تفسیر آیه 14 سوره اسراء

در فضیلت این سوره از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده: هر کس این سوره را بخواند و هنگام خواندن آیه ای که درباره پدر و مادر است دچار رقت قلب شود در بهشت اجری به او داده می شود که برابر ۲۴۰۰...
جمعه، 22 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تفسیر آیه 14 سوره اسراء

سوره اسراء (آیه 14)

اِقْرَأْ کِتَبَکَ کَفَى‏ بِنَفْسِکَ الْیَوْمَ عَلَیْکَ حَسِیباً«14»

در قیامت به انسان گفته مى‏ شود:کتابت را بخوان، کافى است که امروز، خودت حسابگر خویش باشى.
 
نکته‏ ها
امام صادق‏ علیه السلام مى ‏فرماید: انسان، اعمال خویش را در پرونده ‏ى خود چنان واضح مى ‏بیند که گویى همان ساعت آن را مرتکب شده است.(تفسیر نورالثقلین)

فخر رازى مى‏ گوید: مراد از کتاب، صفحه‏ ى روح است که اعمال انسان در آن اثر مى‏ گذارد و مراد از خواندن، درک و فهم آن است، (تفسیر کبیر)در تفسیر المیزان،کتاب، به حقیقت اعمال تفسیر شده است.
 
در روایات بسیارى توصیه شده که انسان پیش از قیامت، به حساب کار خود رسیدگى کند. «حاسبوا انفسکم قبل أن تُحاسبوا»(بحار، ج 70، ص 73) و اینگونه محاسبه‏ ها، زمینه‏ ى بیدارى انسان و نبود آن نشانه‏ ى غفلت اوست.

در حدیث آمده است: هر کس در دنیا از خود حساب بکشد، حسابش در آخرت آسان است. پس باید در همین دنیا کتاب زندگى و پرونده‏ ى اعمال خود را بخوانیم تا ضعف‏ ها را جبران و از بدى ‏ها توبه کرده و به اعمال نیک خود بیافزاییم.

( پدرى از فرزندش خواست تمام کردار یک روزش را بنویسد، فرزند انجام داد.روز دیگر باز پدر همان تقاضا را تکرار کرد. فرزند به جزع افتاد که این کار دشوار است، معافم بدار. پدر گفت: فرزند عزیزم! اینگونه تمام اعمالت ثبت مى ‏شود و البتّه در قیامت کشف شده و از کردارت شرمنده خواهى شد. (تفسیر کشف‏الاسرار) )
 
پیام ها
1- در قیامت، همه‏ ى مردم قادر به خواندن نامه ‏ى اعمال خود مى‏ شوند. «اِقرَء»

2- در قیامت، وجدان‏ها بیدار مى‏ شود. «نفسک»

3- قیامت، دادگاهى است که مجرم علیه خودش حکم مى ‏کند. «کفى بنفسک الیوم علیک حسیبا»


منبع: وبلاگ فرهنگ قرآن


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط