درمان سرما خوردگی با دارو های گیاهی

بیماری به ظاهر ساده‌ای که می‌تواند شما را چند روز از کار و زندگی بیندازد و اگر بدن ضعیفی داشته باشید، بارها در طول فصول سرد سال کلافه تان کند. اگر همان ابتدای سرماخوردگی چند راه ساده خانگی را امتحان کنید و البته حواستان به رعایت چند نکته هم باشد، می‌توانید از شدیدتر شدن سرماخوردگی جلوگیری کنید و سریع تر به روال عادی زندگی برگردید.
شنبه، 14 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درمان سرما خوردگی با دارو های گیاهی

۲۰ بهترین داروی گیاهی برای درمان سرماخوردگی

متاسفانه با نزدیک شدن به فصل‌ های سرد سال امکان سرماخوردگی در میان افراد نیز بیشتر می‌ شود.

اجازه ندهید چنین شرایطی شما را اذیت کند. به جای اینکه به دنبال داروهای شیمیایی باشید و خود را با چنین مواردی درمان کنید می‌ توانید از گیاهانی که در این مقاله بیان می کنیم استفاده کنید. این گیاهان می‌ توانند درد گلو را بهتر کنند و احساس خوبی در شما ایجاد نمایند.
 
هشدار
اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می‌ دهید، قبل از مصرف گیاهان دارویی با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
 
1.گَوَن (Astragalus)
این گیاه از تیره نخود است. شما می‌ توانید از ریشه این گیاه استفاده کنید تا به سیستم ایمنی خود شانس مبارزه با بیماری‌ ها را بدهید.

ریشه زردرنگ آن حاوی ترکیباتی است که می‌ تواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند، تشکیل آنتی بادی‌ ها را ترویج نماید، تشکیل سلول‌ های تی را افزایش دهد و در نهایت مقدار گلبول‌های سفید مبارزه کننده با عفونت را افزایش دهد.

شما می‌ توانید ریشه این گیاه را برش دهید و به سوپ و آب سبزیجات اضافه کنید.
 
نکته مهم
اگر باردار هستید یا در حال شیر دادن به نوزاد خود می‌ باشید از مصرف این گیاه خودداری کنید.
 
2.ریحان (Ocimum basilicum)
ریحان، (نام علمی: Ocimum basilicum) نام گیاهی یک‌ ساله از تیره نعناعیان است. برای اینکه بتوانید از خاصیت این گیاه در فصل زمستان نیز استفاده کنید، برگ‌ های آن را به صورت ریز خرد کنید و در ظرف مخصوص یخ قرار دهید.

سپس این ظرف را با آب پر کنید و در فریزر بگذارید. ریحان به کاهش تب کمک می‌ کند و نشانه های سرماخوردگی، سرفه و آنفلونزا را کاهش می‌ دهد.
 
3.فلفل سیاه (Piper nigrum)
این ادویه احتمالا در آشپزخانه همه افراد پیدا می‌ شود. در چین که فلفل سیاه با عنوان hu jiao شناخته شده است، برای تسکین سرماخوردگی و نشانه‌ های آن بسیار محبوب است. به همین خاطر شما نیز می‌ توانید این ادویه را به سوپ یا غذاهای خود بیفزایید و از مزایای آن لذت ببرید.
 
4.نعنای گربه‌ای (Nepeta cataria)
نعناع گربه‌ ای، (نام علمی: Nepeta cataria) نام یک گونه از تیره نعناعیان است. این گیاه تنها برای گربه‌ های کوچک به کار نمی‌ رود.

از آنجایی که این گیاه تعریق را تحریک می‌ کند، در درمان تب نیز مفید خواهد بود. شما می‌ توانید آن را در سالاد خود بریزید یا از این گیاه برای تهیه چای استفاده کنید.
 
نکته مهم
اگر باردار هستید از مصرف این گیاه خودداری کنید.
 
5.دارچین
زمانی که دچار سرماخوردگی شدید تنها قسمت بیرونی بدن خود را گرم نکنید. در چنین شرایطی گرم کردن درون بدن نیز می‌ تواند موثر باشد.

دارچین برای گرم نگه داشتن بدن و پاک کردن احتقان مخاطی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.
 
نکته مهم
اگرچه این گیاه به عنوان ادویه آشپزی امن و بی خطر است اما اگر باردار هستید از دارچین به عنوان گیاه دارویی استفاده نکنید.
 
6.پریمولا وریس
پریمولا وریس (نام علمی: Primula veris) نام یک گونه از سرده پامچال است. ریشه این گیاه زیبا می‌ تواند به هنگام سرماخوردگی به شما کمک کند.

ریشه این گیاه حاوی triterpenoid saponins(ساپونین‌‌ های تری‌ترپنوئیدی) است که خواص خلط آوری قدرتمندی دارد.

از این گیاه برای درمان خلط و احتقان سینه استفاده کنید. ریشه آن را در آب بریزید(یک پیمانه آب برای هر اونس ریشه این گیاه) و سپس بجوشانید.

دما را پایین بیاورید و به مدت ۲۰ دقیقه آهسته بجوشانید. سپس آن را ابکشی کنید و بنوشید.
 
نکته مهم
اگر باردار هستید یا داروهایی همچون اسپرین یا داروهای ضد انعقاد همچون وارفارین را مصرف می‌ کنید از مصرف این گیاه باید پرهیز کنید.
 
7.سرخار گل
سرخار گل (نام علمی: Echinacea purpurea) نام یک گونه از زیر خانواده کاسنیان آستروئیده است. این لیست بدون وجود گیاه سرخار گل تکمیل نخواهد بود.

این گیاه زمانی که در مراحل اولیه عفونت مورد استفاده قرار می‌ گیرد بسیار موثر خواهد بود. شما می‌ توانید با جوشاندن ریشه این گیاه در آب به مدت ۱۰ دقیقه، از خواص آن لذت ببرید.
 
نکته مهم
اگر به گیاهانی که در خانواده کاسنیان قرار دارند حساسیت دارید بهتر است مراقب این گیاه نیز باشید.
 
8.آقطی کانادایی(Sambucus Canadensis)
آقطی کانادایی(نام علمی: Sambucus nigra subsp. canadensis) نام یک زیرگونه از گونه آقطی سیاه است.

به خاطر خواص درمانی زیادی که این گیاه دارد در میان افراد محبوب است. مطالعات مختلف نشان می‌ دهد که شربت و عصاره این گیاه می‌تواند نشانه‌ ها و دوره آنفلونزا را کاهش دهد. شما می‌ توانید از گل این گیاه نیز در تهیه چای استفاده کنید.
 
9.اکالیپتوس (Eucalyptus globulus)
در حقیقت این گیاه اغلب برای به عنوان یک داروی بدون نسخه به کار می‌ رود. استشمام بخار روغن اکالیپتوس که در آب ریخته شده است می‌ تواند سینوس‌ ها را تمیز کند و از عفونت آن‌ ها بکاهد.
 
10.سیر (Allium sativum)
مردم سال‌ هاست که از سیر به عنوان یک ماده درمانی استفاده می‌ کنند. اینکار دلایل بسیار زیادی دارد.

به خاطر وجود خواص آنتی ویروسی، ضد التهابی و ضد قارچی این گیاه، می‌ توان از آن به عنوان یک درمان خانگی در سرماخوردگی و آنفلونزا استفاده کرد.

به همین خاطر جای تعجب و شگفتی نیست که مطالعات و تحقیقات انجام شده نشان داده است که مکمل سیر می تواند از سرماخوردگی جلوگیری کند.
 
11.زنجبیل (Zingiber officinale)
زنجبیل یکی از مواردی است که برای تعریق مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این گیاه برای پایین آوردن تب و تسکین سایر نشانه‌ های سرماخوردگی و آنفلونزا مفید است. یک پیمانه آب جوش را بر روی نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بخیسانید.

مایع را در لیوان بریزید و پودر آن را دور بیندازید. شما می‌ توانید از این مایع برای غرغره کردن نیز استفاده کنید. در چنین شرایطی گلودرد بهبود می‌ یابد.
 
نکته مهم
زنجبیل زمانی که به عنوان ادویه در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد امن و بی خطر است اما اگر باردار هستید یا سنگ صفرا دارید از آن به عنوان یک گیاه درمانی استفاده نکنید.
 
12.گندنای کوهی (Marrubium vulgare):
گندنای کوهی یا فراسیون سفید، گیاهی گلدار از خانواده نعناعیان است. این گیاه بومی اروپا، شمال آفریقا و آسیا می‌ باشد. دیگر نیازی نیست از شربت سرفه استفاده کنید.

شما می‌ توانید به کمک این گیاه شربت سرفه خود را در منزل تهیه کنید. برای انجام اینکار کافیست ۲۸ گرم از برگ این گیاه را در ۲ پیمانه آب بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.برگ‌ های آن را در بیاورید و از صافی رد کنید. مایع باقی مانده را اندازه گیری کنید. به آن عسل بیفزایید و خوب ترکیب کنید.

مطمئن شوید که از عسل طبیعی استفاده می‌ کنید. شما می‌ توانید این شربت را به مدت ۲ ماه در بطری سر بسته در یخچال نگه دارید.

مقدار مصرف آن حدود یک قاشق چایخوری و ۴ بار در روز است.
 
نکته مهم
اگر باردار هستید یا در حال شیر دادن به نوزاد خود می‌ باشید از مصرف این گیاه خودداری کنید.
 
13.ترب کوهی (Armoracia rusticana)
ترب کوهی (نام علمی: Armoracia rusticana) نام یک گونه از تیره شب‌ بویان است. این ریشه ارزشمند نه تنها حاوی ویتامین C است بلکه در برگیرنده ایزوتیوسیانات و sulforphane است.

این دو ترکیب برای پاک کردن خلط مورد استفاده قرار می‌گیرند. شما می‌توانید با رنده کردن این ریشه و اضافه کردن زنجبیل به آن یک ماده درمانی عالی بسازید.
 
نکته مهم
اگر باردار هستید یا در حال شیر دادن به نوزاد خود می‌باشید بهتر است از مصرف این گیاه پرهیز کنید. همچنین اگر از بیماری‌هایی همچون اختلالات کلیوی و گوارشی رنج می‌برید بهتر است این گیاه را مصرف نکنید.
 
14.زوفا(Hyssopus officinalis)
معمولا افرادی که در حوزه طب سنتی فعالیت دارند از این گیاه برای تسکین نشانه های سرماخوردگی، آنفلونزا و سایر عفونت‌های تنفسی استفاده می‌ کنند.

این گیاه طعمی بین نعناع و مریم گلی دارد و می توان از آن در سوپ و سایر غذاها استفاده کرد.
 
نکته مهم
اگر باردار هستید از این گیاه استفاده نکنید.
 
15.فرنجمشک (Melissa officinalis)
فرنجمشک یا وارنگ بو مسکن و ضد اگزمای پوستی ناشی از استرس می‌ باشد. از فرنجمشک برای تسکین و رفع درد و ناراحتی ناشی از گوارش شامل گاز و باد معده نیز بهره می‌ گیرند.

این گیاه حاوی ویتامین C است و می توان از آن یک چای خوشمزه تهیه کرد. یک پیمانه از آب جوش را روی ۵ الی ۶ عدد برگ تازه این گیاه یا یک قاشق چایخوری از برگ‌های خشک آن بریزید.

به مدت ۵ دقیقه در آب بخیسانید و سپس برگ های آن را بردارید(از صافی رد کنید). این چای می‌ تواند به تسکین دل درد کمک کند.
 
نکته مهم
اگر شرایط تیروئیدی دارید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایید.
 
16.پوتار (Cymbopogon citrates)
پوتار(نام علمی: Cymbopogon citratus) نام یک گونه از سرده علف لیمو است. معمولا بیشتر افراد از برگ های این گیاه برای تهیه چای استفاده می‌ کنند.

مصرف این چای می‌ تواند به بهبود تب، سرفه و سرماخوردگی کمک کند. یک پیمانه آب جوش را روی ۵ الی ۶ عدد از برگ‌ های تازه پوتار یا یک قاشق چایخوری از برگ‌ های خشک آن بریزید.

روش دیگری نیز برای استفاده کردن از این گیاه وجود دارد. شما می‌ توانید آن را در وان حمام بریزید و در داخل آن بنشینید.
 
17.ریشه شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra)
این گیاه همانند یک ماده خلط آور عمل می‌ کند. شما می‌ توانید از این گیاه برای ساخت شربت سرفه استفاده کنید.

این گیاه خاصیت تسکین دهندگی دارد و می‌ تواند گلو درد و سرفه را درمان کند. یک قاشق چایخوری از ریشه شیرین بیان را در یک پیمانه آب بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه با دمای کم بجوشانید. سپس ابکشی کنید. شما می‌ توانید به مدت ۷ روز، ۲ الی ۳ پیمانه از آن را در روز بنوشید.
 
نکته مهم
اگر باردار هستید، بیماری قلبی، کبدی یا پرفشاری خون دارید از این گیاه استفاده نکنید.
 
18.مرزنجوش (Origanum majorana)
دیگر نیازی نیست از داروهای ضد احتقان استفاده کنید. زمانی که این گیاه به سیستم تنفسی می‌ رسد، می‌تواند به پاک شدن سینوس‌ها و تسکین درد کمک کند. شما می‌ توانید روغن مرزنجوش را به وان حمام اضافه کنید و سپس از مزایای آن بهره مند شوید.
 
19.پنیرک پف‌ نبات (Althaea officinalis)
پنیرک پف‌ نبات (نام علمی: Althaea officinalis) نام یک گونه از تیره پنیرکیان است. قبل از اینکه افراد بخواهند از ژلاتین یا سایر محصولات برای تهیه شیرینی‌ ها استفاده کنند، این گیاه مورد استفاده قرار می‌ گرفت. چای تهیه شده از ریشه این گیاه می‌ تواند به تسکین گلو درد کمک کند.

یک پیمانه آب را با ۲۸ گرم از ریشه این گیاه ترکیب کنید و به مدت ۲۰ دقیقه با دمای کم بجوشانید. سپس آن را ابکشی کنید و از آن لذت ببرید.
 
نکته مهم
این گیاه ممکن است جذب سایر داروها را به تعویق بیندازد.
 
20.گل ماهور اروپایی (Verbascum Thapsus)
گل ماهور اروپایی (نام علمی: Verbascum thapsus) نام یک گونه از تیره گل‌میمونیان است. این گیاه به طور سنتی درمانی برای مشکلات تنفسی محسوب می‌ شود و یکی از روش‌ های طبیعی است که می‌ توان از آن برای درمان عفونت گوش استفاده کرد.

معمولا متخصصان توصیه می‌ کنند از این گیاه برای درمان مشکلات تنفسی و نیز تسکین گلو درد استفاده شود. یک پیمانه آب جوش را بر روی یک الی دو قاشق چایخوری از برگ‌ های تازه آن بریزید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه بخیسانید. سعی کنید آن را از صافی رد کنید.


منبع: سایت مجله سلامت


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما