سیری در سیره نبوی (ص)

در مقدمه‌ای که شورای نظارت بر نشر آثار استاد مطهری بر این کتاب نوشته است و در معرفی این اثر می‌خوانیم: کتاب حاضر دارای سه بخش است:
چهارشنبه، 13 دی 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
سیری در سیره نبوی (ص)
 سیری در سیره نبوی (ص)



 

شناسنامه کتاب:
عنوان: سیری در سیره نبوی(ص)
موضوع: سیره نبوی(ص)
زبان: فارسی
قطع: رقعی
تیراژ: 5000
نویسنده: مرتضی مطهری
ناشر: انتشارات صدرا
سال چاپ: 1374
نوبت چاپ: چهاردهم
تعداد صفحات: 310 صفحه

معرفی کتاب:

در مقدمه‌ای که شورای نظارت بر نشر آثار استاد مطهری بر این کتاب نوشته است و در معرفی این اثر می‌خوانیم: کتاب حاضر دارای سه بخش است:
بخش اول: دیباچه این بخش شامل دو مقاله با عنوان‌های: دعوت‌های سه بعدی و موج اسلامی است. این دو مقاله، مطالبی است که استاد مطهری آنها را به عنوان مقدمه برای جلدهای اول و دوم محمد(ص) خاتم پیامبران نوشته‌اند. این دو جلد کتاب، مجموعه مقالاتی از چند تن از نویسندگان اسلامی است که در سال 1346 به مناسبت آغاز پانزدهمین قرن هجرت از سوی موسسه حسینیه ارشاد منتشر شده است.تنها اندکی از مطالب این دو مقدمه در تجدید نظر حذف و اصلاح شده است.
بخش دوم:‌ سیره نبوی:این بخش که قسمت اصلی کتاب است مشتمل بر متن هشت سخنرانی از شهید مطهری است که عنوان سیره نبوی در ایام فاطمیه سال 1396 ه‍.ق (فروردین 1354 ش) در مسجد جامع بازار تهران ایراد شده است. عنوان اولیه این بحث، منابع شناخت از نظر اسلام، بوده است. استاد پس از اشاره به چند منبع، سیره اولیای دین را نیز به عنوان یکی از منابع شناخت از نظر اسلام، معرفی کرده و از آنجا وارد بحث سیره نبوی می‌شود.
در مقدمه و پیش از ورود به بحث، استاد، بحث کوتاهی درباره این فکر انحرافی که «ما قادربه پیروی از اولیای دین نیستیم» می‌کند. این بحث در حقیقت، مقدمه این هشت سخنرانی است. در این مقدمه استاد مطهری بیان می کند: در صدد بوده‌ درباره سیره پیغمبر اکرم(ص) کتابی بنویسند... به گفته ایشان چون هرچه بیشتر جلو رفته‌اند دیده‌اند مثل اینکه به یک دریایی وارد می‌شوند که هر لحظه عمیق‌تر می‌شود... گرچه دست از کار برنداشته‌اند، ولی به اندازه‌ای که میسر بوده، مطالبی را یادداشت کرده‌ است. و به قول خود استاد، بهتر آن دیده که نام این اثر را سیری در سیره نبوی بگذارد... که نام این کتاب از آن یادداشت‌ها گرفته شده است. همچنین شورای نظارت بر آثار استاد در نظر دارد در آینده، یادداشت‌های استاد در زمینه سیره نبوی را به همراه سلسله یادداشت‌های ایشان منتشر کند.
بخش سوم: ضمیمه این بخش، یک سخنرانی و ترجمه صد سخن از پیامبر اکرم(ص) است. این سخنرانی تاریخچه‌ای است از زندگی رسول خدا(ص) و تحلیل سخنانی چند از آن بزرگوار که در هفدهم ربیع الاول مصادف با زاد روز پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) در سال 1348 در حسینیه ارشاد ایراد شده است.
فهرست مطالب و عناوین بخش‌های گوناگون کتاب به این شرح است:
پیشگفتار: دیباچه
الف) دعوت‌های سه بعدی
ب) موج اسلامی مقدمه: (در معرفی یکی از منابع شناخت از نظر اسلام)
جلسه اول: معنی سیره و انواع آن
جلسه دوم:‌منطق عملی ثابت
جلسه سوم: سیره و نسبیت اخلاق
جلسه چهارم:‌ کیفیت استخدام وسیله
جلسه پنجم:‌ پاسخ به دو پرسش (داستان داوود(ع) و مسئله استخدام وسیله، تصاحب کالاهای قریش و مسئله استخدام وسیله)
جلسه ششم: ‌ارزش مسئله تبلیغ و شرایط مبلّغ
جلسه هفتم:‌ روش تبلیغ (تبشیر و انذار، تنفیر، تذکر)
جلسه هشتم: سیره نبوی و گسترش سریع اسلام
ضمیمه:
1 - تاریخچه زندگانی پیامبر(ص) و تحلیل سخنانی از آن حضرت (ولادت و دوران کودکی، مسافرت‌ها، شغل‌ها و...)
2 - صد سخن از کلمات پیامبر(ص).
همچنین صفحات پایانی ویژه فهرست آیات، روایات، اسامی اشخاص، کتب و مقالات اماکن و قبایل... است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط