسر است و زحمت بارتر اینکه چاره ای جز بودن با او نیست.
نهج البلاغه: حکمت 230
امام صادق علیه السلام فرمودند:
رَحِمَ اللّهُ عَبدا أحسَنَ فیما بَینَهُ وبَینَ زَوجَتِهِ، فَإِنَّ اللّهَ عز و جل قَد مَلَّکَهُ ناصِیَتَها، وجَعَلَهُ القَیِّمَ عَلَیها.
بخشایش خدا بر آن بنده اى که با همسرش به نیکى رفتار مىکند؛ چرا که خداوند عز و جل زمامِ اختیار او را در دست وى نهاده و او را سرپرست آن زن قرار داده است.
من لا یحضره الفقیه: ج ٣ ص ٤٤٣
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
حَقُّ الوَلَدِ عَلى والِدِهِ ... إذا کانَت اُنثى أن یَستَفرِهَ اُمَّها ... ویُعَجِّلَ سَراحَها إلى بَیتِ زَوجِها.
حقّ فرزند بر پدرش، این است که ... اگر دختر باشد، مادر او را گرامى بدارد ... و هر چه زودتر، او را به خانه شوهرش بفرستد.
الکافی: ج ٦ ص ٤٩
روزی حسن بن جهم به محضر امام رضا (علیه السلام) مشرف شد. وی متوجه شد که حضرت، ظاهری آراسته دارد و خضاب هم کرده است. با تعجب پرسید: «خضاب کردهاید؟» امام فرمودند:
نَعَمْ بِالْحِنَّاءِ وَ الْکَتَمِ أَمَا عَلِمْتَ أَنَّ فِی ذَلِکَ لَأَجْراً إِنَّهَا تُحِبُّ أَنْ تَرَى مِنْکَ مِثْلَ الَّذِی تُحِبُّ أَنْ تَرَى مِنْهَا یَعْنِی الْمَرْأَةَ فِی التَّهْیِئَةِ وَ لَقَدْ خَرَجْنَ نِسَاءٌ مِنَ الْعَفَافِ إِلَى الْفُجُورِ مَا أَخْرَجَهُنَّ إِلَّا قِلَّةُ تَهْیِئَةِ أَزْوَاجِهِنَّ.
بله، با حنا و برگ نیل خضاب کردهام؛ مگر نمی دانی که این کار، سودی فراوان دارد؛ از جمله آنکه همسر تو دوست دارد در تو همان زیبایی و آراستگی را ببیند که تو دوست داری در او ببینی، و زنانی [در اقوام گذشته] از دایره عفت، بیرون رفتند و فاسد شدند. و چنین نشدند، مگر به دلیل کمتوجهی شوهرانشان به آرایش خود.
بحار الانوار (ط – بیروت)، ج ۷۳، ص ۱۰
امام رضا علیه السلام به نقل از پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمودند:
أَقْرَبُکُمْ مِنِّی مَجْلِساً یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِچ.
نزدیک ترین شما به من از نظر مقام در روز قیامت، کسی است که در مورد خانواده خود خوش رفتار باشد.
صحیفة الامام الرّضا علیه السلام، ص ۶۷
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
إذا خالَطَ الرَّجُلُ أهلَهُ فَلا یَنزو نَزوَ الدّیکِ، وَلیَثبُت عَلى بَطنِها حَتّى تُصیبَ مِنهُ مِثلَ الَّذی أصابَ مِنها.
هر گاه مرد با همسرش در آمیخت (آمیزش جنسی داشت)، خُروسوار بر نجهد؛ بلکه روى شکم او بمانَد تا زن نیز به همان لذّتى که وى رسیده، برسد.
الفردوس: ج ١ ص ٢٩٤
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
مَن صَبَرَ عَلى سُوءِ خُلُقِ امرَأتِهِ واحتَسَبَهُ، أعطاهُ اللَّهُ تعالى بکلِّ یومٍ ولَیلةٍ یصبِرُ علَیها مِنَ الثَوابِ ما أعطى أیوبَ علیه السلام عَلى بَلائهِ، وکانَ علَیها مِنَ الوِزْرِ فى کلِّ یومٍ ولَیلةٍ مِثلُ رَمْلٍ عالِجٍ.
هر مردى که به خاطر خدا و به امید پاداش او در برابر بداخلاقى همسرش صبر کند و آن را به حساب خدا گذارد، خداوند متعال براى هر روز و شبى که شکیبایى مىورزد، همان ثوابى را به او دهد که به ایوب علیه السلام در قبال بلایى که دید، عطا کرد و گناهِ زن نیز در هر روز شب به اندازه ریگهاى ریگستان باشد.
میزان الحکمه: 5/ 2266 ؛ الاعمال: 339
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
اَلَا وَ اَیمَا امْرَأةٍ لَمْ تَرْفَقْ بِزَوجِهَا وَ حَمَلَتْهُ عَلَی مَا لَا یقْدِرُ عَلَیهِ وَ مَا لَا یطِیقُ لَمْ یقْبَلِ اللهُ مِنْهَا حَسَنَةً وَ تَلقَی اللهَ عزَّوجلَّ وَ هُوَ عَلَیهَا غَضْبانُ.
آگاه باشید که هر زنی که با شوهرش مدارا نکند و او را بر کاری مجبور سازد که توانایی بر آوردن آن را ندارد، خداوند هیچ کار نیکی را از او نمی پذیرد و او در حالی خداوند را دیدار می کند که خداوند بر او خشمگین است.
بحار الانوار، ج 73، ص 325
امام صادق علیه السلام فرمودند:
... وَ نَهَی [رَسُولُ اللهِ (ص)] اَنْ تَخْرُجَ الْمَرْأَةُ مِنْ بَیتِهَا بِغَیرِ اِذْنِ زَوْجِهَا فَاِنْ خَرَجَتْ لَعَنَهَا کلُّ مَلَک فِی السَّمَاءِ وَ کلُّ شَیءٍ تَمُرُّ عَلَیهِ مِنَ الْجِنِّ وَ الْاِنْسِ حَتَّی تَرْجِعَ اِلَی بَیتِهَا.
پیامبر (صلّی الله علیه و آله) نهی فرمودند از اینکه زن بدون اجازه شوهرش از خانه اش خارج شود و اگر چنین کرد تمامی فرشتگان آسمان و همه جنیان و انسانهایی که او از کنار آنها عبور می کند بر او لعنت می فرستند تا زمانی که به خانه خویش باز گردد.
بحار الانوار، ج 73، ص 329
امام صادق علیه السلام فرمودند:
... وَ نَهَی [رَسُولُ اللهِ(ص)] اَنْ تَتَزَینَ (الْمَرْأَةُ) لِغَیرِ زَوْجِهَا فَاِنْ فَعَلَتْ کانَ حَقّاً عَلَی اللهِ اَنْ یحْرِقَها بِالنَّارِ.
پیامبر (صلّی الله علیه و آله) نهی فرمودند از اینکه زن،خود را برای غیر شوهرش بیاراید که اگر چنین کند، بر خداست که او را به آتش بسوزاند.
بحار الانوار، ج 73، ص 329
امام کاظم علیه السلام فرمودند:
اِذَا وَعَدْتُمُ الصِّبْیانَ فَفُوا لَهُم؛ فَاِنَّهُم یرَوْنَ اَنَّکمُ الَّذِینَ تَرْزُقُونَهُم اِنَّ اللهَ عزَّوجلَّ لَیسَ یغضَبُ لِشَیءٍ کغَضَبِهِ لِلنِّسَاءِ وَ الصِّبْیانِ.
هرگاه به کودکان وعده دادید، بدان وفا کنید؛ چرا که آنان بر این باورند که شما روزی شان را می دهید. بی گمان، خداوند عزیز و جلیل آن گونه که به خاطر زنان و کودکان خشمگین می شود، برای چیز دیگری خشم نمی گیرد.
بحار الانوار، ج 101، ص 73.
امام علی علیه السلام فرمودند:
إِنَّ أَبْصَارَ هَذِهِ الْفُحُولِ طَوَامِحُ، وَ إِنَّ ذَلِک سَبَبُ هِبَابِهَا؛ فَإِذَا نَظَرَ أَحَدُکمْ إِلَى امْرَأَةٍ تُعْجِبُهُ، فَلْیلَامِسْ أَهْلَهُ، فَإِنَّمَا هِی امْرَأَةٌ کامْرَأَتِهِ.
همانا دیدگان این مردان به منظره شهوت آمیز دوخته شده و به هیجان آمدهاند، هر گاه کسى از شما با نگاه به زنى به شگفتى آید، با همسرش بیامیزد که او نیز زنى چون زن وى باشد.
نهج البلاغه: حمکت 420
امام علی علیه السلام فرمودند:
الصَّلَاةُ قُرْبَانُ کلِّ تَقِی، وَ الْحَجُّ جِهَادُ کلِّ ضَعِیفٍ، وَ لِکلِّ شَیءٍ زَکاةٌ وَ زَکاةُ الْبَدَنِ الصِّیامُ، وَ جِهَادُ الْمَرْأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّلِ.
نماز، موجب نزدیکى هر پارسایى به خداست، و حج، جهاد هر ناتوان است. هر چیزى زکاتى دارد، و زکات تن، روزه، و جهاد زن، نیکو شوهردارى است.
نهج البلاغه: حمکت 136
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
مَن اُعطِیَ لَهُ خَمسا لَم یَکُن لَهُ عُذرٌ فی تَرکِ عَمَلِ الآخِرَةِ: زَوجَةٌ صالِحَةٌ تُعینُهُ عَلى أمرِ دُنیاهُ وآخِرَتِهِ، وبَنونَ أبرارٌ، ومَعیشَةٌ فی بَلَدِهِ، وحُسنُ خُلُقٍ یُداری بِهِ النّاسَ، وحُبُّ أهلِ بَیتی.
به هر کس پنج چیز داده شود، دیگر عذرى در ترک کار آخرت ندارد: زن شایسته اى که او را در کار دنیا و آخرتش کمک رسانَد؛ پسرانِ نیک [و فرمان بردار]؛ داشتن شغل در شهر خود؛ اخلاق خوشى که به سبب آن با مردم مدارا [و خوش رفتارى] کند و دوست داشتن خاندان من.
الدعوات: ص ٤٠، ح ٩٧
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
أربَعٌ مَن اعْطِیهُنَّ فَقَد اعْطِىَ خَیرَ الدُّنیا والآخِرَةِ: بَدناً صابِراً، ولِساناً ذاکراً، وقَلْباً شاکراً، وزَوْجَةً صالِحَةً.
چهار چیز است که به هرکس داده شود خیر دنیا و آخرت به او داده شده است؛ بدن شکیبا، زبان گویا به ذکر خدا، دل سپاسگزار و همسر شایسته.
میزان الحکمه: 4/ 1598 ؛ مستدرک الوسایل: 2/ 414
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
مَنِ اتَّخَذَ زَوجَةً فَلیُکرِمها.
هر کس همسرى اختیار کند، باید او را گرامى بدارد.
مستدرک الوسائل: ج ۱، ص ۴۱۲
امام صادق علیه السلام فرمودند:
ثَلاثَةٌ مِنَ السَّعادَةِ: الزَّوجَةُ المُؤاتِیَةُ، وَالأَولادُ البارّونَ، وَالرَّجُلُ یُرزَقُ مَعیشَتَهُ بِبَلَدِهِ؛ یَغدو إلى أهلِهِ ویَروحُ ؛
سه چیز از خوشبختى است: همسر سازگار، فرزندان نیک، و این که [منبعِ] روزى انسان در شهر خودش باشد و صبح و شام با خانوادهاش به سر بَرَد.
کافی: ج ۵ ص ۲۵۸ ح ۲
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
هِبَةُ الرَّجُلِ لِزَوجَتِهِ تَزِیدُ فِی عِفَّتِهَا.
هدیه مرد به همسرش، موجب افزایش پاکدامنی او میشود.
من لا یحضره الفقیه، ج 4، ص 381
حضرت فاطمه زهرا علیها السلام فرمودند:
خِیارِکُم ألیَنُکُم مَناکِبَهُ و أکرَمُهُم لِنِسائِهِم
بهترین شما کسانىاند که با مردم نرمترند و زنان خویش را بیشتر گرامى مىدارند.
دلائل الإمامه ، ص ۷۶
پیامبر اکرم صلّى الله علیه و آله فرمودند:
أعظَمُ الناسِ حَقّا على المرأةِ زَوجُها و أعظَمُ الناسِ حقّا عَلَى الرَّجُلِ اُمُّهُ ؛
بزرگترين حقّ را بر زن، شوهر او دارد و بزرگترين حقّ را بر مرد، مادر او دارد.
كنز العمّال : 44771 ؛ منتخب ميزان الحكمة 254
1
2
3
>
>>