ساعر 5 چگونه هدف قرار گرفت ؟

در اوايل دهه 1980 نيروي دريايي ارتش اسراييل قراردادي را با بخش كشتي سازي شركت امريكايي نورثروپ گرومن براي ساخت سه فروند ناوچه كلاس ساعر5 منعقد كرد.دو شناور در سال 1993 و يكي در سال 1994 تحويل ارتش اسراييل شدند. سيستم هاي نظامي و رزمي توسط كمپاني هاي صنايع هوايي اسراييل و سيستم هاي مخابراتي توسط كمپاني تاديران بر روي ناو مذكور نصب شدند. سيستم هاي الكترونيكي و كنترل آتش كه بر روي ناوچه نصب شده اند، قابليت شبيه سازي حرارتي
شنبه، 17 مرداد 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ساعر 5 چگونه هدف قرار گرفت ؟
ساعر 5 چگونه هدف قرار گرفت ؟
ساعر 5 چگونه هدف قرار گرفت ؟

تهیه کننده : محمود کریمی
منبع : راسخون



در اوايل دهه 1980 نيروي دريايي ارتش اسراييل قراردادي را با بخش كشتي سازي شركت امريكايي نورثروپ گرومن براي ساخت سه فروند ناوچه كلاس ساعر5 منعقد كرد.دو شناور در سال 1993 و يكي در سال 1994 تحويل ارتش اسراييل شدند. سيستم هاي نظامي و رزمي توسط كمپاني هاي صنايع هوايي اسراييل و سيستم هاي مخابراتي توسط كمپاني تاديران بر روي ناو مذكور نصب شدند. سيستم هاي الكترونيكي و كنترل آتش كه بر روي ناوچه نصب شده اند، قابليت شبيه سازي حرارتي اجسامي تا كوچكترين سايزها را امكان پذير مي سازند.
به گزارش خبرگزاري فارس، البته در سال 2003 شركت طرف قرارداد ملزم به ارتقاي اين سيستم و افزايش مقدار حساسيت گرمايي آن شد. همچنين ناوچه هاي ساعر به دوربين هاي تلويزيوني و مسافت ياب هاي ليزري متعدد مجهز هستند.

ساعر 5 چگونه هدف قرار گرفت ؟

در اين ناوچه ها سيستم هاي فريب دهنده اژدر، ساخت شركت آمريكايي سنسايتك نصب شده كه به همراه سه پرتاب كننده چف در عقب كشتي (شراره هاي آتشين گمراه كننده) باعث منحرف شدن اژدر يا موشك متخاصم مي شوند.
ساعر5 فضاي لازم براي نشست و برخاست هلي كوپتر را داراست و براي جنگ ضد زير دريايي نيز كاربرد دارد.
اژدرهاي هدايت راداري مارك46 با برد 24 كيلومتر، موشك هاي ضد هوايي باراك (برد 10 كيلومتر)، موشك ضد كشتي مشهور هارپون امريكايي و گابريل و يك توپ دريايي 76 ميليمتري از جمله تسليحات مدرن ساعر 5 به شمار مي آيند.
اين ناوچه‌ها كه ارتش اسرائيل به شدت به آن مي‌باليد داراي سيستم ضد‌موشك سونار است كه تقريبا آن را در برابر هدف قرار گرفتن توسط موشك ايمن كرده است. اين ناوچه‌ها بدون هيچ واهمه‌اي در برابر شهر بيروت و صور لنگرانداخته و با توپ 75 ميليمتري خود اين شهرها را هدف قرار مي‌دادند.
در جولاي سال 2006 زماني كه يكي از اين ناوها (آي اس ان هانيت) در محاصره دريايي لبنان شركت مي كرد، هدف موشك حزب الله قرار گرفت و بنا به اعلام رسانه‌هاي صهيونيست، 4 نفر از خدمه آن به هلاكت رسيده و 5 نفر مفقود شدند.
اين ناوچه با استفاده از يك فروند موشك 802C (که در ایران هم پیدا می شود)هدف قرار گرفت و آنگونه كه بعدها منتشر شد اين موشك با خاموش كردن رادار به سمت اين ناوچه روانه شده است.
48 ساعت پس از حمله وحشيانه صهيونيست ها به قانا و كشتار زنان و كودكان بي دفاع، يكي ديگر از ناوهاي ساعر 5 مورد اصابت قرار گرفت و غرق شد.
نكته جالب در زمينه هدف قرار گرفتن اين ناوچه هاي مدرن اسرائيل آن بود كه اسرائيل پس از شليك موفق و برق آساي حزب الله لبنان به اولين ناوچه، اعلام كرد كه سيستم هاي شناسائي و مقابله اين ناوچه خاموش بوده است. با اينكه اين ادعاي رژيم صهيونيستي در شرايطي كه اين رژيم در حالت جنگ قرار داشت، امري غيرقابل پذيرش از سوي كارشناسان نظامي محسوب شد اما زماني كه سيد حسن نصرالله در مصاحبه زنده خود از مردم خواست تا 2 دقيقه ديگر شاهد منهدم شدن يك ناوچه مدرن ديگر اسرائيل باشند و برخي شبكه‌هاي تلويزيوني نيز اين لحظه را به طور مستقيم به تصوير كشيدند، همگان متوجه شدند حزب الله باب ديگري از قدرت نظامي و طراحي تاكتيكي خود را به نمايش گذاشته و ديگر ادعاهاي مقامات صهيونيست در اين خصوص طرفداري نخواهد داشت.
تاكنون كمتر در خصوص توانمندي هاي حزب الله لبنان در بخش دريايي سخن گفته شده است ولي از بهت و حيرت فرماندهان نيروي دريايي زژيم صهيونيستي و نيز شگفتي كارشناسان نظامي از اين بخش از توانمندي آشكار نشده حزب الله لبنان مي توان به اهميت و سطح بالاي اين اقدام حزب الله پي برد.
با اينكه اين ناوچه ها از بالاترين سيستم هاي مدرن غربي براي حفاظت از خود بهره مي گرفتند اما نحوه انهدام و عدم اطلاع خدمه و فرماندهان اين شناورها از اين موضوع، نمونه اي از ضعف هاي متعدد تكيه بر قابليتهاي اين تجهيزات را نشان داد.
جالب‌تر آنكه بعد از 2 روز بمباران بي وقفه در آغاز جنگ 33 روزه، رسانه‌هاي اسراييلي اعلام كردند كه به احتمال قوي سيد حسن نصرالله كشته شده است اما غروب 23 تير 1385سيد حسن نصرالله مصاحبه اي تلفني با تلويزيون "المنار" انجام داد به همه صهيونيست ها قول داد كه به زودي مي فهمند كه چه احمق هايي بر آنها حكومت مي كنند و در آخر مصاحبه نيز براي اينكه نشان دهد اين مصاحبه مستقيم است و از قبل ضبط نشده، سخنان خود را اينگونه پايان برد:" اتفاقات غير منتظره اي كه قولش را به اسراييلي ها داده بودم از الان آغاز مي شود. همين حالا يك ناوچه اسراييلي كه در آب هاي مقابل بندر "صور" مستقر شده بود و اماكن و ابنيه و زير سا خت هاي حياتي لبنان را هدف قرار مي داد، توسط مجاهدان حزب الله هدف قرار گرفته و با سرنشينان آن در حال سوختن است و اين تازه اول كار است و اتفاقات غير منتظره بعدي در راه است "
همزمان با اداي اين جملات ، شبكه " المنار" تصاوير مربوط به سوختن ناوچه اسراييلي را به طور زنده پخش كرد و تقريبا همه تلويزيون هاي شناخته شده دنيا كه در حال پخش زنده ي صحبت هاي سيد حسن نصرالله بودند اين تصاوير را در دنيا پخش كردند. مردم شهر " صور" هم با رفتن به ساحل يا پشت بام خانه ها به صورت مستقيم سوختن ناوچه اسراييلي را تماشا كردند.
چند دقيقه بعد تلويزيون دولتي اسراييل به نقل از ستاد ارتش، خبر انهدام ناوچه نيروي دريايي اسراييل را تاييد كرد. چنين حادثه اي از سال 1967 ميلادي(1347 شمسی) بي سابقه بود. اخرين كشتي جنگي اسراييلي در همين سال(1347شمسي) از بين رفته بود، آنهم به وسيله نيروي دريايي ارتش مصر.
انهدام ناوچه جنگي اسراييل در 23 تیر 1385 شمسي كار بزرگي بود. نيروي دريايي اسراييل در حدود 40 سال گذشته هيچ مزاحمي در آب هاي درياي مديترانه نداشت.
ساعر به طور پيوسته مي تواند 7400 كيلومتر در آب حركت كند.
هنوز هم بحث درباره علت و نحوه انهدام ناوچه هاي اسرائيلي بين كارشناسان صورت مي گيرد ولي آنچه كه مسلم است نوع هدف گيري و قدرت دريايي حزب الله لبنان به تائيد همه رسيده است.

مشخصات ساعر :

طول: 85.6 متر
عرض: 10.39
بيشترين سرعت: 33 گره دريايي
آبخور ناو: 3.17 متر
برد: 4000 ناتيكال مايل
خدمه: 61 نفر شامل 25 افسر و 36 سرباز و 10 خدمه هوايي
منابع:
مجله جنگ افزار
سايت نظامي اسراييليwww.israeli-weapons.com
سایت جامع دفاع مقدس ساجد Sajed.ir





نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط