دایره المعارف‌ها

نوعی از کتاب‌ها که می‌توان درباره‌ی موضوعات مختلف اطلاعات بسیاری را به دست آورد، دایره المعارف‌ها هستند. دایره المعارف‌ها را می‌توان زنگ تفریح علمی کتابخوانی نامید. چون هیچ کس یک دایره المعارف را از اول...
دوشنبه، 1 بهمن 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ناهید اسدی
موارد بیشتر برای شما
دایره المعارف‌ها
کتاب‌هایی که همه فن را حریف اند

ما می پرسیم: «شما خودتان را چقدر می‌شناسید؟» شما جواب می‌دهید:«خب هرکسی خودش را می‌شناسد! این چه سوالی است دیگر؟!» ما می‌پرسیم: «شما کجا زندگی می‌کنید؟» شما کمی فکر می‌کنید و جواب می‌دهید: «برای چه این سوال‌ها را می‌پرسید؟»
 
شاید شناخت ما محدود به اسم، فامیل، روحیات و خصوصیات اخلاقی باشد. اما چیزی که وجود دارد، جهانی است که درون ماست و ما در جهانی زندگی می‌کنیم که بسیار پیچیده و پر رمز و راز است. شناخت ما و دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم، با دانستن اجزای کوچک آن میسر می‌شود و نیاز به تخصص‌های بسیاری است. مثل پزشکی، مهندسی، علوم طبیعی و معارف انسانی. اما چطور می‌شود در زمانی که دانش‌آموز هستیم و در زمینه‌ی خاصی تخصص نداریم شروع به یادگیری بخشی از دنیایی کنیم که کنجکاوی ما را بر می‌انگیزد؟ خیلی وقت‌ها شده است که سوال‌های بسیاری درباره‌ی بدن‌مان، شهرمان و اختراعات جدید دنیا داریم اما حوصله نکرده‌ایم کتاب قطوری که در این زمینه نوشته شده است را بخوانیم و یا کتاب‌هایی که وجود دارد، متناسب با سن و اطلاعات ما نیست. اصلا شاید ما نیاز به اطلاعات کامل و جامع نداشته باشیم و کمی آشنایی با این موضوع برای ما کافی باشد.

نوعی از کتاب‌ها که می‌توان درباره‌ی موضوعات مختلف اطلاعات بسیاری را به دست آورد، دایره المعارف‌ها هستند. دایره المعارف‌ها را می‌توان زنگ تفریح علمی کتابخوانی نامید. چون هیچ کس یک دایره المعارف را از اول تا آخر نمی‌خواند. دایره المعارف هم همه چیز را درباره‌ی یک موضوع نمی‌گوید. حرفش در همین اندازه است که یک آشنایی بدست دهد.

 
بیایید از یک دایره المعارف بدن انسان شروع کنیم. یکی از دایره المعارف‌های خوب و روان در این موضوع، نوشته‌ی جین گرین و ترجمه‌ی پریسا همایون روز است. موسسه نشر پنجره این کتاب را در 240 صفحه چاپ کرده است. شما در این دایره المعارف می‌توانید بخش‌های متنوعی از بدن را انتخاب کنید، مثل: اسکلت، ماهیچه‌ها، خون و قلب، تنفس، گوارش، مغز و حواس و پوست و مو. هر کدام از این بخش‌ها، به موارد متنوعی اشاره دارد، مثلا در بخش مغز و حواس به تمام قسمت‌های اصلی این بخش مانند مغز، نخاع، حواس بینایی و شنوایی و موارد بسیار دیگر می‌پردازد. آموزش و انتقال مفاهیم با جملات ساده و شکل‌های متنوع است. به همین دلیل یادگرفتن هم سریع و هم جذاب می‌شود.
 
دایره المعارف‌ها را می‌توان زنگ تفریح علمی کتابخوانی نامید. چون هیچ کس یک دایره المعارف را از اول تا آخر نمی‌خواند. دایره المعارف هم همه چیز را درباره‌ی یک موضوع نمی‌گوید. حرفش در همین اندازه است که یک آشنایی بدست دهد.
کتابخانه‌ها دارای دایره المعارف‌های مختلفی هستند. یکی از کارهایی که می‌توان با این دایره المعارف‌ها انجام داد، خواندن دسته جمعی است. مثلا زنگ تفریح‌ها یا در مهمانی‌های دوستانه. دور هم نشستن و خواندن اینگونه دایره المعارف‌ها می‌تواند هم لذت بخش و هم بسیار مفید و سود مند باشد. شما هم می‌توانید در کتابخانه‌ی شخصی خودتان در زمینه‌ای که دوست دارید، دایره المعارفی داشته باشید و زمان‌هایی کوتاه را به خواندن اختصاص دهید. 
 نویسنده: سیده افروز ارزه گر


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط