جرا نوشابه رژیمی هم نخوریم؟

بیماران دیابتی بیش از دیگران با محصولات غذایی بدون قند آشنایی دارند. این فرآورده‌ها که با برچسب‌های «بدون قند» یا «No Sugar» یا «Sugar-free» یا «Zero» در بازار فرخته می‌شوند، روز به روز بیشتر می‌شوند و خیلی‌ها اعم از دیابتی‌ و غیردیابتی سعی می‌کنند این دست محصولات را در سبد خانوار خود جای دهند. در تهیه این محصولات، به جای شکر، از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌شود.
شنبه، 16 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جرا نوشابه رژیمی هم نخوریم؟

چند دلیل برای پرهیز از نوشابه‌ی رژیمی

متأسفانه غذاها و نوشیدنی‌هایی که ما بیشتر از همه دوست داریم، اغلب همان‌هایی هستند که می‌توانند آسیب‌های زیادی به بدن ما وارد کنند. همه‌ی ما می‌دانیم که نوشابه برای ما مضر است اما برخلاف انتظار، نوشابه‌ی رژیمی هم دارای مواد مضر بسیاری است که به مشکلات سلامتی متعدد مرتبط دانسته شده‌اند. در حقیقت نوشابه‌ی رژیمی ابدا هیچ گونه ارزش تغذیه‌ای ندارد.

اینها مشکلات عمده‌ای هستند که مواد موجود در نوشابه‌ی رژیمی می توانند ایجاد کنند.1

جرا نوشابه رژیمی هم نخوریم؟
 
آسم
بنزوات سدیم موجود در نوشابه که به‌عنوان نگهدارنده به‌کار می رود، با ابتلا به آسم مرتبط است. آیا می‌دانستید که هر روز ۱۱ نفر به‌خاطر آسم فوت می‌کنند؟ این ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ی مضر می‌تواند باعث راش‌های پوستی دردناک و خارش‌دار نیز شود.
 
سردرد و میگرن
سردرد و میگرن در اثر برخی از عوامل تحریک کننده به وجود می آید. بیشتر این تحریک کننده ها در مواد غذایی مختلف مانند شکلات تلخ، پنیرهای چرب و... وجود دارد. محققان موسسه مایوکلینیک آمریکا به این نتیجه رسیده اند که آسپارتام نیز یکی از عوامل محرک سردرد و میگرن است.2
 
دیابت
اگر مقدار زیادی نوشابه‌ی رژیمی می‌نوشید، ممکن است خطر ابتلا به دیابت‌تان را تا ۹۰ درصد افزایش دهید. دیابت، یک مشکل سلامتی است که کنترل آن سخت است و اگر به خوبی درمان نشود، شدت آن به‌سرعت افزایش خواهد یافت.
 
بیماری قلبی
نوشابه‌ی رژیمی حاوی شیرین‌کننده‌های مختلف است که خطر ابتلای شما را به سندروم متابولیک افزایش می‌دهند. این بیماری به نوبه‌ی خود، باعث افزایش شانس ابتلای شما به دیابت و بیماری های قلبی می‌شود. بیماری قلبی، یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر است.
 
چاقی
نوشابه‌ی رژیمی به‌شدت با میزان بالای چاقی مرتبط است. آنهایی که نوشابه‌ی رژیمی می‌نوشند، ۷۰ درصد بیشتر احتمال دارد که دچار افزایش سایز دور کمر شوند و این احتمال در آنهایی که به دفعات زیاد از نوشابه‌ی رژیمی استفاده می‌کنند، ۵۰۰ درصد بالاتر است.
 
زایمان زودرس
اگر زنان باردار نوشابه‌ی رژیمی مصرف کنند، احتمال زایمان زودرس‌شان تا حد زیادی افزایش می‌یابد. زایمان زودرس می‌تواند مشکلاتی برای نوزاد و همچنین عوارضی برای مادر ایجاد کند.
 
کاهش عملکرد انسولین
هرچند ادعا می شود شیرین کننده های مصنوعی جزو جایگزین های مناسب قند برای دیابتی ها هستند در این خصوص اختلاف نظرهای بسیاری وجود دارد.

نتایج بررسی هایی که در انجمن دیابت آمریکا انجام شده است، نشان می دهد که مصرف آسپارتام ممکن است باعث کاهش حساسیت و عملکرد درست انسولین شود. در نتیجه بیشتر متخصصان بر این باورند که آسپارتام نمی تواند جایگزین مناسب و مطمئنی برای قند باشد و دیابتی ها باید از مصرف آن خودداری کنند.2
 
مشکلات باروری
قوطی‌هایی که نوشابه‌های رژیمی اغلب در آنها ریخته می‌شوند، حاوی BPA هستند؛ یک ماده‌ی شیمیایی که با ابتلا به سرطان مرتبط است. این ماده در ظروف پلاستیکی مانند بطری شیر بچه‌ها و بطری‌های آب نیز وجود دارد. این ماده برای سیستم غدد درون‌ریز شما بسیار خطرناک است و باعث ایجاد مشکلات باروری می‌شود.

جرا نوشابه رژیمی هم نخوریم؟
 
مشکلات کلیه
میزان اسید فسفریک موجود در نوشابه‌ها بسیار زیاد است که می‌تواند باعث ایجاد سنگ کلیه و مشکلات دیگری در کلیه‌های شما شود. آسیب به عملکرد کلیه می‌تواند به دیالیز یا حتی پیوند کلیه منجر شود.
 
پوکی استخوان
اسید فسفریک علاوه بر مشکل کلیوی می‌تواند به تجزیه استخوان‌های شما و در نتیجه به پوکی استخوان منجر شود. دلیلش این است که فسفر، کلسیم استخوان‌ها را می‌گیرد و آنها را از طریق ادرار دفع می‌کند. بدون کلسیم کافی، استخوان‌های شما شکننده‌تر می‌شوند.

جرا نوشابه رژیمی هم نخوریم؟
 
پوسیدگی دندان
سطوح بالای اسیدها مانند اسید فسفریک در نوشابه، مینای روی دندان‌های شما را حل خواهد کرد و به پوسیدگی دندان و به دنبال آن، ازدست دادن دندان منجر می شود. اگر پوسیدگی به اعصاب و ریشه‌ها در پایه‌ی دندان‌های شما برسد، دندان آسیب‌دیده ازبین می‌رود و آبسه ایجاد می‌شود.
 
نوسانات خلقی
اگرچه ممکن است نوشیدن یک نوشابه ی رژیمی برایتان آرامش بخش باشد، اما احتمالا در حقیقت چنین تأثیری ندارد. طبق تحقیقات، شیرین کننده های مصنوعی ارتباط زیادی با افزایش خطر ابتلا به افسردگی دارند. در حقیقت، احتمال ابتلا به افسردگی در کسانی که به طور مداوم از این نوشیدنی ها استفاده می کنند، ۳۰ درصد بیشتر است.

پژوهشی نشان داد ترک یا کم کردن مصرف نوشیدنی های رژیمی حاوی شیرین کننده های مصنوعی یا جایگزین کردن آن ها با قهوه ی شیرین نشده، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد. محققان این پژوهش بیان می کنند: «تحقیقات بیشتری در این خصوص نیاز است و افراد مبتلا به افسردگی باید به مصرف داروهای ضد افسردگی که پزشک برای آن ها تجویز کرده ادامه دهند.»3
 
سرطان‌زاها
نوشابه‌ی رژیمی، پر از مواد سرطان‌زا مانند رنگ کارامل، فرمالدئید و بنزوات پتاسیم است. تمام این مواد شیمیایی با میزان بالای ابتلا به انواع سرطان‌های مختلف مرتبط‌اند و معمولا در نوشابه‌های رژیمی وجود دارند.
 
نداشتن ارزش غذایی
هیچ یک از انواع نوشابه ارزش غذایی ندارند. بسیاری از مردم تصور می کنند چون نوشابه های رژیمی فاقد کالری هستند مصرف این نوشیدنی ها مانند مصرف آب است. این تصور اشتباه است. شیرین کننده ی مصنوعی ِ «اسپرتیم» باعث بروز مشکلات مختلفی در بدن می شود و ارزش چنین صدماتی را ندارد. اگر احساس تشنگی کردید یا تصمیم داشتید چیزی بخورید که کالری زیادی نداشته باشد، تنها آب بنوشید.3

پینوشتها
1.www.rastineh.com
2.www.asriran.com
3.www.rooziato.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط