معرفی کتاب گفتارهایی پیرامون امام زمان (عج)

این دفتر، بخشی از سخنرانی‏های نویسنده است که چندین سال پیش از این در یک جلسه و نشست علمی و اعتقادی انجام گرفته است. اینک پس از پیاده شدن از نوار و اصلاح، به صورت کنونی تنظیم و به چاپ رسیده
يکشنبه، 22 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
معرفی کتاب گفتارهایی پیرامون امام زمان (عج)
  معرفی کتاب گفتارهایی پیرامون امام زمان (عج)

شناسنامه کتاب:
عنوان: گفتارهایی پیرامون امام زمان(عج)
موضوع: سیره امام زمان(عج)
زبان: فارسی
تیراژ: 5000
نویسنده: سید حسن افتخارزاده
ناشر: انتشارات نیک معارف
محل چاپ: تهران
سال چاپ: 1374
نوبت چاپ: دوم
تعداد صفحات: 198 صفحه
معرفی کتاب:

معرفی کتاب:

این دفتر، بخشی از سخنرانی‏های نویسنده است که چندین سال پیش از این در یک جلسه و نشست علمی و اعتقادی انجام گرفته است. اینک پس از پیاده شدن از نوار و اصلاح، به صورت کنونی تنظیم و به چاپ رسیده است.نخست با عنوان دیباچه به فهرست موضوع‌های مهم مطرح شده در زمینه معارف امام زمان(ع) که حدود بیست عنوان است، اشاره شده است. آن‏گاه در دوازده فصل و صد و نود و هشت صفحه درباره بعضی از این موضوعات مطالب کوتاهی به ترتیب زیر آورده شده است.
فصل اول: آینده جهان از نظر ادیان و مکاتب: در این بخش به صورت کوتاه به موضوع آینده نگری در مکاتب پرداخته شده و اشاره می‏گردد تقریباً در همه مکتب‌ها چه دینی و چه غیردینی نوید آینده درخشان و بهتری برای جهان داده می‏شود.
فصل دوم: آینده از دیدگاه اسلام: با توجه به بخشی از آیات و روایات، دیدگاه خاص اسلام درباره سرنوشت جهان و جوامع انسانی در این بخش مورد بررسی قرار گرفته است. توضیح داده می‏شود که اسلام مانند بیشتر مذاهب و ادیان، آینده را مثبت و امیدبخش ترسیم می‏کند...
فصل سوم: تحقق پیش‌گویی‏های پیامبر(ص) و ائمه(ع): در این بخش با توجه به واقعیت‏های تاریخی موجود و متون روایی، موضوع ازدواج امام حسن عسکری(ع) با نرجس خاتون(س) و حسب و نسب و وقایع مربوط به چگونگی تولد حضرت مهدی(عج) مورد بررسی قرار می‏گیرد.
فصل چهارم: امامت حضرت مهدی(عج) و غیبت صغرا: درباره چگونگی معرفی حضرت مهدی(ع) به خواص شیعیان مطلبی به چشم می‏خورد. آن‏گاه بحثی درباره اقدامات خلفا برای دست یابی به حضرت مهدی(ع)، موضوع سرداب، چگونگی آغاز دوران غیبت صغرا، نایبان خاص آن حضرت و... آمده است.
فصل پنجم: معنای غیبت و چگونگی آن: مفهوم و حقیقت غیبت و چگونگی عنایت حضرت به شیعیان، عنوان‌های این بحث است که در این فصل به آن پرداخته می‏شود.
فصل ششم: زندگانی حضرت مهدی(ع) در دوران غیبت: در مورد غیبت پرسش‌های بسیاری مطرح است. از جمله آنهاست چگونگی زندگی امام(ع) در این برهه از زمان. به عنوان مثال آیا آن حضرت دارای زن و فرزند هستند یا نه؟ اگر باشد این موضوع چطور با پنهان بودن هم خوانی دارد؟ اگر بگویید زن ندارد، پس چرا ایشان به سنت پیامبر(ص) عمل نکرده است؟ و...
فصل هفتم: شخصیت و کمالات امام زمان(ع): با بیان مفهوم کمال و لطف حق در بخش اول این فصل، درباره کمالات اولیه شخص امام زمان(ع) بحث می کند. آن‏گاه به کمالات اکتسابی َآن حضرت اشاره می‏کند.
فصل هشتم: طول عمر امام زمان(ع): موضوع طول عمر و اشکال‌هایی که در این باره مطرح است با توجه به آیات قرآن، روایات اهل بیت(ع)، دیدگاه فلاسفه، علوم طبیعی و... بررسی می‏شود.
فصل نهم و دهم: فلسفه غیبت: تشریع علل غیبت و پاسخ به پرسش‏هایی درباره غیبت در این دو فصل مورد اشاره قرار گرفته است. در تشریح علل، پس از اشاره به اموری چون ترس از مرگ، آزمایش مردم و... تأکید می‏کند علت اصلی غیبت امام(ع) خود مردمند و تا مردم اصلاح نشوند و آماده یاری امام نباشند، این امر ادامه خواهد یافت... اینها حکمت‏هایی است که از روایات و روشنگری‏های اهل بیت(ع) به آنها می‏توان پی برد. در همان حال، علت و فلسفه نهایی غیبت را خود خدا می‏داند و بس.
فصل یازدهم: فراگیری ظلم و ستم و ظهور حضرت بقیة الله(ع): در این فصل به این پرسش که آیا به طور حتم باید دنیا را ظلم و جور بگیرد تا حضرت ظهور کند و اگر ظلم و جور باشد حضرت نمی‏آید؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا ما باید به ستم و جور بیفزاییم یا چنین وظیفه‏ای نداریم؟ در هر حال معنی علاء الله به الارض قسطاً و عدلاً کما ملئت ظلماً و جوراً چیست؟
فصل دوازدهم: فایده امام غایب: اصل فایده امام(ع) و نوید فواید امام(ع) اعم از فردی و اجتماعی، مرئی و نامرئی، مادی و معنوی و... در این بخش که فصل پایانی مجموعه است مورد بحث قرار می‏گیرد.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط