شرط واقف محله مغاربه
شرط واقف محله مغاربه با اجازه مولانا... شجاعالدين افندي، قاضي قدس شريف... ثبت شد... و اين کتاب (وقفنامه) تثبيت شده و تنفيذ شده است به حکم شريعت تا امروز... و کتابت شده است در روز 26 شعبان سال 1004ه.
بسماللّه الرحمن الرحيم. شهادت ميدهند کساني که اسم و گواهيشان در آخر اين وقفنامه است، و ايشان از گواهان و اشخاص امين، آزادگان، عاقلين مسلمان مرد و برگزيدگان از اهل علم هستند و آگاهاند و شخصا به درستي آن معرفت دارند.... و در روز قيامت در مقابل خدا براي آن مسؤول اند. شهادت ميدهند که ميشناسند تمام بخشهاي معروف و مسمّي به «حارهالمغاربه» موجود در قدس شريف.... مرز اول آن از جنوب به ديوار شهر قدس و به چشمه «سلوان» منتهي ميشود. و مرز دوم در شرق به ديوار حرمشريف منتهي ميشود و مرز سوم که شمالي است به پل معروف
به «قنطره امالبنات» منتهي ميشود. و مرز چهارم که غربي است به خانه امام... شمسالدين ـ قاضي قدس شريف ـ سپس به خانه امير عمادالدين بن موسکي، سپس خانه امير حسامالدين قايماز منتهي ميشود.
شهادت ميدهند که اين حاره معيّن را سلطان ملکالافضل نورالدين علي بن السلطان الملکالناصر صلاحالدين يوسفبن ايوب بنشادي ـ رحّمهمااللّه تعالي ـ بر تمام طايفه مغاربه ـ با وجود اختلاف در اوصاف ايشان و گوناگوني حرفههايشان، مردان و زنانشان و بزرگ و کوچکشان، شريف و ضعيفشان ـ وقف کرد تا در مساکنشان سکونت گزينند و از وسايلشان برحسب نيازهايشان استفاده کنند و ناظر بر ايشان و بر وقف، نظارت خواهد کرد. بر ايشان و بر وقفشان...
شهود او شهادت ميدهند که واقف اين در هر موردي، در ترتيب احوال وظايف و امور راجع بهکسي است که شيخ پيشواي مغاربه مقيم در هر عصر، در قدس شريف ميباشد. او خود بنفسه متولي ميشود، و يا کسي را از جانب خود برميگزيند تا اين مقام را بر قومش داشته باشد، و ميتواند او را هر وقت که بخواهد عزل کند.
و شهادت ميدهند به آن و به آنچه نوشتند شهادتشان را در روز 24رجب سال 666.
محدودههاي وقف در جنوب و شرق کاملاً آشکار است: ديوار شهر و سپس ديوار حرم. مرزهاي شمالي، سنگفرشي است نزديک مدرسه «تنکزيه» در «بابالسلسله» که اروپائيان آن را به نام «قنطره ويلسون» ميشناسند. مرز غربي به راحتي با حرم شريف به طرف دره «تبروپوئن» تعيين ميشود. اين ملک را مقامات بلندپايه مذهبي و مأمورين عاليرتبه دولتي براي سکونت انتخاب ميکردند.