نویسنده: علی شیرازی
«نرجس»، دختر یشوعا (پسر قیصر روم) و مادر حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است. میزان فضیلت و معنویت وی، تا آن جا بود كه «حكیمه خاتون»، دختر امام جواد (علیه السلام) و بانویی عالی قدر از خاندان امامت، او را سرآمد و سرور خاندان خویش، و خود را خدمتگزار او مینامید. (1)
نرجس در عالم رؤیا، توسط نبی گرامی اسلام، حضرت محمدبن عبدالله (صلی الله علیه و آله و سلم) به عقد امام حسن عسكری (علیه السلام) در آمد.
و امام هادی (علیه السلام) در اوّلین دیدار به وی فرمودند: «بشارت میدهم تو را به فرزندی كه پادشاه مشرق و مغرب میشود و زمین را از عدل و داد، آكنده میسازد.» (2)
آری، به درستی كه دست تقدیر الهی نرجس را از روم به عراق آورد و مادر امامی قرار داد كه امروز دنیای اسلام به وجود او مباهات میكند.
حكیمه خاتون در خصوص تولد حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) میگوید: «امام حسن عسكری (علیه السلام) به سراغ من فرستادند و فرمودند: عمه جان! امروز افطار خود را در خانهی ما انجام بده، زیرا امشب شب نیمه شعبان است و خداوند، به زودی در همین شب، حجت خودش را برای خلق روی زمین به وجود میآورد.»
گفتم: «مادر او كیست؟»
فرمود: «نرجس»
گفتم: «فدایت شوم، من اثر بارداری در او نمیبینم!»
فرمود: «مطلب همان است كه گفتم، امشب مهدی موعود عج الله تعالی فرج به دنیا میآید.»
آن گاه نزد نرجس رفته، پس از سلام و احوالپرسی به وی گفتم: «تو سرور من و سالار خانوادهام هستی!... امشب خداوند به تو فرزندی عطا خواهد كرد، كه سیّد دنیا و آخرت خواهد بود.» (3)
و مهدی از نرجس به دنیا آمد. مولودی كه سر به سجده گذاشته بود و پروردگارش را حمد میگفت و نرجس بر آن كودك لبخند میزد.
نرجس خاتون، مادر امام زمان عج الله تعالی فرج در سال 261 هـ. ق. وفات یافت و در سامراء، در كنار قبر امام حسن عسكری (علیه السلام)، به خاك سپرده شد.
پینوشتها:
1. بحارالانوار، ج51، ص 12.
2. ریاحین الشریعه، ج3، ص 31.
3. جلاءالعیون، ج3، ص 143.
شیرازی، علی؛ (1394)؛ زنان نمونه، قم: مؤسسه بوستان كتاب (مركز چاپ و نشر تبلیغات اسلامی)، چاپ هشتم.