برخی علل درد مفاصل در کودکان

یک فرد بزرگسال ممکن است به دلیل پیری از درد مفاصل رنج ببرد، اما هیچ چیز نمی‌تواند جدی‌تر از وقوع درد مفاصل ناگهانی در کودکان باشد، به این دلیل که بر خلاف بزرگسالان، مفاصل‌شان هنوز تا فرسوده شدن زمان زیادی در
چهارشنبه، 19 آبان 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
برخی علل درد مفاصل در کودکان
  برخی علل درد مفاصل در کودکان

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 

یک فرد بزرگسال ممکن است به دلیل پیری از درد مفاصل رنج ببرد، اما هیچ چیز نمی‌تواند جدی‌تر از وقوع درد مفاصل ناگهانی در کودکان باشد، به این دلیل که بر خلاف بزرگسالان، مفاصل‌شان هنوز تا فرسوده شدن زمان زیادی در پیش دارند.
گاهی اوقات، کودکان ممکن است از آنچه که آرتریت واکنشی حاد نامیده می‌شود، رنج ببرند که بسیار شدید بوده و به تدریج در طی چند هفته تا چند ماه کاهش می‌یابد. این وضعیت ممکن است به طور عمده به علت وجود نوعی عفونت ویروسی یا باکتریایی رخ دهد. اما کودکانی که دچار این نوع از آرتریت یا ورم مفاصل می‌شوند، ممکن است برای ماه‌ها یا حتی سال‌ها از آن رنج ببرند، به این دلیل که پزشکان اغلب در تشخیص مشکل عاجز می‌مانند. در ادامه به برخی علل، علائم و راه‌های درمانی درد مفصل در کودکان می‌پردازیم.

علل درد مفاصل در کودکان

عفونت استخوان

استئومیلیت یا عفونت استخوان می‌تواند در کودکان و بزرگسالان رخ دهد. عفونت استخوان چنانچه در مراحل اولیه درمان نشود، می‌تواند به تغییر شکل دائمی استخوان منجر شود. استخوان‌ها معمولاً در معرض ابتلا به عفونت قرار ندارند، اما به چند طریق می‌توانند عفونی شوند. این وضعیت اغلب بوسیله‌ی باکتری‌ها یا میکروارگانیسم‌هایی بوجود می‌آید که از طریق آسیب یا جراحتی مانند شکستگی باز وارد جریان خون می‌شوند.

علائم

قرمزی، تورم و درد در مفاصل برخی از علائم عفونت استخوان می‌باشند. چنانچه قسمتی از بدن دچار عفونت شود، می‌تواند باکتری‌ها را به استخوان‌ها در سایر نقاط بدن انتقال دهد. این وضعیت در کودکان بسیار رایج است به این دلیل که در حین بازی در معرض بریدگی و کوفتگی قرار دارند.

درمان

چنانچه عفونت شدید باشد، پزشک ممکن است پاکسازی استخوان را از طریق عمل جراحی تجویز نماید. در صورتی که عفونت شدید نباشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز نماید.

بیماری لایم

علت دیگر درد مفاصل در کودکان بیماری لایم است. این بیماری توسط نیش نوعی کنه از تیره‌ی بندپایان کوچک انگلی بنام ایگزودس اسکاپولاری (Ixodus Scapulari) بوجود می‌آید که معمولاً پیش از انتقال باکتری‌های بوجود آورنده‌ی بیماری لایم، به مدت چند ساعت به بدن می‌چسبد.

علائم

تمام نیش‌های کنه منجر به بیماری لایم می‌شود. درد مفاصل ناشی از بیماری لایم معمولاً دیرتر رخ می‌دهد، یعنی زمانی که علائم اولیه خود را نشان داده باشند. اما همه‌ی قربانیان تمام علائم اولیه مانند تب، سردرد، خستگی، سفتی گردن، درد عضلانی و غیره را از خود نشان نمی‌دهند و ممکن است به طور مستقیم درد مفصل داشته باشند. این بیماری در صورتی که بدون درمان رها شود، ممکن است اثر بدی بر روی قلب و سیستم عصبی کودکان بگذارد.

درمان

آنتی بیوتیک‌هایی مانند سفوروکسیم، آموکسی سیلین، داکسی سایکلین برخی از داروهایی بوده که برای درمان بیماری لایم مورد استفاده قرار می‌گیرند. جدای از این، پنی سیلین و اریترومایسین نیز تجویز می‌شود.

استئوکوندروز (Osteochondrosis)

استئوکوندروز به عنوان گروهی از بیماری‌ها توصیف می‌شود که با مرگ بافت پس از رشد مجدد مشخص می‌شود. این بیماری می‌تواند در نقاط مختلف بدن رخ دهد و تحت عناوین مفصلی، غیر مفصلی و فیزیال یا صفحه رشد دسته بندی می‌شود.

علائم

افرادی که دچار استئوکندروز شده‌اند ممکن است علائمی مانند ناتوانی در حرکت همراه با درد شدید در منطقه آسیب دیده و کاهش توده‌ی عضلانی را از خود نشان دهند.

درمان

چنانچه مورد بیماری خیلی شدید و حاد نباشد، داروهایی مانند استامینوفن تجویز می‌شود. مقدار متوسط و میانه‌ای از داروهای ضد التهابی غیر استروئید نیز به منظور کمک به کاهش درد تجویز می‌شود. در صورت شدید بودن مشکل، جراحی ممکن است مورد نیاز باشد.
توصیه می‌شود در صورت مشاهده‌ی درد مفاصل در کودک خود، به پزشک مراجعه نمایید، به این دلیل که ایشان با توجه به سابقه‌ی بیماری‌ها و علائم موجود در فرزندتان علل این درد را تشخیص داده و درمان‌ و داروهای مناسب را تجویز خواهد نمود.
مواردی که نام بردیم تنها چند علت درد مفاصل در کودکان را شامل می‌شد، علل دیگری مانند آرتریت روماتوئید نوجوانان، بیماری سلیاک، شکستگی و کنده شدگی، تب روماتیسمی، هموفیلی و تومور استخوان نیز وجود داشته که در مقاله‌ای تحت عنوان «درد مفاصل در کودکان» در خصوص آنها توضیحاتی آورده شده است.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط