درباره فواید لبو چه می دانید؟

لبو همان چغندر قرمز پخته است. لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر قرمز است که طبخ شده است. دو نوع چغندر وجود دارد، یکی چغندر ساده است که رنگ آن بنفش تیره یا قرمز است و دیگری چغندر قند است که رنگ آن زرد روشن...
پنجشنبه، 10 مهر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
درباره فواید لبو چه می دانید؟
لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر است که از قدیم تاکنون در فصول سرد سال میان ایرانیان طرفداران زیادی داشته و علاوه بر اینکه خوراکی دلپذیری است به عنوان یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز استفاده می شود.

لبو یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم می باشد. پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می کند. با ما همراه باشید تا در مورد این خوراکی دلپذیر بیشتر آشنا شوید.

همه اجزای لبو مفید است؛ از ریشه، ساقه و برگ گرفته تا پوست و گوشتش! مفیدترین و بهترین بخش آن، برگش، بعد ساقه‌ هایش و بعد از آن ریشه است که پخته آن همان لبوی خودمان است.

وقتی چغندر پخته می‌ شود، کالری موجود در آن به دلیل آزاد شدن کربوهیدرات‌ ها و پروتئین‌ ها بیشتر شده و راحت‌ تر در دسترس سیستم گوارشی قرار می‌ گیرد. این سبزی منبع بسیار خوبی از مواد معدنی و انواع ویتامین‌ هاست و منبع خوبی برای فولات است و از این رو برای بهبود سلامت روانی و هیجانی مناسب است.


ارزش غذایی لبو

کالری :
43
کربوهیدرات : 10 گرم

پروتئین : 1.6 گرم

قند : 7 گرم

فیبر : 2.8 گرم1


فواید و خواص لبو برای پوست و مو


درمان آکنه و جوش صورت
آب چغندر دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

هر روز صورت خود را با ترکیب آب چغندر و سرکه بشویید تا آکنه و جوش صورت و جای جوش را درمان کند.

ضد چروک طبیعی پوست
لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

درمان انواع لکه های پوستی
نوشیدن منظم آب چغندر به طور موثری جای زخم ها و لکه های پوستی را کاهش می دهد.

تقویت و افزایش رشد مو
لبو در واقع شامل تمام مواد مغذی مفید از جمله ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B و C، پروتئین و فسفر است که برای تقویت و افزایش رشد مو مفید هستند.


خواص دارویی و درمانی لبو برای سلامتی بدن


کبد و کبد چرب
بتالین و آنتی اکسیدان های موجود در لبو برای سم زدایی و پاک سازی کبد مفید بوده و به درمان خانگی کبد چرب کمک می کند.

جنین و زنان باردار
فولات موجود در لبو برای جلوگیری از نقص مادرزادی قلب و مشکلات دیگر مانند نقص لوله های عصبی در جنین مفید می باشد.

اسید فولیک موجود در لبو برای زنان باردار بسیار مفید می باشد، همچنین لبو باعث افزایش انرژی در دوران بارداری و بهبود خلق و خو در زنان باردار می شود.

دیابت و قند خون بیماران دیابتی
لبو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام اسید آلفا لیپوئیک است که می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.

مردان
آب چغندر با افزایش جریان خون به آلت تناسلی مردان برای درمان اختلالات نعوظ و افزایش عملکرد جنسی مردان مفید می باشد. همچنین مصرف چغندر قند سطح هورمون تستوسترون را در مردان افزایش می دهد.

سرماخوردگی
لبو دارای بتینین و ویتامین C است که دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی کننده بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.

لاغری و کاهش وزن
لبو غنی از فیبر است که باعث افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها در افراد شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

فشار خون و سلامت قلب
محققان بر این باورند که مقادیر بالای نیترات موجود در آب چغندر قرمز باعث کاهش فشار خون بالا شده و با بهبود جریان خون در رگ های خونی به درمان بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

همچنین لبو می تواند فشار خون سیستولیک را به طور متوسط 4-5 واحد کاهش دهد.

یبوست
لبو حاوی مقادیر بالای فیبر است که برای جلوگیری و درمان فوری یبوست مفید می باشد.

سرطان
تحقیقات نشان داده که آنتی اکسیدان های موجود در لبو برای پیشگیری و درمان انواع سرطان به ویژه سرطان پانکراس، پستان و پروستات مفید می باشد.

معده، زخم معده و دستگاه گوارش
لبو هضم غذا را بهبود می بخشد و برای درمان معده درد، زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد، همچنین فیبر موجود در لبو حرکات روده را بهبود می بخشد.

مصرف روزانه لبو و یک قاشق غذاخوری عسل به طور موثر زخم معده را درمان می کند.2

قند خون را تنظیم می‌کند
این بیش‌تر درباره‌ی چغندر قند صدق می‌کند. بر اساس پژوهشی که در ایسلند انجام شده‌است فیبر موجود در چغندر قند می‌تواند هیپرگلیسمی (به معنی افزایش قند خون، م.) را کاهش دهد.

و بر اساس پژوهشی دیگر مصرف آب لبو مانع از افزایش قند خون بعد از نهار یا شام می‌شود.

کلسترول بد را کاهش می‌دهد
در یک پژوهش حیوانی، در موش‌هایی که با عصاره‌ی لبو تغذیه شده بودند در میزان کلی کلسترول کاهش، و در میزان کلسترول بد افزایش مشاهده شد. هرچند در این زمینه به پژوهش بیش‌تری نیاز است، اما این محققان عقیده دارند فیبر محلول در لبو می‌تواند این خواص مفید را داشته‌باشد.

هم‌چنین لبو یکی از معدود خوراکی‌هایی است که کالری کمی دارد و کلسترول ندارد.

به درمان کم‌خونی کمک می‌کند
ما می‌دانیم کمبود آهن سبب کم‌خونی می‌شود. مشاهده شده‌است لبو سرشار از آهن است و جذب آهن از لبو بهتر از سبزیجات دیگر صورت می‌گیرد.

بر اساس گزارشی از سوی مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، برگ چغندر نیز سرشار از آهن است و می‌تواند برای مبارزه با کم‌خونی مفید باشد. هم‌چنین گفته می‌شود فولات موجود در لبو نیز برای کم‌خونی مفید است.

از آب مروارید پیشگیری می‌کند
لبو منبعی عالی برای کاروتنوئید است که می‌تواند خطر ایجاد آب مروارید را کاهش دهد. هم‌چنین برای پیشگیری از تباهی لکه‌ی زرد نیز مفید است.

استخوان‌ها و دندان‌ها را تقویت می‌کند
لبو سرشار از کلسیم است و ما می‌دانیم بدون مصرف مواد معدنی داشتن استخوان‌ها و دندان‌هایی محکم امکان ندارد.

میزان آنتی‌اکسیدان را افزایش می‌دهد
می‌توان این ویژگی را به وجود ترکیبات پلی فنول و بتالین در لبو نسبت داد که به آن خاصیت آنتی‌اکسیدانی داده‌است. بر اساس یک پژوهش رنگدانه‌ی بتالین در لبو خواص ضدالتهابی قدرتمندی دارد. این خواص به درمان آسیب اکسیداتیو و بهبود عملکردهای شناختی کمک می‌کند.

برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است
ما قبلا مشاهده کرده‌ایم که نیترات موجود در لبو در درون بدن به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود. پژوهشی در ژاپن حاکی از آن است که اکسید نیتریک می‌تواند برای پیشگیری از برخی بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی مفید باشد.

به پایین آوردن تب کمک می‌کند.
در زمان‌های قدیم، مردم با استفاده از لبو تب را درمان می‌کردند. البته در هنگام این‌که لبو را جهت درمان تب مصرف می‌کنید، باید اطمینان حاصل کنید که به میزان کافی استراحت می‌کنید و مقدار فراوانی آب می‌نوشید تا روند پایین آمدن تب‌تان تسریع شود.

به سم‌زدایی از کل بدن می‌کند
آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند موجود در لبو می‌توانند به سم‌زدایی از کل بدن‌ و پیشگیری از بیماری کمک کنند. چغندر حاوی ترکیباتی است که به فرایند سم‌زدایی در بدن و تقویت دستگاه ایمنی کمک می‌کنند.

نشریه‌ی نیوترینتس پژوهشی جامع را درباره‌ی خواص آنتی‌اکسیدانی لبو منتشر کرد که نشان می‌دهد چغندر علاوه بر بتالائین حاوی بسیاری دیگر از آنتی‌اکسیدان‌ها است. این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به تجزیه‌ی سموم در بدن کمک کنند و آن‌ها را به سادگی از بدن خارج نمایند. دانشمندان هم‌چنین در این پژوهش دریافتند عصاره‌ی لبو به سلول‌های بدن کمک می‌کند از شر رادیکال‌های آزاد خلاص شوند.

به پیشگیری از زوال عقل کمک می‌کند
از دیگر خواص چغندر قرمز یا همان لبو برای سلامتی می‌توان به کمک این خوراکی گیاهی به پیشگیری از بروز زوال عقل اشاره کرد. زیرا گردش خون را در مغز افزایش می‌دهد و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد.

به گفته‌ی پزشکان متعلق به وب‌گاه WebMD، پژوهشگران طی مطالعه‌ای درباره‌ی اثر چغندر قرمز بر سلامت مغز دریافته‌اند آب چغندر می‌تواند با پیشرفت زوال عقل مبارزه کند. طبق نتایج این مطالعه که توسط دانشگاه وِیک فارِست منتشر شد، پس از چهار روز مصرف آب چغندر نتایج ام‌آر‌آی نشان دادند میزان گردش خون در آن نواحی از مغز که با زوال عقل و دیگر مشکلات شناختی مرتبط است، افزایش یافت.3


پی نوشت:
1.www.mojnews.com
2.www.coca.ir
3.www.bazdeh.org


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط