خواص درمانی روغن آفتابگردان

طبع روغن آفتابگردان گرم و خشک می باشد. روسیه، اوکراین و آرژانتین بزرگترین تولید کنندگان روغن آفتابگردان خالص در جهان هستند. روغن آفتابگردان حاوی مقادیر بالایی اسید های چرب اشباع نشده از جمله اسید پالمیتیک،...
سه‌شنبه، 27 اسفند 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خواص درمانی روغن آفتابگردان

از کاربردهای روغن آفتابگردان چه می دانید؟ خواص روغن آفتابگردان

فواید سلامتی روغن آفتابگردان شامل توانایی آن در بهبود سلامت قلب، افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت پوست، جلوگیری از سرطان، کاهش کلسترول، محافظت در مقابل آسم، و کاهش التهاب می باشد. اگر چه بسیاری از مردم تقریبا با دانه های آفتابگردان آشنا هستند، بسیاری از افراد به محض فکر کردن به آفتابگردان از آن به عنوان منبع روغن گیاهی بسیار سالم که می تواند جایگزین برخی از روغن های پخت و پز سالم موجود در بازار شود، یاد نمی کنند.

روغن آفتابگردان در برخی از لوازم آرایشی نیز استفاده می شود. روغن آفتابگردان یک روغن غیر فرار است که می تواند به راحتی از دانه های آفتابگردان استخراج شود. تولید کنندگان اصلی روغن آفتابگردان عبارتند از روسیه، اوکراین و آرژانتین، اما این روغن در سراسر جهان برای تهیه غذاهای مختلف استفاده می شود.

یکی از دلایل اصلی محبوبیت رو به رشد روغن آفتابگردان، میزان قابل توجه اسید چرب اشباع آن است که شامل اسید پالمیتیک، اسید استئاریک، اسید اولئیک و اسید لینولئیک است. ترکیبی از اسیدهای چرب در بدن برای حفظ عناصر مختلف سلامت انسان بسیار مهم است و روغن آفتابگردان می تواند این تعادل را حفظ کند.

علاوه بر این، برخی از این اسید های چرب و همچنین ویتامین E و سایر ترکیبات آلی، به عنوان آنتی اکسیدان در روغن آفتابگردان عمل می کنند، به این معنی که آنها می توانند به طور مثبت بر طیف وسیعی از بیماریهایی که افراد به طور مرتب از آن رنج می برند، تاثیر بگذارند. این روغن همچنین دارای چربی های غیر اشباع بیشتری نسبت به سایر روغن های گیاهی مورد استفاده معمول هستند و با اشتیاقی که اخیرا مردم برای تغذیه سالم و جستجوی گزینه های جایگزین دارند، روغن آفتابگردان در بازار بین المللی بسیار مطلوب است.
 

فواید سلامتی روغن آفتابگردانی

روغن آفتابگردان دارای فواید سلامتی شگفت انگیز برای همه است. بیایید این فواید را به صورت مفصل بررسی کنیم.
 
کاهش میزان کلسترول
تعادل اسیدهای چرب موجود در روغن آفتابگردان، شامل مقدار قابل توجهی از اسید لینولئیک (اسید چرب امگا ۶) بسیار خوب است. اگر چه اسیدهای چرب امگا ۶ معمولا کلسترول بد در نظر می شوند، اما باز هم برای بدن ضروری هستند.

پیدا کردن تعادل سالم کلسترول خوب (امگا ۳) و کلسترول بد بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این روغن آفتابگردان حاوی هیچ چربی اشباعی نیست، بدین معنا که در واقع می تواند کلسترول کلی بدن شما را کاهش دهد.
 
درمان پای ورزشکار
تحقیقات نشان می دهند که روغن آفتابگردان درمانی موثر برای درمان پای ورزشکار (Tinea pedis) نیز می باشد. پای ورزشکار عفونتی قارچی است که بین انگشتان پا شروع می شود. و کاربرد موضعی روغن آفتابگردان کمک می کند تا سریعتر این عفونت درمان شود.
 
تقویت سلامت قلب
روغن آفتابگردان باعث کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز می شود که باعث شل شدن شریان ها، افزایش فشار خون و افزایش شانس ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی می شود. روغن آفتابگردان، البته به اندازه، انتخاب خوبی برای کسانی است که می خواهند از سلامت قلب خود مراقبت کنند.
 
بهبود سیستم ایمنی
روغن آفتابگردان غنی از ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند. ویتامین E به طور مستقیم با جلوگیری از بیماری های قلبی و تقویت سیستم ایمنی بدن شما مرتبط است.
 
مراقبت از پوست
روغن آفتابگردان که غنی از ویتامین E است به طور خاص به بهبود سلامت پوست و بازسازی سلول های پوستی مرتبط میشود. این بدان معنی است که پوست شما در برابر آسیب های خورشید و همچنین تخریب طبیعی پوست با بالا رفتن سن که هنگام وجود رادیکال های آزاد در بدن، رخ می دهد، محافظت میشود.

آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین E رادیکال های آزاد را خنثی می کنند، و مانع تخریب یا آسیب رساندن به سلول های سالم پوستی میشود. شما با مصرف روغن آفتابگردان می توانید میزان کاهش جای زخم ها، بهبودی سریعتر زخم و درخشش طبیعی پوست خود را مشاهده کنید. این دلیل عمده ای است که نشان میدهد چرا روغن آفتابگردان معمولا در لوازم آرایشی استفاده می شود.
 
افزایش انرژی
مقدار اسید چرب موجود در روغن آفتابگردان با سطح انرژی در بدن مرتبط است. چربی های اشباع شده می توانند احساس کسلی به شما بدهند، در حالی که چربی های غیر اشباع، که روغن های آفتابگردان به فراوانی از آنها برخوردار هستند، می توانند انرژی شما را حفظ کنند.
 
پیشگیری از سرطان
همانطور که در بالا ذکر شد، روغن آفتابگردان غنی از آنتی اکسیدان ها و موادی است که به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند. ویتامین E، که دارای گروهی از ترکیبات شناخته شده به عنوان توکوفرول ها است، یک آنتی اکسیدان قوی است که می تواند رادیکال های آزاد را قبل از اینکه بتوانند سلول های سالم را به سلول های سرطانی تبدیل کند، از بین ببرد.

به ویژه، روغن آفتابگردان با پیشگیری از سرطان کولون مرتبط است، اما مطالعات تحقیقاتی برای تأیید اثرات آن بر انواع مختلف سرطان ها در حال انجام هستند.
 
کاهش التهاب
آسم میلیونها نفر از مردم جهان را تحت تاثیر قرار میدهد و این بیماری تنفسی می تواند از خفیف تا تهدید کننده زندگی متفاوت باشد. روغن آفتابگردان به دلیل ویژگی های ضد التهابی خود، که مدیون وجود ویتامین، و همچنین اسید های چرب مفید می باشد، با میزان و شدت پایین حملات آسم رابطه مثبت دارد.
 
کاهش شدت آرتروز
در کنار آسم، روغن آفتابگردان به کاهش شدت آرتریت نیز کمک میکند.
 
محافظت از بدن
روغن آفتابگردان تاثیر قابل توجهی بر سیستم ایمنی بدن و افزایش توانایی بدن برای مقاومت در برابر حملات ناشی از عفونت نیز دارد. روغن آفتابگردان با تقویت موانع غشایی پوست از پوست محافظت می کند، بنابراین ورود باکتری ها و ویروس ها بدن را دشوارتر می سازد.
 
پیشگیری از عفونت
روغن آفتابگردان برای نوزادان بسیار توصیه می شود، زیرا می تواند آنها را از عفونت ها محافظت کند، به ویژه هنگامی که زودرس متولد میشوند و به شدت به عفونت حساس هستند. همین ویژگی برای بزرگسالانی که از این روغن استفاده می کنند، نیز مفید است، هرچند اثرات آن ها خیلی چشمگیر به نظر نمی رسند.
 
موارد احتیاط
اگر چه اسید های چرب در روغن آفتابگردان در رژیم غذایی ما مهم و ضروری هستند، روغن آفتابگردان دارای محتوای امگا ۶ بالاتری نسبت به سایر روغن های گیاهی است. نگرانی هایی در مورد این موضوع وجود دارد، به خصوص برای افرادی که مشکلات چاقی و یا کلسترول دارند.

اگر روغن آفتابگردان، بدون افزایش آگاهانه میزان مصرف امگا ۳ بیش از حد مصرف شود، می تواند منجر به عدم تعادل اسید های چرب در بدن شود که خطرناک است. مادامی که بر چگونگی واکنش بدن و احساس خود نظارت داشته باشید، روغن آفتابگردان می تواند گزینه مفیدی برای افزودن به رژیم غذایی شما باشد.


منبع: سایت راستینه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط