این افراد نباید انار بخورند

انار میوه ای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد. با ما همراه شوید تا با خواص خوردن انار و البته مضرات آن و اینکه چه کسانی نباید انار بخورند آشنا شوید.
چهارشنبه، 28 خرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
این افراد نباید انار بخورند
انار از مهمترین میوه های فصل پاییز است که از آن به عنوان میوه ای بهشتی هم یاد میشود. این میوه حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان فراوانی است به طوری که از قدیم مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی شماری برشمرده اند. نام انار از کلمه ای یونانی به معنای سیب با هسته های زیاد گرفته شده است و با توجه به خواص غذایی و دارویی فراوانی که دارد ، مصرف آن برای برخی از افراد مضر می باشد. اگر به مصرف انار علاقه مندید ، مضرات این میوه خوشمزه را نیز در نظر بگیرید و در خوردن آن زیاده روی نکنید. در این بخش به شما می گوییم که مصرف انار چه مزایا و معایبی دارد و همچنین خوردن آن برای چه کسانی مضر است.1


طبع انار

مزاج انار به طعم آن بستگی دارد. مزاج انار به طور کلی سرد و خشک است و هر چه ترش تر باشد مزاج سرد و خشکی آن نیز بیشتر است. انار شیرین مزاجی سرد و معتدل دارد و بهترین زمان برای مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است.1


ارزش غذایی انار

جداول ترکیب و ارزش غذایی انار در یک صد گرم انار2
این افراد نباید انار بخورند
این افراد نباید انار بخورند
این افراد نباید انار بخورند


خواص انار


انار: خداحافظ آلزایمر
مصرف منظم انار باعث جلوگیری از آسیب‌های عصبی می‌شود. هنوز مطالعات جامع و دقیقی در این رابطه انجام نشده است اما به نظر می‌رسد که تأثیر آنتی‌اکسیدانی انار از سیستم عصبی ما در برابر آسیب‌های پیری حفاظت کرده و به این ترتیب از ابتلا به بیماری آلزایمر نیز پیشگیری می‌کند. حالا که فصل انار است توصیه می‌کنیم هر روز از این میوه‌ خوشمزه مصرف کنید.

انار؛ ضد‌سرفه‌ طبیعی
انار حاوی میزان زیادی ویتامین B6 می‌باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. به این خاصیت انار خواص ضدالتهابی فلاوونوئیدها و خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی‌اش را نیز اضافه کنید. از این رو همین انار برای سرفه‌هایی که همچنان ادامه دارند عالی است. هر روز دو مرتبه با آب انار قرقره کنید. این میوه حتی برای لثه هم مفید است.

انار و مقابله با مشکلات گوارشی
از قدیم‌الایام از انار برای مقابله با مشکلات گوارشی استفاده می‌کردند. فلاوونوئیدها و فیبرهای موجود در این میوه و به‌خصوص خواص ضدباکتریایی، ضد ویروسی و ضدالتهابی آن برای سیستم گوارش بدن بسیار مفید است. اگر از مشکلاتی مانند نفخ، اسهال، سنگینی معده رنج می‌برید و به راحتی نمی‌توانید غذاها را هضم کنید به سراغ انار بروید.

انار و پوستی زیبا و شفاف
انار تأثیر زیادی روی باز شدن رنگ و روی شما دارد. آنتی‌اکسیدان بالای این میوه پیری را از پوست شما دور می‌کند. امروزه از خواص این میوه در تهیه‌ محصولات آرایشی نیز بیشتر استفاده می‌شود. به عقیده‌ متخصصان، انار روی فیبرهای پوست تأثیر می‌گذارد و خاصیت ارتجاعی آن‌ها را بالا می‌برد. البته توجه داشته باشید 80 درصد تأثیر مثبت این میوه روی پوست از طریق مصرف آن حاصل می‌شود نه از راه استفاده‌ خارجی. پس حالا که فصل انار است تا جایی که می‌توانید انار میل کنید. توصیه می‌کنیم برای کمرنگ کردن لکه‌های قهوه‌ای روی پوست آب انار را با کمی‌روغن زیتون مخلوط کرده و روی پوست بمالید.

انار؛ گنجینه‌ آنتی‌اکسیدان‌ها
انار سرکرده‌ میوه‌های حاوی آنتی‌اکسیدان است. حتماً می‌دانید که تمام میوه‌های قرمزرنگ حاوی آنتی‌اکسیدان هستند و همان‌طور که گفتیم انار در رأس همه‌ این میوه‌ها قرار دارد. آنتی‌اکسیدان‌های این میوه حتی بیشتر از چای سفید است. این میزان آنتی‌اکسیدان بالا این شایستگی را به انار می‌دهد که جایگاه ثابتی در سبد میوه‌تان داشته باشد. حالا که فصل انار است هر روز باک آنتی‌اکسیدانتان را با این میوه پر کنید. انار همچنین سرشار از ویتامین‌های B5، B6، ویتامین C و مس می‌باشد.3


مضرات انار

انار میوه ای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد .

کسانیکه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند . زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند .

با وجود تمام این خواص، خوردن انار برای کسانی که به زخم‌معده و روده دچار شده‌اند مضر است.

زیاده‌روی در خوردن آن باعث ایجاد یبوست، ناراحتی‌های معده و گلودرد می‌شود.

 افرادی که به ناراحتی‌های ریوی دچارند، در مصرف آن باید احتیاط کنند.

جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار می رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .

آب انار برای درمان اسهال مفید است اما مصرف بیش از حد آن می تواند یبوست ایجاد کند.

باید به این موضوع توجه شود که اگر چه تأثیرات مضر جانبی مستقیم از مصرف  این میوه مشاهده نشده است اما مصرف این میوه با انواع خاصی از داروها که برای درمان فشار خون و کلسترول بالا استفاده می شود، مداخله می کند.2


چه کسانی نباید انار مصرف کنند؟


خانم های باردار
انار برای خانم های باردار بسیار مفید است و سبب :
زیبایی چهره نوزاد ، جلوگیری از ویار حاملگی ، جلوگیری از آسیب رسیدن به مغز جنین می شود. اما متاسفانه با تمام خواصی که دارد می تواند سبب سقط جنین شود، به طوری که در قدیم الایام به عنوان داروی طبیعی سقط از آن استفاده می شد پس اگر در روزهای اول بارداری هستید هرگز از آن استفاده نکنید.

مبتلایان به زخم معده
افرادی که به مشکلات معده و زخم معده مبتلا هستند ، نباید انار ترش مصرف کنند زیرا مصرف انار سبب تشدید زخم معده می شود.

افراد سرد مزاج
مصرف انار در افراد سرد مزاج به علت طبع آن مشکلاتی را به وجود می آورد . مصرف این میوه در این افراد معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند. این افراد باید پس از خوردن این میوه مقداری نبات و زنجبیل مصرف کنند.

افراد دچار یبوست
افرادی که همیشه دچار یبوست هستند ، باید از خوردن انار و رب انار خود داری کنند زیرا مصرف انار همراه با هسته های آن سبب تشدید یبوست شده ، این افراد بهتر است انار را با پرده های سفید داخل آن مصرف نمایند چرا که آنها حاوی فیبرند. این فیبر نامحلول به حرکات دستگاه گوارش، رفع مشکلات دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و کاهش اضافه وزن و کنترل اشتهای کاذب کمک می کند.

افراد دچار اختلالات جنسی
مصرف بیش از حد انار در مردانی که دچار اختلالات جنسی هستند سبب کاهش نیروی جنسی شده و هورمون های مردانه را کاهش می دهد.

افراد دچار اختلالات هضم
انار به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد و مصرف بیش از حد این میوه دستگاه گوارش را تحریک می کند و باعث اختلالات بسیاری مانند حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و... خواهد شد.

افراد دچار اضافه وزن
مصرف انار و عصاره آن به علت کالری فراوانی که دارد ، سبب افزایش وزن می شود پس اگر رژیم دارید و کالری مصرفی را چک می کنید از خوردن این میوه خودداری کنید.

افراد دچار فشار خون پایین
خوردن انار سبب کاهش فشار خون می شود پس افراد دچار افت فشار خون از فشار خون پایین رنج می برند نباید بیش از حد انار مصرف کنند. مصرف این میوه با انواع خاصی از داروها که برای درمان فشار خون و کلسترول بالا استفاده می شود، مداخله می کند.

جراحی
انار بر فشار خون تاثیر می گذارد. این امر ممکن است با کنترل فشار خون در طول و بعد از عمل جراحی تداخل ایجاد کند پس دو هفته قبل از عمل جراحی انار مصرف نکنید.

افراد مبتلا به دیابت
انار قند بالایی دارد و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است پس این افراد باید در خوردن انار احتیاط کنند.

افراد مبتلا به ناراحتی های ریوی
افراد مبتلا به ناراحتی های ریوی باید در خوردن انار احتیاط کنند زیرا این میوه سبب تشدید بیماری آنها می شود.

افراد دچار اختلالات کبد
اگر داروهای خاصی برای اختلالات کبد دارید، انار را با احتیاط و طبق نظر پزشک مصرف کنید زیرا آنزیم های موجود در انار مانع عملکرد آنزیم های خاصی در کبد می شوند.

آلرژی
برخی افراد به خوردن انار آلرژی دارند و با مصرف این میوه دچار علائمی مانند بلعیدن دردناک ، خارش ،مشکلات پوستی ، تورم صورت ، سختی در تنفس ،درد و تورم در دهان می شوند. اگر شما نیز این مشکلات را با خوردن انار تجربه می کنید ، از خوردن این میوه اجتناب کنید.1


پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.7ganj.ir
3.www.saednews.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما