آشنایی با میوه نارنجیلا و فواید آن

نارانجیلا نوعی میوه است که از درختچه‌ای چند ساله به همین نام به عمل می‌آید. با توجه به اینکه نارانجیلا سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های گوناگون است فواید و خواص درمانی گسترده‌ای را به این میوه مربوط کرده‌اند.در ادامه همراه ما باشید.
دوشنبه، 5 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با میوه نارنجیلا و فواید آن
نارانجیلا ( نام علمی: Solanum quitoense) از تیره بادنجانیان است. درخت این میوه ارتفاعی به حدود دو نیم متر با ساقه های ضخیم دارد، که با مرور زمان سخت تر هم می شوند. گونه های وحشی درختچه نارانجیلا خاردار و بدون وحشی آن فاقد خار هستند.

برگ های درختچه نارانجیلا تخم مرغی شکل بوده و دارای آرایش متناوب و کشیده هستند. در ساقه های جوانتر این درختچه برگ های جوان با کرک های ارغوانی رنگ پوشیده شده اند. میوه های نارانجیلا تا زمان رویش نیز دارای کرک هستند و به محض اینکه کاملا رسیده شدند به رنگ نارنجی با پوستی ضخیم در می آیند. هر میوه نارانجیلا  در موقع رویش نیز به شکل تخم مرغ و با قطر 5/6سانتی متر که چهار قسمتی بوده و به رنگ سبز هستند.

میوه نارانجیلا طعمی خوشایند و شیرینی به مانند ترکیبی از مزه آناناس و لیمو دارد، که به صورت اسیدی است.

تکثیر میوه نارانجیلا از طریق خوابانیدن، کاشت بذر و قلمه زدن شاخه ای بالغ گیاه انجام می پذیرد.  گیاه نارانجیلا در همه جور شرایط می روید، ولی برای رشد بهینه آن بهتر است تا از خاک هایی استفاده شود که کود آلی داشته و غنی باشد. همینطور گیاه این میوه نیاز به آبیاری زیادی دارد.

نارانجیلا میوه بومی رشته کوه های آند است، و ارتفاعات 1200 تا 1800 پاناما بهترین منطقه رشد برای این گیاه است.

تعداد میوه هایی که از درختچه نارانجیلا همه ساله برداشت می شود حدود 100 تا 150 عدد می باشد. همینطور از این میوه می توان در تهیه شربت، ترشی و غیره نیز می توان استفاده نمود.

عناصر و ترکیبات مهمی که در میوه نارانجیلا وجود دارد شامل آب، پروتیین، چربی، هیدرات کربن، خاکستر، کلسیم، فسفر، فیبر، آهن، تیامین، کاروتن، ریبوفلاوین، نیاسین و اسید اسکوربیک، ویتامین C، ویتامین B6، فولات، ویتامین K هستند.


خواص درمانی و خوراکی میوه نارانجیلا

مهمترین فوایدی که می توان برای میوه نارانجیلا بر شمرد می توان به موارد زیر اشاره کرد.
کارشناسان تغذیه معتقدند  ویتامین C  موجود در نارانجیلا باعث می شود که گلبول های سفید تقویت شده و نیز بر تعداد آنها افزون تر شود، این موضوع باعث می شود تا مقاومت فرد در برابر بیماری ها افزایش یابد. همینطور رادیکال های آزاد نیز با وجود آنتی اکسیدانی نظیر ویتامین C که عامل بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان است از بین بروند.

به اعتقاد عده ای از دانشمندان تغذیه پپسین موجود در نارانجیلا در رفع ناراحتی های گوارشی نظیر نفخ، یبوست، زخم معده نقش موثری دارد. همچنین فیبر موجود در این میوه منجر به تنظیم گلوکز در سطح خون می شود که خبر خوبی برای بیماران دیابتی است.

ویتامین A  در میوه نارانجیلا به عنوان یک آنتی اکسیدان مانع آسیب رادیکال های آزاد به سلول های چشمی می گردد، و از بیماری هایی نظیر آب مروارید، کور رنگی، دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند.1

اگر دوست دارید به صورت کامل با این میوه و خواص بی‌نظیرش آشنا شوید، ما را در ادامه مقاله همراهی کنید.


کاهش سطح کلسترول

محتوای بالای فیبر این میوه باعث شده تا از آن برای بهبود شرایط مختلفی مانند کاهش سطح کلسترول استفاده شود. تحقیقات نشان می‌دهد ارتباط نزدیکی بین کاهش کلسترول بد LDL و مصرف فیبرهای غذایی وجود دارد. کلسترول‌ها در رگ‌های خونی جمع شده و کم کم باعث انسداد آنها می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود تا قلب برای پمپاژ خون به خود فشار بالاتری بیاورد. این فشار بالا در نهایت می‌تواند مشکلات خطرناکی مانند حملات قلبی و سکته مغزی را ایجاد کند. مصرف روزانه یک عدد نارانجیلا می‌تواند به کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی تا 45 درصد منجر شود.


بهبود بینایی

یکی دیگر از خواص مهمی که به این میوه نسبت می‌دهند، بهبود بینایی است. یکی از مهم‌ترین موادی که می‌تواند به سلامت چشم شما کمک کند، ویتامین A می‌باشد. بررسی‌ها حاکی از این است که ویتامین A در نقش یک آنتی اکسیدان ظاهر شده و سلول‌های چشمی شما را در مقابل بیماری‌های مختلف و آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. رنگ نارنجی و قرمز این میوه نیز ناشی از بتا کاروتن است. بتا کاروتن همواره به نقشش در جلوگیری از برخی مهم‌ترین مشکلات بینایی مانند دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و کور رنگی شناخته می‌شود.


کمک در هضم

مواد فیبری جزو بهترین خوردنی‌ها محسوب می‌شوند چرا که می‌توانند فرایند هضم را تسهیل کنند. چندین نوع فیبر وجود دارد که بهترین آنها پپسین است. این گونه فیبر در مقیاس بالایی در این میوه وجود دارد و به همین دلیل مصرف نارانجیلا می‌تواند به شما در هضم کمک کند. دانشمندان بر این باور هستند که پپسین به صورت موثری در جلوگیری از مشکلات گوارشی مانند یبوست، گرفتگی، نفخ و شرایط جدی مانند زخم معده نقش دارد. همچنین فیبر به تنظیم مقدار گلوکز موجود در جریان خون منجر می‌شود که این موضوع برای افرادی که به دیابت دچار هستند خبر بسیار خوبی تلقی می‌شود.

آشنایی با میوه نارنجیلا و فواید آن


تقویت دستگاه ایمنی بدن

با توجه به طیف وسیعی از مواد طبیعی موجود در نارانجیلا می‌توان ادعا کرد که مصرف آن به صورت قابل توجه‌ای قادر است توان دفاعی بدن شما را افزایش بدهد. کارشناسان تغذیه از این میوه به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع دریافت ویتامین C یاد می‌کنند. ویتامین C به صورت موثری در ساخت گلبول‌های سفید بدن نقش دارد. هر چه تعداد این گلبول‌ها بیشتر شود، توان مبارزه شما با بیماری‌ها افزایش پیدا می‌کند. همچنین این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی برای پاک کردن رادیکال‌های آزاد از سیستم شما کار می‌کند.2


بهبود گردش خون

نارانجیلا از جمله مواد خون ساز است و به همین دلیل باعث بهبود گردش خون در بدن می‌شود.

دانشمندان اعتقاد دارند آهن و مس دو عنصر مهمی هستند که حضورشان در بدن برای افزایش خون رسانی لازم است چرا که این دو ماده در ساخت سلول‌های قرمز نقش دارند.

مهم‌ترین وظیفه سلول‌های قرمز نیز انتقال اکسیژن به اندام‌های مختلف است.

پس هر چه تعداد این سلول‌ها در بدن بیشتر شود، خون رسانی بهبود پیدا می‌کند.

همان طور که در بالا گفته شد، در این میوه سطح بالایی از مس و آهن وجود دارد.


رفع بیماری های گوارشی

به اعتقاد عده ای از دانشمندان تغذیه پپسین موجود در نارانجیلا در رفع ناراحتی های گوارشی نظیر نفخ، یبوست، زخم معده نقش موثری دارد.


بهبود بیماری دیابت

همچنین فیبر موجود در این میوه منجر به تنظیم گلوکز در سطح خون می شود که خبر خوبی برای بیماران دیابتی است.


مصرف میوه نارانجیلا

مصرف روزانه یک عدد نارانجیلا می تواند حدود چهل و پنج درصد از بیماری های قلبی را کاهش دهد و باعث کم شدن کلسترول بد در خون می گردد.

نارانجیلا در بهبود گردش خون نقش مستقیم دارد و با وجود دو عنصر آهن و مس در این میوه عمل اکسیژن رسانی به اندام ها با سرعت بیشتری صورت می گیرد.3


پی نوشت:
1.www.chaharfasl.net
2.www.asanteb.com
3.www.sepandjam.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط